Dosarul lui Victor Ponta, efecte NEBĂNUITE pentru români. Legea salarizării şi Codul fiscal, în pericol

Cel mai important proiect al ultimilor ani legat de banii românilor este pus în pericol de dosarul lui Victor Ponta. Noua lege a salarizării unitare, care ar aduce modificări majore în viaţa tuturor angajaţilor din România, riscă să nu mai poată fi adoptată.
Iulian Tudor
06 iun. 2015, 13:45
Dosarul lui Victor Ponta, efecte NEBĂNUITE pentru români. Legea salarizării şi Codul fiscal, în pericol

Noua Lege a salarizării unitare, care ar urma să fie discutată cu FMI, Banca Mondială şi Comisia Europeană chiar în această lună, riscă să devină istorie înainte de a fi adoptată, dacă guvernul Victor Ponta va fi înlăturat de la Palatul Victoria.

Ipoteza poate deveni realitate dacă Victor Ponta nu va mai fi premier, iar la Palatul Victoria ar veni, aşa cum îşi doreşte preşedintele Klaus Iohannis, un cabinet liberal, condus de Cătălin Predoiu.

„Avem în dezbatere Legea salarizării unitare, avem şi Codul fiscal, or, în cazul în care majoritatea politică s-ar schimba, nu mai poate garanta nimeni că Legea salarizării şi Codul fiscal vor mai putea fi susţinute şi vor fi votate de o altă majoritate. Iar în ce priveşte legea salarizării, ce credibilitate poate avea PNL atâta timp cât cei care au tăiat salariile se află azi în PLN?”, a declarat, la România TV, ministrul Muncii, Rovana Plumb.

Citeşte şi Patru scenarii după care se decide soarta României. Ce se întâmplă după implicarea lui Ponta în dosarul Şova

Ministrul Muncii a precizat că, dacă va rămâne la guvernare, PSD „nu va tăia niciodată salariile”: „Noi vrem să le aşezăm într-o ordine firească şi echitabilă. Această nouă lege a salarizării va însemna creşterea salariilor în toate dmeniile de activitate, nu doar la bugetari”.

Victor Ponta este urmărit penal de DNA pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni – Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat. Premierul a fost chemat vineri dimineaţă la sediul DNA pentru a i se aduce la cunoştinţă acuzaţiile. La ieşirea de la DNA, Victor Ponta a declarat că a fost chemat pentru a fi informat că are calitatea de suspect în dosarul senatorului PSD Dan Şova.

În comunicatul DNA se arată că procurorul șef al DNA inițiază procedura de sesizare a Camerei Deputaților, pentru formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale față Ponta Victor-Viorel, deputat, care în perioada în care se presupune că a săvârșit infracțiunile de conflict de interese a îndeplinit funcția de prim-ministru.

DNA a anunțat vineri că procurorii au dispus începerea urmăririi penale față de premierul Victor Ponta, la data faptelor avocat, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălarea banilor în dosarul de corupție de la companiile energetice Turceni și Rovinari privind încheierea unor contracte de asistență juridică.

Premierul Victor Ponta, URMĂRIT PENAL de DNA: „Am calitatea de suspect în dosarul lui Dan Şova”

În aceeași cauză, procurorii au constatat că se impune continuarea urmăririi penale față de Victor Ponta și sub aspectul săvârșirii a trei infracțiuni de conflict de interese, dintre care una în formă continuată, fapte aflate în legătură cu funcția sa de prim-ministru.

„Prin urmare, în conformitate cu prevederile legale și constituționale, procurorul șef al DNA inițiază procedura de sesizare a Camerei Deputaților, pentru formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale față Ponta Victor-Viorel, deputat, care în perioada în care se presupune că a săvârșit infracțiunile de conflict de interese a îndeplinit funcția de prim-ministru”, se arată într-un comunicat al DNA.

După plecarea de la DNA, Victor Ponta a mers la Palatul Cotroceni, unde a avut o întrevedere cu preşedintele Klaus Iohannis, care i-a cerut să demisioneze din fruntea Executivului. Primul-ministru a subliniat, însă, că va aştepta o decizie a Parlamentului în ceea ce îl priveşte.

Klaus Iohannis: Solicit demisia premierului. Victor Ponta: Doar Parlamentul poate să mă demită

DNA a trimis la Parlament dosarul în care se cere încuviinţarea începerii urmăririi penale pe numele lui Victor Ponta.

Comisia juridică a Camerei Deputaților se va reuni luni, la ora 11.00, pentru a discuta despre scrisoarea procurorului general referitoare la formularea cererii de începere a urmăririi penale față de premierul Victor Ponta, susţin surse parlamentare.

Comisia are termen până luni pentru a informa când va întocmi raportul referitor la cererea primită din partea procurorului general referitoare la premierul Victor Ponta.

Spynews
Surpriza anului în televiziune! O emisiune fenomen, un brand în presa de monden, revine în curând! Antena Stars pregătește lovitura
Bzi.ro
Andreea Bălan, provocatoare într-un costum de baie minuscul! A făcut senzație pe plajă, la 40 de ani
Fanatik.ro
Orașul celebru din România care s-a depopulat masiv. E considerat o adevărată perlă a turismului românesc, vizitat de sute de mii de turiști, dar părăsit de locuitori, mai are doar 4.060
Capital.ro
Te lasă cu zero lei pe card. Avertisment pentru toți șoferii din România. Îți golește contul pe loc
Playtech.ro
WOW cum arată casa lui Alain Delon din Franța. E UNICĂ în lume, nimeni NU are așa vilă
DailyBusiness
AVERTISMENT DE LA POLIȚIE PENTRU PĂRINȚI! Nu faceți asta pe litoral
Adevarul
Portretul șefului FSB care ar putea ajunge pe scaunul lui Vladimir Putin
Spynews
A fost înregistrat primul deces din cauza virusului West Nile în România. Alți doi pacienți au ajuns la spital, iar unul dintre ei e în stare gravă
Spynews
Lovitură grea pentru Brad Pitt! Fiica Angelinei Jolie a renunțat oficial la numele tatălui ei
Evz.ro
Când este benefic să mănânci ultima masă a zilei. Sfaturi pentru a-ți îmbunătăți programul zilnic
Ego.ro
Singura femeie care l-a părăsit pe Alain Delon i-a înnebunit pe bărbați cu trupul ei! FOTO incredibile, la 58 de ani
Prosport.ro
FOTO. E gata să se dezbrace total. „Cred că sunt hot. Vreau să-mi arăt corpul”
wowbiz.ro
Vacanța de vară, prelungită! Anunț de ultimă oră pentru elevi
Cancan.ro
Imagini tulburătoare cu ispita Diandra pe Instagram! Ireal cum arată după ultima intervenție estetică
Playsport.ro
Cum a fost surprins Rică Răducanu la terasa pe care o are la Neptun. Celui care l-a filmat nu i-a venit să creadă
kanald.ro
Momente de coșmar pentru pensionarii care și-au primit deciziile de recalculare! „Mi s-au tăiat 500 de lei”. Românii s-au strâns, revoltați, în fața caselor de pensii
Capital.ro
Vladimir Putin a dat ordinul. Decizia de care toți se temeau, în plin război: Este necesar
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Românca și-a părăsit soțul în America și se iubește cu un milionar celebru!
stirilekanald.ro
"A strigat 'tati' și..." Tatăl băiețelului de 8 ani mort la cursurile de înot, mărturii cutremurătoare
substantial.ro
Lansetele Okuma: performanță și inovație pe malul apei
MediaFlux
LOVITURĂ TOTALĂ pentru DONAL TRUMP! NIMENI nu se AȘTEPTA la asta în ALEGERILE din SUA
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...