Procurorul i-a prezentat lui Boldea, la audierile de la DIICOT Galaţi, faptele de care este învinuit

Procurorul i-a prezentat deputatului Mihail Boldea, în timpul audierii de miercuri, de la DIICOT Galaţi, faptele de care este învinuit, a declarat avocatul George Moloman, precizând că la solicitarea clientului său a fost depusă o cerere de preluare a dosarului de structura centrală.
Romania TV
28 mart. 2012, 19:27
Procurorul i-a prezentat lui Boldea, la audierile de la DIICOT Galaţi, faptele de care este învinuit

Miercuri seară, după ora 19:00, deputatul Mihail Boldea, cercetat într-un dosar de înşelăciune şi constituire a unui grup infracţional, a fost scos din sediul DIICOT Galaţi, unde fusese adus în urmă cu aproximativ două ore pentru audieri, iar în jurul orei 20.00, el fiind dus în arestul IPJ Galaţi.

La ieşirea din sediul DIICOT, avocatul deputatului gălăţean, George Moloman, a declarat că s-au discutat chestiuni procedurale şi că i-au fost prezentate clientului său faptele pentru care este învinuit.

„I s-au prezentat toate faptele pentru care este învinuit, în drept şi fapt. După ce i s-a citit această punere în mişcare a acţiunii penale, bineînţeles că am solicitat un termen prin care să ne pregătim apărarea. Ne va anunţa domnul procuror telefonic când se va stabili termenul”, a declarat Moloman, răspunzând unei întrebări referitoare la audierile de miercuri după-amiază, din sediul DIICOT Galaţi.

George Moloman a mai spus că, la solicitarea clientului său, a fost depusă o cerere prin care s-a cerut ca dosarul să fie preluat de structura centrală.

„Ne gândim la o strategie de apărare, iar clientul meu susţine că este nevinovat”, a mai declarat avocatul George Moloman la ieşirea din sediul DIICOT Galaţi.

Deputatul Mihail Boldea a fost dus, miercuri după amiază, la ora 17.00, la DIICOT Galaţi, pentru audieri în dosarul de înşelăciune şi constituire a unui grup infracţional.

Deputatul a fost adus cu cătuşe la mâini din arestul Poliţiei Judeţene, unde se află de marţi noapte, el fiind însoţit de avocatul său, George Moloman.

Instanţa supremă a confirmat, marţi, mandatul de arestare preventivă pentru 30 de zile emis în 22 martie pe numele deputatului Mihail Boldea, acesta fiind dus în arestul IPJ Galaţi.

Decizia instanţei supreme de arestare preventivă a deputatului Mihail Boldea a fost contestată cu recurs, care va fi judecat în 2 aprilie, la Completul de cinci judecători al instanţei supreme.

Avocatul George Moloman a declarat că deputatul nu mai are încredere în structura DIICOT – Galaţi, motiv pentru care a cerut Parchetul instanţei supreme aducerea dosarului la structura centrală. Moloman a arătat că face acest demers din cauză că procurorul de caz ar fi dat ordonanţă de interceptare a telefoanelor deputatului cu 48 de ore înainte ca acesta să plece din ţară.

Înainte de revenirea în ţară, într-o intervenţie telefonică la o televiziune, deputatul Mihail Boldea declara că speră să ajungă cât mai repede în România, susţinând că în ţară se poate apăra în faţa „abuzurilor” la care este supus, el lansând acuzaţii la adresa procurorilor DIICOT Galaţi, care instrumentează cazul său şi care „încalcă legea”.

Deputatul a fost adus marţi în ţară, cu o cursă KLM de la Amsterdam, fiind preluat de o escortă a Poliţiei de la Aeroportul Otopeni şi dus direct la instanţa supremă, pentru confirmarea mandatului de arestare preventivă.

Potrivit procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), sunt date şi indicii rezonabile în legătură cu participaţia penală a deputatului Mihail Boldea, în perioada 2006 – 2011, în obţinerea unor importante foloase materiale, injuste, prin inducerea în eroare a unor persoane, cu ocazia încheierii unor contracte de vânzare-cumpărare ale unor imobile, ascunzând situaţia juridică reală a acestora ori existenţei unor convenţii comerciale în ceea ce priveşte bunurile.

Pentru obţinerea foloaselor materiale injuste, în perioada 2006 – 2008, deputatul Boldea ar fi constituit un grup infracţional organizat împreună cu Mihaela Cristina Bolboceanu – avocat în cadrul Baroului Galaţi, Aurica Maria Luchiniuc – membru în cadrul Curţii de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie Galaţi şi fost subprefect al judeţului Galaţi, Elena Petrea – secretar în cadrul Cabinetului Individual de Avocatură „Boldea Mihail” şi Tănase Petrică.

Potrivit DIICOT, în acest caz Mihail Boldea este cercetat pentru că ar fi determinat alte persoane să falsifice o serie de documente oficiale, respectiv patru hotărâri, patru expertize judiciare, adrese ca fiind emise de Primăria municipiului Galaţi, de la Arhivele Naţionale – Direcţia Judeţeană Galaţi sau de la Trezoreria municipiului Galaţi. Ulterior, aceste documente au fost folosite în faţa instanţelor de judecată ori a altor instituţii şi autorităţi în vederea obţinerii, în mod fraudulos, a dreptului de proprietate asupra unui număr de nouă imobile din municipiul Galaţi.

Astfel, ar fi fost atestate fapte sau împrejurări necorespunzătoare cu adevărul, respectiv s-au pronunţat hotărâri judecătoreşti ori s-au efectuat menţiuni în registrele Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Galaţi.

În acest dosar au mai fost arestaţi preventiv Elena Petrea, secretara cabinetului de avocatură al lui Mihail Boldea, Alexandru Bogdan Boza, fost membru PDL, Tudorel Vrânceanu, Sava Lucian Mirică, Carmen Mirică, Ştefan Lazăr şi Aura Luchiniuc. Avocata Mihaela Bolboceanu a primit interdicţie de a părăsi localitatea.

Procurorii DIICOT Galaţi au început urmărirea penală şi împotriva lui George Ştefan Boldea, fratele mai mic al deputatului Mihail Boldea, şi a tatălui acestuia, Gheorghe Boldea, pentru spălare de bani. Anchetatorii spun că Mihail Boldea, în urmă cu o lună, şi-a vândut casa în care locuia tatălui său şi i-a donat trei apartamente lui Ştefan Boldea.

Spynews
Cine este Marina, femeia care a fost găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, în Brăila. Ucisă la doar 41 de ani | FOTO
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
Plată FĂRĂ numerar. Devine obligatoriu în toată România. Guvernul dă ordin
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
Cine este pe bancnota de 200 de lei. Există un detaliu pe care puțini români l-au observat
Spynews
Tu crezi că poți rezolva măcar 1 din aceste 10 ghicitori grele, fără ajutorul Google?
Evz.ro
Cătălin Bordea a uitat-o pe Livia. Amănunte ascunse despre noua iubită
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Pe ce dată și la ce oră urmează să fie virate alocațiile elevilor în august 2024
Capital.ro
Rusia se RETRAGE. Bucurie de nedescris în Ucraina: Amintiți-vă de această zi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea este femeia, medic stomatolog, găsită fără suflare în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Diferențele de Preț la Apa Plată Între Supermarketuri și Litoralul Românesc, Criticată de Directorul ANPC
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'