Câmpeanu: Universităţile din România nu vor putea supravieţui fără internaţionalizarea activităţii lor

Reușitele fiecărei universități din România sunt un prilej de satisfacție pentru Ministerul Educației și Cercetării Științifice, contribuind la evidențierea, la punerea în valoare a rezultatelor cercetării românești, a afirmat joi ministrul Educației Sorin Câmpeanu, în cadrul festivității de deschidere a celui de-al treilea congres al Universității de Medicină și Farmacie "Carol Davila".
Iulian Tudor
28 mai 2015, 18:48
Câmpeanu: Universităţile din România nu vor putea supravieţui fără internaţionalizarea activităţii lor

„Este o mare onoare și o plăcere să mă aflu aici alături de dumneavoastră în deschiderea acestui eveniment care are o semnificație deosebită în general în peisajul învățământului superior românesc. Reușitele fiecărei universități din România sunt un prilej de satisfacție pentru MECȘ contribuind la evidențierea, la punerea în valoare a rezultatelor cercetării românești. UMF contribuie într-o măsură foarte importantă la rezultatele pe care România le are„, a spus ministrul, potrivit Agerpres.

El a afirmat că universitățile nu se vor putea dezvolta fără internaționalizarea activităților lor și a subliniat în acest sens că UMF este o instituție de învățământ superior cu rezultate de excepție și cu renume în afara țării. „(…) Pe vremea când eram președinte al CNR spuneam că universitățile nu se vor putea dezvolta fără internaționalizarea activităților lor. Realitatea este că nu vor putea supraviețui fără internaționalizarea activității lor. UMF Carol Davila este o universitate cu rezultate de excepție și am avut ocazia să constat nemijlocit în multe țări bunul renume pe care universitatea îl are„, a spus Câmpeanu.

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, i-a felicitat pe organizatorii congresului pentru continuitatea organizării evenimentului și pentru lucrările numeroase și importante care vor fi prezentate.

Demnitarul a amintit de proiectul de lege privind salariile personalului medical care în prezent se află la Parlament în circuit legislativ și a spus că sugestiile elitei medicinei românești vor „conta foarte mult” pentru ca parlamentarii să adopte propunerea legislativă. Potrivit acestuia, în cazul în care proiectul de lege nu va fi adoptat de Parlament „va fi foarte greu să fie motivate” tinerele generații care sunt „tot mai atrase” de a pleca să lucreze peste hotare.

Nu mai puțin de treisprezece invitați de marcă de la universități de renume mondial din Europa și Statele Unite vor participa la Congres și ne vor onora cu susținerea unor comunicări științifice de o calitate academică greu de egalat, alături de invitați de prestigiu de la universitățile din țară. Numărul sesiunilor de comunicări orale a sporit considerabil anul acesta, desfășurându-se concomitent în patru săli, ceea ce va susține și va accentua ideea de interdisciplinaritate, trăsătura definitorie a conceptului care a stat la baza Congresului încă de la prima sa ediție„, a afirmat rectorul instituției de învățământ superior, acad. Ioanel Sinescu.

Potrivit acestuia, la eveniment vor fi prezenți peste 4000 de participanți și vor fi acordate 7 titluri de Doctor Honoris Causa.

„Prestigiul congresului este dat de multitudinea de lucrări științifice și de valoarea lor. (…) Anul acesta numărul lucrărilor a crescut, sunt 105 lucrări de podium. Numărul de sesiuni medicale cu temă a crescut. Din cele 13 personalități prezente 7 vor deveni colegi ai noștri din poziția de Doctor Honoris Causa. UMF „Carol Davila” are o inserție internațională foarte puternică. Practic avem relații oficializate de colaborare cu 76 de universități prestigioase de pe toate meridianele globului, mai ales din Europa de Vest și din America de Nord dar și din alte țări, inclusiv din Australia”, a conchis Ioanel Sinescu.

Spynews
”De când se trezeşte...” Ce părere avea Adrian Minune despre ginerele său, înainte să se despartă de Karmen Minune. Manelistul, declarații despre Bogdan Căplescu
Bzi.ro
Maria de la Insula Iubirii a făcut senzație în costum de baie! Ce manelist a pus ochii pe blondină
Fanatik.ro
Ce a găsit un bărbat din Neamț într-o fântână la care lucra. A venit imediat poliția
Capital.ro
Avertisment pentru cei cu termopane la bloc. Sunt obligați prin lege. Amenda e 4000 lei
Playtech.ro
WOW ce schimbare totală! Păpușa de la Glina e de nerecunoscut ACUM. Dumnezeule, cât e de frumoasă
DailyBusiness
Românii dau năvală la Lidl pentru acest produs. E delicios și APROAPE GRATIS!
Adevarul
Mesajul Mongoliei după ce nu a pus în aplicare mandatul de arestare emis pe numele lui Putin: „Mâinile noastre sunt cam legate”
Spynews
Nu mai există șanse de împăcare! Perneș de la Mireasa vorbește despre despărțirea de Sabrina! De ce s-au separat și cum trebuie să fie viitoarea lui iubită
Spynews
Ce era în plicul de pe sicriul prințesei Diana pe care Harry a scris "mami"
Evz.ro
Generalul Dumbravă a depus în dosarul de la DNA o înregistrare cu denunțătorul Hideg
Ego.ro
Oana Zăvoranu, imaginile pe care le-ar vrea ȘTERSE! Cum a ajuns să arate azi Querida, la 51 de ani
Prosport.ro
Avem detaliile fabuloase din dosarul secretizat în care Florinel Coman a primit 11 luni de închisoare! Cum a luat permisul fals din Ucraina și câți bani a dat
wowbiz.ro
Fiica lui Adrian Minune divorțează! Karmen a dat vestea în urmă cu puțin timp
Cancan.ro
Familia lui Radu Brînzan, polițistul care a murit în timp ce tundea iarba în curte, nu va primi pensia de urmaș
Playsport.ro
Cristiano Ronaldo și Georgina, așa cum nu au mai fost surprinși niciodată! Ce au făcut pe un iaht de lux, în larg, când credeau că nu-i vede nimeni
kanald.ro
Pisica Vasi ar fi fost găsită! Oana Zăvoranu intervine, și ea, în cazul mascotei aeroportului Otopeni: „Mă doare sufletul! Nu există legi care să protejeze animalele”
Capital.ro
Adio, maestre! Marele actor și cântăreț s-a stins. România se roagă pentru sufletul lui
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
stirilekanald.ro
"Ea era rece, moartă, iar el abia respira" Ana Maria a murit în beci, lângă soțul ei, din cauza monoxidului de carbon emanat de mustul în fermentație. Cei cinci copii ai soților au ajuns în grija statului
substantial.ro
Polițist din Sibiu reținut după agresarea unui șofer în trafic
MediaFlux
Pensiile se CALCULEAZĂ din nou! ANUNȚUL Șefului Casei de Pensii, Daniel Baciu
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...