Este suficient sa arunci o privire in jur pentru a-ti da seama ca pentru unii dintre cei pe care ii intalnesti alegerea meseriei a fost o decizie neinspirata, pe care au luat-o, de multe ori, fie la influenta parintilor, fie ghidati de oportunitati de moment (la ce facultate se intra mai usor sau unde se castiga mai mult). Aceste persoane nu numai ca nu performeaza profesional, dar sunt, in general, frustrate, nefericite si se simt neintelese la locul de munca. Este evident ca nu si-au descoperit vocatia.
Deoarece si alegerile pe care le faci in viata personala iti pot influenta starea emotionala si, indirect, viata profesionala, este nevoie de o analiza personala profunda si atenta pentru a-ti da seama care nefericire este sursa celeilalte. Ai nevoie de foarte multa forta interioara pentru a recunoaste si, mai ales, a accepta ca ti-ai construit toata viata ta profesionala pe o alegere gresita. Sunt mecanisme de aparare puternice, adesea inconstiente, care nu te lasa sa recunosti adevarul. De ce? Pentru ca odata ce ai constientizat acest lucru, te asteapta o alta mare si dificila dilema: ce vei face mai departe?
In mod frecvent, multi oameni se confrunta cu aceasta intrebare undeva intre 35 si 45 de ani, cand “trag linie” si fac un prim bilant al vietii lor. Este adesea momentul in care constientizeaza ca au nevoie de a se reinventa pentru a nu rata si ultima sansa de a trai viata pe care si-o doresc. Cea mai mare problema este, insa, cand nu stiu care le este vocatia. Un lucru este clar: nu iti poti permite sa alegi gresit inca o data. Nu mai ai timp.
Citeste mai mult pe sfatulparintilor.ro