Hemoragie. Una dintre cauzele ochilor rosii este data de hemoragia prin ruperea unor vene. Intrucat sangele se poate localiza intre foitele globului ocular, acesta nu poate sa iasa in exterior (ca si lacrimile) si ramane blocat. Chiar daca nu pare ca este vorba despre o afectiune grava, se recomanda un consult de specialitate cat mai repede, pentru a fi sigur ca nu ai probleme cu tensiunea, scrie teotrandafir.com.
Conjunctivita. Un alt motiv pentru care poti avea ochii rosii este conjunctivita, manifestata de obicei prin mancarimi ale globului ocular. Este cea mai frecventa cauza a inrosirii ochilor si mai putin grava ca altele, insa trebuie tratata cu atentie, printr-o vizita la oftalmolog. intr-o astfel de situatie, ochiul nu doare, ci ustura, iar vederea ajunge sa fie afectata daca afectiunea nu este tratata corespunzator.
Atacul de glaucom. Una dintre cele mai grave situatii ce cauzeaza inrosirea ochilor este atacul de glaucom si este insotita de dureri de cap intense. Cel care sufera de aceasta afectiune are stari de voma, dureri ale globului ocular, iar de multe ori cei afectati cred ca totul este cauzat de nevralgia ce se instaleaza in zona fruntii. Cel mai simplu mod prin care poti descoperi daca ai motive de ingrijorare este sa inchizi ochii si sa apesi zona usor. Daca vei simti ca cel rosu doare si pare a fi foarte tare, este necesar sa te indrepti de urgenta catre un specialist.
Citeşte şi Ce boli poţi avea, după culoarea ochilor