PETIŢII pentru revocarea şefului Senatului, Călin Popescu Tăriceanu

Asociaţia M10, condusă de Monica Macovei, dar şi vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, au lansat, joi, petiţii publice prin care cer revocarea din funcție a președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.
Ionela Marcu
28 mai 2015, 10:55
PETIŢII pentru revocarea şefului Senatului, Călin Popescu Tăriceanu

Asociația M10 a lansati o petiție publică prin care solicită demisia sau revocarea din funcție a președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, considerând că „acțiunile sale din ultima perioadă reprezintă un atac la justiția din România și la independența celor două instituții cheie: DNA și ÎCCJ și demonstrează încă o dată dorința constantă a anumitor oameni politici de a bloca și controla justiția”.

Îîntr-un comunicat al M10  se reamintește că președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a transmis pe 26 mai o scrisoare deschisă președintelui României prin care solicită înlăturarea din funcții a procurorului-șef al DNA, Laura Codruța-Kovesi, și a președintelui Înaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Stanciu.

Scrisoarea lui Călin Popescu Tăriceanu vine în contextul în care DNA a solicitat Senatului României să predea până pe 27 mai 2015 toate înscrisurile întocmite în anii 2014 și 2015 de Comisia pentru Regulament a Senatului României, în cererea DNA făcându-se referire la dosarul 122 din 2012, adică dosarul în care este cercetat penal senatorul Dan Șova”, se afirmă în comunicat.

Sursa citată se referă și la faptul că în aceeași scrisoare Tăriceanu îi solicită președintelui Iohannis să susțină modificarea Codului de procedură penală în vederea eliminării arestului preventiv pentru infracțiuni comise fără violență și înlocuirii sintagmei „suspiciuni rezonabile” cu „indicii temeinice”.

„Parlamentul României încearcă prin modificările legislative adoptate tacit în ultima perioadă să mutileze instituțiile anticorupție și să restrângă puterea justiției, iar solicitările domnului Călin Popescu Tăriceanu se aliniază acestor practici. Asociația M10 consideră că politicienii trebuie să respecte independența justiției și separația puterilor în stat (…). Pentru toate aceste motive, considerăm că domnul Călin Popescu Tăriceanu nu mai poate ocupa poziția de al doilea om în stat și solicităm demisia sau revocarea sa imediată din funcția de președinte al Senatului României”, conchide comunicatul Asociației M10.

De asemenea, vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a lansat, joi, o petiţie online pentru demiterea lui Călin Popescu Tăriceanu, chemând cetăţenii să o semneze deoarece Tăriceanu profită de funcţia publică de la conducerea Senatului pentru a acţiona împotriva Justiţiei.

„Lansez Petiția: Demiteţi-l pe Călin Popescu Tăriceanu, demolatorul justiției care sfidează bunul simţ al românilor din fruntea Senatului!”

Având în vedere numeroasele abuzuri comise în cazul Dan Şova de senatorul Călin Popescu Tăriceanu, în calitate de preşedinte al Camerei Superioare a Parlamentului, chemăm cetăţenii la semnarea unei petiţii publice pentru demiterea de la conducerea Senatului României a lui Călin Popescu Tăriceanu cel care sfidează Justiţia şi votul cetăţenilor„, a anunţat Raluca Turcan.

Liderul PNL a arătat că „de luni de zile, Călin Popescu Tăriceanu profită de funcţia politică de la conducerea Senatului pentru a acţiona împotriva Justiţiei, cu scopul de a-i feri de răspunsuri fireşti în Justiţie pe politicieni suspecţi de acte de corupţie”.

 Solicitarea adresată președintelui României, de către Călin Popescu Tăriceanu pentru a le demite pe președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție și pe procurorul șef al DNA, încununează seria abuzurilor politice și reprezintă o nouă încercare de a distrage atenţia de la necesitatea revenirii asupra votului pentru încuviinţarea reţinerii senatorului Dan Şova, prietenul premierului Victor Ponta.

O petiţie publică este singura măsură prin care se poate salva credibilitatea şi se mai poate curăţa imaginea Parlamentului, al cărui scop de a servi cetăţeanul a fost pervertit de către PSD şi prietenii săi politici, într-o activitate de ascundere a politicienilor suspectaţi de corupţie. Semnaţi petiţia pentru demiterea preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu – demolatorul justiţiei care sfidează bunul simţ al românilor din fruntea Senatului şi pe care PSD l-a trimis la conducerea Camerei Superioare pentru a-i apăra de Justiţie pe prietenii corupţi ai premierului Victor Ponta„, a precizat Turcan.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Horoscop bani Camelia Pătrășcanu. Zodiile care își vor umple buzunarele în luna august!
Capital.ro
Ungurii iau banii românilor. Au acordul BNR. Mutare istorică în 2024: A venit vremea
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Litoralul românesc în anii '80, marea piață neagră a Europei de Est. Ce averi făceau bișnițarii polonezi în vacanțele la Marea Neagră
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
De ce îl urăsc Harry și Meghan pe Prințul William. Culisele marii gelozii din Familia Regală
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Ce a primit Andreea din Sibiu, după ce a comandat meniul zilei, la 28 de lei, într-un restaurant din Neptun
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Copiii dispăruți la Constanța au fost găsiți! În ce stare se află și care e motivul pentru care au plecat de acasă: „Acum sunt în siguranță”
Capital.ro
Șoferii cu mașini pe motorină vor fi taxați în plus. Anunț oficial în România chiar azi, 28 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
Marcel Ciolacu ia apărarea premierului ungar Viktor Orban după discursul de la Băile Tușnad
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!