Ovidiu Tender a fost ridicat de poliţişti, luni, în jurul orei 18.30, de la locuinţa acestuia din comuna Dumbrăviţa, judeţul Timiş. Acesta a fost condamnat la 12 ani şi şapte luni de închisoare, în dosarul Carom, în care este acuzat de înşelăciune şi spălare de bani.
Soţia lui Ovidiu Tender a declarat presei că, de fapt, condamnarea este de 25 de ani şi patru luni, pentru că judecătorii au socotit pentru fiecare limită de pedeapsă, pe cea maximă.
„Este vorba despre o condamnare reală de 25 de ani şi patru luni, pentru că judecătorii au socotit pentru fiecare limită de pedeapsă, pedeapsa maximă. S-au socotit două înşelăciuni. Una dintre ele a fost schimbată de procurorul Alina Bica din bancrută frauduloasă în spălare de bani, după ce bancruta frauduloasă fusese dezincriminată de legea penală la şase zile mai apoi. În anul 2006 s-a întâmplat acest lucru. S-a reţinut şi acea spalare de bani. Este vorba şi de instigare la abuz în serviciu în formă continuă şi continuată cu funcţionari publici. Nu ştiu ce treabă au funcţionarii publici în două firme private„, a spus soţia lui Tender.
Femeia este convinsă că motivul pentru care a fost condamnat soţul ei are legătură cu faptul că a denunţat-o pe Alina Bica. „Domnul Tender a crezut tot timpul în nevinovaţia lui. Nici măcar nu ştiu dacă regreta sau nu că a făcut acest autodenunţ, pentru că înainte de a-l face a primit 11 ani şi patru luni şi acum a primit 12 de ani si şapte luni, care sunt, de fapt, 25 de ani şi patru luni. Deci probabil că era mai bine să nu facă acest denunţ împotriva Alinei Bica.
La ultimul cuvânt, procurorul de caz a spus să nu se reţină articolul 19, ceea ce însemna înjumătăţirea pedepsei, şi atunci s-a mers pe limite maxime, neţinându-se cont de faptul că soţul meu a asigurat nişte locuri de muncă, neţinându-se cont de starea lui de sănătate şi că nu are niciun antecedent penal„, a completat soţia lui Tender.
Aceasta a mărturisit că avocaţii omului de afaceri vor sesiza CEDO. „Avocaţii din Luxemburg au sesizat MCV-ul. O să sesizăm şi Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Soţului meu i s-a încălcat dreptul la un proces echitabil. Probabil ca în România nu ne trebuie decât o justiţie supremă, dar mai mult ca sigur că vom câştiga afară„, a mai precizat soţia lui Ovidiu Tender.
Femeia a precizat că prin această condamnare a soţului ei, se doreşte „paralizarea mediului de afaceri din România”. „Am să mă bat până la ultima picătură de sânge. O să fac tot ce se poate din punct de vedere legal în Romania. Sunt convinsă că aproape toate acţiunile vor fi respinse. Ştiu că oamenilor nu le plac oamenii bogaţi„, a adăugat soţia omului de afaceri.
Aceasta a mărturisit să Ovidiu Tender a intrat în fibrilaţii duminică seară şi că starea lui de sănătate este destul de precară. „A fost operat ultima dată pe 20 mai, la Nancy, în Franţa. Nu a putut să facă intervenţia chirurgicală în România, pentru că nu se face. Este vorba despre o intervenţie chirurgicală care se face pentru tahicardie şi fibrilaţie atrială. Dacă puteam să mă duc în puşcărie în locul lui, o făceam, pentru că eu sunt sănătoasă, el nu„, a conchis soţia lui Ovidiu Tender.
Ovidiu Tender a fost condamnat la 12 ani şi 7 luni de închisoare, iar Marian Iancu a primit o pedeapsă de 14 ani de închisoare, în dosarul Carom, în care sunt acuzaţi de înşelăciune şi spălare de bani. Decizia luată de judecătorii Curţii de Apel Bucureşti (CAB) este definitivă.