Fost magistrat, REŢINUT de DIICOT după percheziţiile de la locuinţa judecătorului de la Curtea de Apel Iaşi

Viorel Maftei, un fost judecător de la Pașcani, aflat la pensie, a fost reținut sâmbătă seara, după audieri care au durat câteva ore la sediul DIICOT Iași, în timp ce judecătorul de la Curtea de Apel Iași, Dan Anton, a fost lăsat să plece acasă după ce a fost audiat de procurori.
Iulian Tudor
13 iun. 2015, 20:25
Fost magistrat, REŢINUT de DIICOT după percheziţiile de la locuinţa judecătorului de la Curtea de Apel Iaşi

Fostul preşedinte al Judecătoriei Paşcani Viorel Maftei, un poliţist şi alte două persoane au fost reţinuţi pentru 24 de ore, în urma audierilor de la DIICOT Iaşi. Ei urmează să fie duşi în fața judecătorilor, cu propunere de arestare preventivă. 

Citeşte şi: Percheziţii DIICOT la un judecător de la Curtea de Apel Iaşi

În același dosar, sâmbătă, a fost audiat și judecătorul Dan Anton, de la Curtea de Apel Iași, suspectat de procurorii DIICOT că ar fi acceptat promisiunea sumei de 200.000 lei și produse alimentare (curcan și vin) pentru admiterea unei contestații în anulare față de doi condamnați definitiv din familia Nunucă. Judecătorul de la Curtea de Apel Iaşi a fost lăsat să plece, urmând să fie chemat din nou la audieri luni. 

 

Audiaţi au fost şi avocaţii care au reprezentat, de-a lungul anilor, membri ai familiei Nunucă în diferite speţe, aceştia din urmă ajungând să fie condamnaţi pentru constituirea unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi înşelăciune.

Anterior, judecătorul Dan Anton a fost martor într-un dosar instrumentat de DNA Iaşi, în care mai mulţi membri ai lumii interlope din Iaşi spuneau că îl pot determina pe acesta să dea o soluţie favorabilă într-un caz de trafic de persoane.

În speţa respectivă, trei membri ai lumii interlope din Iaşi – Tiberiu Cristodorescu, Gheorghe Clapon şi Gelu Corduneanu – au fost arestaţi şi procesul se desfăşoară şi în prezent la Tribunalul Iaşi. Cei trei ar fi primit 40.000 de euro cu promisiunea că pot interveni la judecătorul Anton, însă implicarea lui nu a fost demonstrată.

Potrivit rechizitoriului prin care dosarul a fost trimis la instanţă, în august 2013, în perioada mai – iunie 2013, Cristodorescu şi Clapon, cu sprijinul lui Gheorghe Rusu (fost Corduneanu), au pretins de la denunţătoarea Mihaela Pavăl (fostă Moise), judecată într-un dosar penal aflat în apel pe rolul Curţii de Apel Iaşi pentru trafic de persoane şi condamnată în primă instanţă la şapte ani de închisoare, 40.300 de euro, din care au primit, în două tranşe egale, 40.000 de euro.

Aceştia, susţineau anchetatorii, ar fi lăsat-o pe denunţătoare să creadă „că au influenţă asupra membrilor completului de judecată pentru a-i determina să îi înjumătăţească pedeapsa şi să îi modifice regimul din executare în suspendarea condiţionată a executării pedepsei”.

Inculpaţii i-ar fi promis Mihaelei Pavăl că vor interveni pe lângă judecătorii Dan Anton şi Elena Scriminţchi, din cadrul Curţii de Apel Iaşi, susţineau procurorii.

Unsprezece percheziţii ale DIICOT au avut loc, sâmbătă dimineaţă, în mai multe locuri din Iaşi, într-un dosar de evaziune fiscală şi trafic de influenţă, printre persoanele vizate fiind judecătorul Dan Anton de la Curtea de Apel Iaşi, care este suspectat că a intervenit în favoarea unor persoane condamnate, în schimbul sumei de 200.000 de lei şi al unor bunuri.

Astfel, judecătorul ar fi acceptat promisiunea sumei de 200.000 de lei şi a unor produse alimentare – curcan şi vin – pentru admiterea unei contestaţii în anulare faţă de doi condamnaţi definitiv la trei ani de închisoare pentru evaziune şi spălare de bani într-un dosar al DIICOT Iaşi, spuneau surse judiciare.

Tot în cursul zilei de sâmbătă, la DIICOT Iași, au fost audiați, ca martori, mai mulți avocați, printre care și șeful Baroului Iași, Marius Striblea.

Citeşte şi: Avocatul Elenei Udrea, audiat de DIICOT în dosarul judecătorului CA Iaşi suspectat de luare de mită

„Toți am primit aceeași întrebare, dacă avem cunoștință ca acea familie să fi intervenit pe lângă judecător. Eu nu am cunoștință de așa ceva. Cred că în total au fost vreo 10 avocați. Am înțeles că ar fi un intermediar ne-avocat care ar fi intervenit”, a spus Marius Striblea, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

DailyBusiness
Economia României, în prag de colaps? Taxele majorate și inflația galopantă ridică semne de întrebare
Spynews
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Bzi.ro
Apariție strălucitoare a Mihaela Rădulescu pe rețele de socializare! Iată cum s-a afişat vedeta
Fanatik.ro
Gara din România, veche de peste 150 de ani, unde a trăit un vultur legendar. Chiar și marele I.L Caragiale a muncit aici, e un nod feroviar foarte important
Capital.ro
Caută semnul pe cutie! Medicamentele pe care șoferii nu trebuie să le ia. Vor rămâne fără permis
Playtech.ro
Ora la care ciclonul Ashley va lovi cel mai puternic România. Care este traseul său și când scăpăm de fenomenele meteo severe
DailyBusiness
Avertisment SUMBRU în legătură cu vremea din ultimul weekend din septembrie! „Niciodată nu am văzut atâta apă în atmosferă!”
Adevarul
Ultimul drum al primului Rege al României. Cum a murit Carol I și ce l-a îngenuncheat, de fapt, pe cel mai longeviv suveran al țării noastre
wowbiz.ro
Gabriela a murit într-un accident, iar soțul ei, pompier chemat la intervenție, a leșinat când a aflat
Spynews
Cine e milionarul care o face acum fericită pe Irisha. Influencerița, prima apariție alături de noul iubit
Spynews
Românii vor plăti o nouă taxă începând de luna viitoare. Va fi afișată direct în factura la energie electrică
Evz.ro
Se schimbă permisul de conducere. La ce trebuie să fie atenți șoferii
Ego.ro
Denise Rifai, imagini de INFARCT! Cum a fost surprinsă după ce a renunțat la hainele office
Prosport.ro
FOTO. Actriță de filme interzise a spus dacă ar petrece o noapte cu Gigi Becali! Cum arată
kanald.ro
Un TIR a intrat într-o casă, iar șoferul a rămas încarcerat! Ce a încercat șoferul să evite
Cancan.ro
BREAKING! Viitura a ajuns în România! Ciclonul Ashley îşi face DEJA simţită prezenţa în 2 județe
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Lege pentru toți românii care nu locuiesc la adresa din buletin. Devine obligatoriu la divorț
StirileBZI
Morcovii ne ajută să vedem mai bine? Specialiștii contrazic tot ce știai!
Prosport.ro
El a petrecut alături de Simona Halep şi de familia lor de ziua campioanei. Primele imagini cu sportiva la 33 de ani
stirilekanald.ro
O româncă de 42 de ani a fost ucisă "din curiozitate" de un tânăr de 17 ani. Femeia avea doi copii
substantial.ro
Iranul decretează cinci zile de doliu după moartea liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah
MediaFlux
TRUMP și-a găsit un nou DUȘMAN! AVANTAJUL KAMALEI Harris
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Tranzacţiile cu acţiuni Fondul Proprietatea au dus lichiditatea săptămânală a Bursei la un nivel record al ultimelor trei luni