KLAUS IOHANNIS lansează „Primul pas”: Nu este o carte oarecare, e o istorie

Preşedintele Klaus Iohannis îşi va lansa, sâmbătă, la Romexpo, cea de-a doua carte, "Primul Pas". Şeful statului scrie, vineri, pe Facebook, că "nu este o carte oarecare, ci este o istorie despre cum ne-am luat țara înapoi".
Ionela Marcu
22 mai 2015, 09:30
KLAUS IOHANNIS lansează

Preşedintele Klaus Iohannis îşi lansează, sâmbătă, la Bookfest, la Editura Curtea Veche, cel de-al doilea volum, „Primul Pas”, pe care îl dedică „celor peste şase milioane de români care au crezut într-un mod nou de a face politică” şi l-au votat.

Într-un mesaj pe Facebook, Iohannis invită „cu entuziasm toți iubitorii de carte la lansarea celui de-al doilea volum autobiografic, intitulat „Primul pas”.

„Nu este o carte oarecare, ci este o istorie despre cum ne-am luat țara înapoi”, scrie Iohannis pe Facebook.

Şeful statului prezintă şi un pasaj din noua sa carte: „Am inclus în acest volum cele mai proaspete impresii, cele mai intense emoții care mi-au transformat viața odată cu confirmarea victoriei în alegerile prezidențiale, primele angajamente și decizii, primele speranțe. Pe scurt, cele dintâi momente de sărbătoare, în cel mai plin sens, trăite ca Președinte al României.”

CITEŞTE ŞI Klaus Iohannis, despre celebra replică „GHINION”: „A fost doar vina mea, am lăsat garda jos”

Cartea” Primul pas”, care va fi lansată sâmbătă, la ora 15.00, la Salonul Internaţional de Carte Bookfest, are 255 de pagini şi este o continuare a volumului „Pas cu pas”, fiind prezentate principalele momente ale campaniei prezidenţiale de anul trecut şi primele zile ale mandatului său de preşedinte.

Primul pas este cel mai greu de făcut, iar acesta este un adevăr care, indiferent cât ar fi de tocit, rămâne valabil pentru orice început (…) Victoria mea la alegerile din noiembrie 2014 a fost un astfel de prim pas (…) Acest prim pas nu a fost însă numai al meu: el poartă semnul pe care, prin vot, românii l-au dat pentru a arăta limpede că îşi doresc o altă direcţie, un alt model de viaţă şi un alt fel de politică”, scrie preşedintele Klaus Iohannis, în „Cuvânt înainte”.

Alături de aceia care au afirmat atunci că îşi doresc un orizont cu o altă deschidere, pe 16 noiembrie am asumat categoric o altfel de cale: am ales să ne deplasăm dintr-o zonă inertă, lipsită de anvergură, către un punct din care speranţa are un temei, iar încrederea în reuşită capătă un sens real. «Primul Pas» este povestea acestei alegeri”, mai scrie şeful statului, explicând că a dorit să publice această carte pentru a recupera „povestea unei confruntări” a cărei miză a depăşit cu mult traseul său profesional, pentru că vizează „însăşi soarta democraţiei în România”.

Preşedintele explică cum a ajuns să scrie despre „legi schimbate peste noapte, despre minciuna instituţionalizată, despre miile de români din străinătate privaţi de dreptul de a-şi exercita liber votul sau despre atacuri la persoană în faţa cărora instituţiile responsabile să le amendeze au închis ochi”, subliniind, totodată, că în acest volum „s-au strecurat, prin forţa lucrurilor, şi episoade dure, şi comentarii contondente sau observaţii despre tactici la limita legalităţii exersate de adversarii săi”.

Iohannis susţine că i-a inclus în volum şi pe „oamenii adesea invizibili” care au făcut zid în jurul său, soţia sa, Carmen, fiind prima dintre aceştia.

„Primul Pas a fost modul firesc pe care l-am ales pentru a vorbi despre evenimentele hotărâtoare petrecute în toamna anului trecut (…) Am inclus în acest volum cele mai proaspete impresii, cele mai intense emoţii care mi-au transformat viaţa odată cu confirmarea victoriei în alegerile prezidenţiale, primele angajamente şi decizii, primele speranţe„, mărturiseşte preşedintele.

Despre campania electorală din 2014, Klaus Iohannis spune că a avut „o dinamică foarte atipică” şi „a fost minată de câteva abuzuri şi scandaluri care au eclipsat temele demne de a fi discutate într-un astfel de interval”.

Preşedintele subliniază faptul că volumul „Primul Pas este dedicat celor peste 6 milioane de români care au crezut în acest mod nou de a face politică şi i-au dat voturile lor.

Volumul este structurat pe trei capitole: „O campanie într-o mare de scandaluri”, Vechiul mod de a face politică” şi „Ne-am luat ţara înapoi”.

Spynews
Ultima imagine cu Andrei Versace în viață. Cum s-a afișat și ce mesaj controversat a transmis cel căruia i se mai spunea și "Regele” fițelor | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Magazinul din România care îți dă banii înapoi după ce îți faci cumpărăturile. Nu contează cât achiziționezi, sumele returnate pot fi foarte mari
Capital.ro
SE VERIFICĂ buletinele de identitate. Legea care este deja OBLIGATORIE în România
Playtech.ro
Primele imagini cu principalul suspect în cazul crimei din Brăila. Noi detalii ies la iveală
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Regele nordului, o perlă puțin descoperită a turismului românesc. Frumusețile nebănuite de la capătul României
Spynews
Adevărul despre averea lui Andrei Versace. Ce afaceri avea, de fapt, influencerul
Spynews
Cine a fost Andrei Versace. Cunoscut ca și ”Regele Fițelor”, tânărul se lăuda cu o viață de lux și locuia într-un apartament de 600.000 euro | FOTO
Evz.ro
Cine era, de fapt, Kristof Lajos. Dezvăluiri incredibile despre antrenorul geniilor
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune
Cancan.ro
BREAKING | Primele imagini din apartamentul lui Andrei Versace. Casa este deranjată încă de la intrare VIDEO
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Ce făcea dentista din Brăila cu pacienții în cabinet? Era singurul cabinet stomatologic fără camere de supraveghere
Capital.ro
Interdicție pentru toți românii. Amendă de 5.000 de lei sau chiar trei luni de închisoare
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Autoritățile române dau asigurări: cei patru copii luați de serviciile sociale britanice sunt în siguranță
MediaFlux
Răsturnare de situație privind TESTAREA ANTIDROG a șoferilor
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'