Încălzirea globală atinge noi cote alarmante. Deja primele patru luni ale acestui an au fost cele mai călduroase din istorie – cu peste jumătate de grad mai fierbinţi decât media perioadei. Astfel că anul 2015 se anunţă cel mai călduros de când au început să fie înregistrate temperaturile.
Meteorologii se tem că acest an marchează sfârşitul unei perioade de 18 ani în care temperaturile medii nu au mai crescut.
Modificarea climei va avea consecinţe dezastruoase asupra omenirii, avertizează experţii. Perioadele prelungite de secetă, inundaţiile sau alunecările de teren vor distruge culturile, vor ucide animale şi vor contamina apa potabilă. Mai mult, încălzirea globală va duce la o creştere a cheltuielilor pentru sănătate cu până la patru miliarde de dolari pe an, până în 2030.
Asta fără a lua în calcul victimele fenomenelor meteo extreme provocate de încălzirea globală. De la inundaţii la furtuni devastatoare, veri caniculare sau ierni geroase. În prezent, poluarea aerului provoacă şapte milioane de decese pe an şi creşte numărul pacienţilor care suferă de boli cardiovasculare şi respiratorii. Situația s-ar putea îmbunătăți numai dacă se vor reduce emisiile de gaze cu efect de seră.
Află şi SCHIMBĂRILE CLIMATICE, o AMENINŢARE pentru lumea întreagă