Soţia primarului PDL Negoiţă, şefă la CNVM, protejata lui Udrea, de pază la alegeri

Carmen Negoiţă (PDL) a primit avizul favorabil al comisiilor parlamentare de buget şi economice pentru preşedinţia Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM). Ana Maria Pătru, actual vicepreşedinte al Autorităţii Electorale Permanente (AEP), a primit, luni, aviz favorabil de la comisile juridice reunite ale Parlamentului pentru a ocupa funcţia de preşedinte al instituţiei.
Romania TV
26 mart. 2012, 14:01
Soţia primarului PDL Negoiţă, şefă la CNVM, protejata lui Udrea, de pază la alegeri

De asemenea, membrii comisiilor i-au validat pentru funcţiile de comisari ai CNVM pe Dorina Mihăilescu, din partea PSD, pe deputatul Gheorghe Albu şi pe Stefania Ferencz – director de cabinet al lui Emil Boc în perioada mandatului său de premier, din partea PDL.

Mandatele membrilor actualei conduceri a CNVM expiră în toamna acestui an.

Pentru Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), comisiile au decis să-i prelungească mandatul lui Biro Albin, din partea UDMR.

Audierile în comisii s-au desfăşurat cu uşile închise.

„Noul mandat intră în vigoare odată cu expirarea actualului mandat al preşedintelui CNVM. Deci, în acest moment CNVM are un preşedinte care este încă în exercitarea mandatului şi ar fi prematur să vorbesc despre priorităţile mele în calitate de viitor preţedinte al CNVM. Există un mandat în vigoare şi nu voi face declaraţii până când acest mandat nu va expira în mor legal”, a declarat, după audieri, Carmen Negoiţă, după ce a fost întrebată care vor fi priorităţile mandatului său, de preşedinte al CNVM. Votul final pentru aceste nominalizări va fi dat marţi, în plenul comun al Camerelor.

Votul acordat pentru candidatura Anei Maria Pătru a fost dat în unanimitate.

Senatorul social-democrat Toni Greblă a fost singurul care i-a adresat o întrebare candidatei, acesta dorind să ştie ce s-a întâmplat cu dosarele constitutite de autorităţi după ce Autoritatea Electorală Permanentă a sesizat nereguli la ultimele alegeri generale.

Ana Maria Pătru a răspuns că Autoritatea Electorală Permanentă doar a constatat cazuri de vot multiplu, neavând competenţe să aplice sancţiuni sau să ia măsuri.

„Noi avem la dispoziţie un soft şi cu ajutorul lui am constatat cazuri de vot multiplu, pe care le-am înaintat organelor abilitate”, a explicat Ana Maria Pătru, susţinută de unii parlamentari atunci când a afirmat că instituţia nu are competenţa să se intereseze de modul în care sesizările au fost soluţionate.

Deşi a criticat lipsa de „curiozitate” a actualului vicepreşedinte al AEP în legătură cu modul în care au fost soluţionate respectivele dosare, senatorul Toni Greblă a votat şi el în favoarea referatului pozitiv din partea comisiilor juridice.

La finalul şedinţei, care a durat foarte puţin, Ana Maria Pătru a refuzat să facă declaraţii presei, promiţând jurnaliştilor că va discuta cu ei după votul din plen programat pentru ziua de marţi.

Înainte de închiderea şedinţei, Ana Maria Pătru i-a promis senatorului social-democrat că se va interesa de datele pe care i le-a cerut acesta şi îi va pune la dispoziţie până la votul din plen o situaţie a dosarelor.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a stabilit că luni după-amiază vor avea loc audierile candidaţilor pentru posturile de conducere în şapte instituţii, care urmează să fie validaţi în şedinţa plenului reunit de marţi, de la ora 15.00.

Copreşedintele USL Crin Antonescu a anunţat, luni, că doar PSD îşi va desemna candidaţi pentru instituţiile aflate în subordinea Parlamentului, în timp ce PNL şi PC nu vor face propuneri în acest sens.

Parlamentarii celor trei formaţiuni nu participă la audierile în comisii şi nici la votul în plen.

Spynews
Anca Țurcașiu, ipostaze romantice în brațele iubitului! Actrița se declară fericită și iubită: "Am lângă mine un om drag..." / FOTO
Bzi.ro
Andreea Marin, apariție spectaculoasă în costum de baie! Are o siluetă impecabilă, la 49 de ani
Fanatik.ro
Țara din Europa care atrage tot mai mulți turiști. Detronează Grecia și Turcia, mai ales că are prețuri mici
Capital.ro
Românii trebuie să primească banii înapoi. S-a dat ordin de la Guvern chiar azi, 19 August
Playtech.ro
WOW cum arată casa lui Alain Delon din Franța. Vila are o priveliște superbă, AVEM imaginile SECRETE
DailyBusiness
ANUNȚ MAJOR DESPRE FACTURILE la energie! Sunt vizați cei care plătesc puțin
Adevarul
De ce și-au pierdut românii încrederea în medici. „O cultură a non-comunicării și o atitudine grețoasă”
Spynews
Unde e înmormântat tatăl lui Silviu Prigoană! Bărbatul își doarme somnul de veci lângă fiul afaceristului și al Adrianei Bahmuțeanu, decedat în urmă cu 15 ani
Spynews
Un iaht de lux s-a scufundat din cauza unei furtuni puternice, în Mediterană. O persoană a murit și alte șase sunt date dispărute
Evz.ro
Schimbări mari la un hipermarket din România. Ce surprize vor avea clienții
Ego.ro
Anunțul a foct făcut ACUM de Antenă! Ce se întâmplă cu Mirela Vaida
Prosport.ro
FOTO. E gata să se dezbrace total. „Cred că sunt hot. Vreau să-mi arăt corpul”
wowbiz.ro
Cătălin a căzut 300 de metri în gol pe Munții Bucegi! Cum s-a întâmplat tragedia?!
Cancan.ro
Aventurile lui Nicușor în vacanța mare. IMAGINI DEMENȚIALE cu Șeful Bucureștiului: s-a băgat în colăcel și a făcut pluta cumințel
Playsport.ro
Cum a fost surprins Rică Răducanu la terasa pe care o are la Neptun. Celui care l-a filmat nu i-a venit să creadă
kanald.ro
UPDATE Bac 2024 sesiunea de toamnă: A fost publicat baremul oficial! Care este rezolvarea corectă a subiectelor la Limba și literatura română?
Capital.ro
Vladimir Putin a dat ordinul. Decizia a venit astăzi, 19 august: Nu stăm de vorbă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Românca și-a părăsit soțul în America și se iubește cu un milionar celebru!
stirilekanald.ro
Soțul doctoriței Gavril, lovitură de grație! E terifiat!
substantial.ro
Activiști ecologiști blochează portul Amsterdam, împiedicând acostarea unei nave de croazieră
MediaFlux
GREEN TALKS. Interviu cu Gemma Webb, CEO și președinte al RetuRO-SGR. România, un model de succes în reciclare sau cum sustenabilitatea devine realitate VIDEO
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...