Klaus Iohannis, după întâlnirea cu Prinţul Charles: „Este un om care preţuieşte România” FOTO şi VIDEO

Preşedintelele Klaus Iohannis l-a primit, duminică, la Palatul Cotroceni, pe prinţul Charles al Marii Britanii, aflat în vizită în România.
Ionela Marcu
31 mai 2015, 15:19
Klaus Iohannis, după întâlnirea cu Prinţul Charles:

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, duminică, la Palatul Cotroceni, cu Prinţul Charles. Şeful statului a spus, într-un mesaj postat pe Facebook, că i-a făcut plăcere să se întâlnească cu Prinţul Charles al Marii Britanii, un om care promovează România în întreaga lume.

M-am întâlnit astăzi (duminică – n.r.), la Palatul Cotroceni, cu Prinţul Charles, un om care preţuieşte România şi care ne promovează locurile transilvane oriunde merge în lume. Mi-a făcut plăcere să mă întâlnesc cu el, mă bucur că ne reprezintă şi că vorbeşte despre România ca despre o parte a sufletului său„, a scris Klaus Iohannis pe Facebook.

Prințul de Wales a rememorat, la începutul întâlnirii de la Palatul Cotroceni cu Klaus Iohannis, prima sa vizită la Sibiu, potrivit unui comunicat de presă al Administrației Prezidențiale. Totodată, Prințul Charles a apreciat modul în care municipiul Sibiu s-a dezvoltat în timpul mandatelor lui Klaus Iohannis, contribuind astfel la protejarea moștenirii istorice și culturale a Transilvaniei.

Președintele Klaus Iohannis a apreciat implicarea prințului de Wales în menținerea specificului comunităților transilvane și încurajarea protejării mediului și a biodiversității din zonă. De asemenea, o altă temă de discuție a fost preocuparea comună pentru punerea în valoare a patrimoniului natural și istoric din întreaga Românie„, se arată în comunicatul de presă.

Președintele Iohannis a subliniat că va acorda o importanță deosebită în timpul mandatului său prezervării patrimoniului, păstrării tradițiilor istorice și ocrotirii mediului înconjurător.

În acest context, Prințul de Wales a menționat experiența de succes a parcurilor naționale din Regatul Unit și a arătat disponibilitatea părții britanice de a sprijini autoritățile române în a implementa bunele practici în acest domeniu.

De asemenea, în cadrul întrevederii, Prințul a mulțumit României pentru contribuția sa susținută în teatrele de operații și în combaterea terorismului internațional. Președintele Iohannis și Prințul Charles au exprimat îngrijorarea comună pentru evoluțiile din Vecinătatea estică a României și în special din Ucraina.

În finalul întâlnirii, Prințul de Wales i-a adresat președintelui Iohannis invitația de a vizita Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, invitație pe care șeful statului a acceptat-o.

Prinţul Charles al Marii Britanii efectuează o vizită privată în România, acesta fiind însoţit, pentru prima dată de soţia sa, Camilla Parker Bowles.

Prinţul Charles a avut o întrevedere cu preşedintele Klaus Iohannis, la ora 17.30, la Palatul Cotroceni, dar se va întâlni şi cu premierul Victor Ponta.

Prinţul Charles nu este la prima vizită la Palatul Cotroceni. În 2014, acesta a fost primit de preşedintele de atunci, Traian Băsescu. De asemenea, întrevederi ale preşedintelui României cu Prinţul Charles au avut loc, la Palatul Cotroceni, şi în anii 2011 şi 2012.

CITEŞTE ŞI Prinţul Charles vine în România. Se va întâlni cu Klaus Iohannis şi Victor Ponta

Prinţul Charles vine deseori în România, la proprietatea sa de la Viscri, până nu demult un sat izolat de la marginea judeţului Braşov. Localitatea a prins însă viaţă, după ce prinţul Charles şi-a cumpărat aici o proprietate, pentru care a plătit 15.000 de euro. Locuinţa sa are patru camere, şură şi grădină, iar peste an este închiriată turiştilor, care trebuie să scoată din buzunar 670 de lire sterline pe săptămână. Acum, satul este vizitat anual de peste 10.000 de turişti, majoritatea străini. Totodată, preţurile la imobiliare au explodat.

Spynews
Ultima imagine cu Andrei Versace în viață. Cum s-a afișat și ce mesaj controversat a transmis cel căruia i se mai spunea și "Regele” fițelor | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Funcția secretă pe care o are, de fapt, viziera mașinii. Se aplică indiferent de marca autoturismului. Puțini români știu ce poți face cu ea
Capital.ro
Mașinile interzise pe străzile din România. Nu mai au drept de circulație. Legea e lege
Playtech.ro
Primele imagini cu principalul suspect în cazul crimei din Brăila. Noi detalii ies la iveală
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Regele nordului, o perlă puțin descoperită a turismului românesc. Frumusețile nebănuite de la capătul României
Spynews
Adevărul despre averea lui Andrei Versace. Ce afaceri avea, de fapt, influencerul
Spynews
Cine a fost Andrei Versace. Cunoscut ca și ”Regele Fițelor”, tânărul se lăuda cu o viață de lux și locuia într-un apartament de 600.000 euro | FOTO
Evz.ro
Ce umilință! Șoșoacă, pusă la pământ din două vorbe
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune
Cancan.ro
BREAKING | Primele imagini din apartamentul lui Andrei Versace. Casa este deranjată încă de la intrare VIDEO
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Ce făcea dentista din Brăila cu pacienții în cabinet? Era singurul cabinet stomatologic fără camere de supraveghere
Capital.ro
SE VERIFICĂ buletinele de identitate. Legea care este deja OBLIGATORIE în România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Principalul suspect în cazul crimei din Brăila a fost prins
MediaFlux
Schimbări majore privind voucherele sociale! Le scade valoarea și se acordă mai rar. Au anunțat acum
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'