„PNL a avut sîmbătă un Consiliu Național patetic și inutil, în egală măsură, care a mai și lovit zdravăn în imaginea partidului, fiind primul for de asemenea calibru la care membrii s-au huiduit între ei. Din păcate pentru liberali, ceea ce trebuia să fie startul în cursa care să ducă la o reformă profundă, morală în special, s-a dovedit mai degrabă contrariul, grație șmecheriilor balcanice la care s-a recurs și a scutului făcut în jurul corupților.(…)
Cu ce s-au ales votanții partidului de pe urma CN?
Cu promisiunea unei moțiuni de cenzură făcută în dorul lelii, parcă special ca să cadă, pe o temă greu asimilabilă de electorat, cea a votului prin corespondență. O temă asupra căreia nici măcar analiștii nu s-au pus de acord: e potrivit acest vot ori ba pentru România acestor vremuri, în condițiile riscurilor majore de securitate privind acest sistem?
Și s-au mai ales cu introducerea în statutul partidului a unor reguli mai aspre pentru penalii partidului.
O uriașă cacealma, însă, praf aruncat batjocoritor în ochii românilor.
Dacă PSD a avut grijă să introducă măsurile respective prin rezoluție votată de CN, și nu prin modificarea statutului, a fost pentru a le putea aplica imediat.
PNL, în schimb, a ales modificarea statutului, știind foarte bine ce face: statutul nu poate fi modificat legal decît de către congres, for care se va convoca abia în 2017, iar mai apoi, statutul modificat va trebui aprobat de către tribunal. Abia apoi se pot aplica noile măsuri.
Orice membru PNL care va fi suspendat sau exclus pînă atunci, în baza noilor prevederi, va cîștiga lejer un eventual meci în justiție cu propriul partid.
Reforma morală a PNL, deci, e egală cu zero, în acest moment.
Că e așa o dovedește și faptul că președintele Alina Gorghiu nu numai că nu i-a cerut demisia lui Vasile Blaga, al cărui ginere e arestat, așa cum i-o ceruse lui Ponta după arestarea cumnatului, dar chiar i-a luat apărarea, declarînd la CN că Blaga e nevinovat și că alții „încearcă să-l implice” scrie analistul amintit.