Unul dintre membrii CCR, Aspazia Cojocaru, a spus la acea vreme că referendumul de demitere a preşedintelui trebuia suspendat sau reluat, pentru că s-au raportat date false cu privire la numărul real de alegători. Totuşi, ceilalţi şase judecători ai Curţii au scris o erată în care au specificat că nu s-au înregistrat niciun fel de date false.
În urmă cu câteva zile, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis una dintre cererile de redeschidere a dosarului pe care l-a retrimis la Parchetul General.
Cel care a reuşit, la Curtea Supremă, să obţină întoarcerea dosarului la Parchet şi (re)deschiderea anchetei împotriva judecătorilor de la Curtea Constituţională se numeşte Constantin Creangă, iar plângerea lui penală a fost îndreptată împotriva a şase judecători ai Curţii Constituţionale a României, scrie Ring. Este vorba despre judecătorii Augustin Zegrean (preşedinte CCR), Petre Lăzăroiu, Mircea Ştefan Minea, Valentin-Zoltan Puskas, Aspazia Cojocaru şi Iulia Antonela Motoc (în prezent, judecător la CEDO).
CCR va decide cu o majoritate de două treimi asupra valabilităţii referendumului