Alina Gorghiu, atac DUR la Ponta: PNL nu îi mai recunoaşte legitimitatea

Liberalii nu mai recunosc legitimitatea premierului Victor Ponta, context în care vor boicota acțiuni care îl implică, cu excepția moțiunii de cenzură și a dezbaterii solicitării DNA în cazul său. Anunţul a fost făcut de Alina Gorghiu, copreşedinte PNL, într-o conferinţă de presă.
Romania TV
07 iun. 2015, 12:30
Alina Gorghiu, atac DUR la Ponta: PNL nu îi mai recunoaşte legitimitatea

„PNL nu mai recunoaște legitimitatea lui Victor Ponta ca prim ministru, cu excepția moțiunii de cenzură și discutarea în Cameră privind avizul la cererea DNA vom refuza să participăm la orice act politic care îl vizează pe Victor Ponta”, a spus Alina Gorghiu, într-o conferință de presă.

Ea a arătat că luni și marți se va discuta despre boicotarea oricăror situații la care participă Victor Ponta. „Mă întreb dacă va avea obrăznicia să se prezinte la Cotroceni sau marți la CSAT”, a spus Gorghiu, sugerându-i premierului să nu participe luni la consultările președintelui Iohannis cu liderii partidelor și formațiunilor parlamentare.

Copreşedintele PNL a lansat atacuri dure la adresa lui Victor Ponta, acuzându-l că „ia ostatic statul român”, că „dă foc la ţară” şi că „sacrifică” România de dragul funcţiei.

„Nu aşteptam demisia lui Victor Ponta, pentru că demisia presupune un act de onoare şi demnitate, iar Victor Ponta nu are nici demnitate, nici onoare. Victor Ponta ia ostatic statul român şi este autorul unui demers iresponsabil ţinându-se de putere precum scaiul de haina omului”, a „tunat” Alina Gorghiu, subliniind că premierul, prin refuzul de a demisiona, „aruncă în aer credibilitatea României”.

Mai mult, copreşedintele PNL l-a acuzat pe Victor Ponta că girează un guvern care „reprezintă blazonul corupţiei, aşa cum a făcut şi Adrian Năstase” şi a subliniat că „moţiunea de cenzură este un prilej să redăm acestui stat demnitatea pe care o merită”.

„PNL cere demisia imediată a lui Victor Ponta. Democrația se află într-unul din cele mai dificile momente”, a declarat, la rândul său, Vasile Blaga.

El a susținut că Victor Ponta a lansat duminică „atacuri fără precedent la adresa justiției”.

„Nimeni după 1989 nu și-a permis să facă în asemenea hal asemenea declarații. Ponta pune egalitate între cazul Rarinca și cazul lui, între cazul lui și al președintelui Klaus Iohannis, se face că uită că în cazul președintelui a fost un proces civil pe care îl câștigase într-o primă etapă și pe care l-a câștigat până la capăt. Ponta este acuzat și nu Klaus Iohannis de evaziune fiscală, de corupție, de spălare de bani. Victor Ponta trebuie să-și dea demisia pentru că România este mult mai importantă decât persoana domniei sale”, a spus Blaga.

Liderul PNL a susținut că în cazul în care Ponta este „blindat cu documente atunci nu mai are de ce să-i fie frică”, adăugând că nu înțelege solidarizarea liderilor PSD și ai arcului guvernamental cu acesta deoarece „acesta și-a bătut joc de români”.

„Noi, așa cum am decis alaltăieri, în ziua în care vom dezbate moțiunea de cenzură vom face un lanț uman în jurul Parlamentului și vom chema bucureștenii să ni se alăture”, a spus Blaga, precizând că vor fi organizate și alte acțiuni în alte orașe.

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a anunțat vineri că procurorii au dispus începerea urmăririi penale față de premierul Victor Ponta, la data faptelor avocat, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălarea banilor, în dosarul de corupție de la companiile energetice Turceni și Rovinari privind încheierea unor contracte de asistență juridică.

Comisia juridică a Camerei Deputaților se va reuni luni pentru a discuta despre scrisoarea procurorului general referitoare la formularea cererii de începere a urmăririi penale față de premierul Victor Ponta.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul din România unde cumperi un apartament cu 2 camere la doar 7.000 de euro. Ajungi imediat în centru, ai supermarket și restaurante aproape
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
Playtech.ro
Oana Roman i-a deschis DOSAR PENAL lui Marius Elisei. De ce se războiesc părinții Isabelei
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
WhatsApp introduce o funcție senzațională. Totul se schimbă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Limba romani a apărut pe Google Translate! Ce variantă a acestei limbi a fost aleasă de Inteligența Artificială
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Daniel Tudorache, condamnat la trei ani și jumătate de închisoare în „Dosarul diamantelor”
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'