Senatul a respins, marţi, cererea DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a lui Dan Şova.
Vasile Blaga consideră că „Senatul a reuşit datorită PSD-ului să se mai facă încă o dată de râs, dacă mai era nevoie, pentru că se pare că domnul Şova este tabu pentru domnul Ponta şi pentru PSD”.
„În primul rând că votul nu ar fi trebuit să aibă loc. Dacă ne uităm cu atenţie în dispozitivul motivaţiei Curţii Constituţionale, acolo se vorbeşte de reinterpretarea votului de acum nouă săptămâni, când în majoritate senatorii s-au pronunţat pentru încuviinţarea arestării (…). O să contestăm din nou votul de ieri de data asta la Curtea Constituţională, să vedem ce mai face Partidul Social Democrat în situaţia asta. Noi suntem convinşi că din nou vom câştiga la Curtea Constituţională”, a spus Blaga, la RFI.
Liberalii absenţi de la votul în cazul Şova puteau răsturna votul de marţi, iar solicitarea procurorilor anticorupţie putea fi aprobată. De la PNL au absentat cel puţin şapte senatori: Antonescu Crin, Boagiu Anca, Bodea Cristian Petru, Chiru Gigi Cristian, Dumitrescu Iulian, Popa Mihaela, Popescu Corneliu, Popescu Dumitru Dian, Mihai Neagu, Grigoraş Viorel, Florian Daniel Cristian.
CITEŞTE ŞI DAN ŞOVA SCAPĂ de arestare pentru a doua oară. Cum au votat senatorii VIDEO
Întrebat cât de mult au cântărit aceste absenţe, Vasile Blaga a răspuns: „Nu există nici un motiv, exceptând-o pe doamna Boagiu, care este la reuniunea Partidului Popular European extrem de importantă de la Oslo, unde Partidul Naţional Liberal a fost primit cu drepturi depline în PPE ca succesor al Partidului Democrat Liberal şi este cu domnul europarlamentar Buşoi la Oslo, în rest nu există nici un fel de motivare şi lucrul ăsta îl vom discuta foarte serios faţă de absenţa colegilor noştri. Dar pe de altă parte, să lăsăm ipocrizia la o parte, nu noi am votat împotriva cererii DNA-ului, noi toţi am votat la vedere pentru susţinerea cererii DNA-ului şi alături de noi au mai fost şi alţi parlamentari ieri, de la 53 până la urmă s-a ajuns la 66 de voturi”.
Întrebat ce riscă senatorii absenţi, co-preşedintele PNL a replicat: „Întotdeauna o să discutăm lucrurile astea în interiorul partidului şi eu cred că va trebui să luăm măsuri, pentru că astfel de voturi, cum este şi cel pentru moţiunea de cenzură pe care o vom depune sunt extrem de importante în economia politică. Nu văd ce ar fi avut ei mai important de făcut decât să nu fie în plenul Senatului”.