Ministrul Justiţiei Robert Cazanciuc, despre înscrierea în UNPR: Discuţiile nu sunt finalizate

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat luni că a avut "discuţii referitoare la proiecte politice" cu vicepremierul Gabriel Oprea, lider UNPR, dar a arătat că acestea "nu sunt finalizate".
Ionela Marcu
15 iun. 2015, 09:34
Ministrul Justiţiei Robert Cazanciuc, despre înscrierea în UNPR: Discuţiile nu sunt finalizate

Robert Cazanciuc a fost întrebat, luni, de către jurnalişti dacă se va înscrie în UNPR, aşa cum au apărut informaţii încă de săptămâna trecută.

„Nu pot decât sa ii mulţumesc domnului vicepremier Gabriel Oprea pentru aprecierile făcute la adresa activităţii ministerului. În momentul de faţă , avem o decizie de coordonare a activităţii Ministerului Justitiei, la nivelul Guvernului, de către vicepremier. Am avut discuţii referitoare la proiecte politice, dar în momentul de faţă nu sunt finalizate. (…) 

Din moment ce suntem la nivel de discutii politice, haideţi sa luam mai întâi deciziile si apoi sa vorbim despre ele”, a spus Cazanciuc.

CITEŞTE ŞI Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc: Premierul nu mi-a cerut demisia VIDEO

Surse politice declarau anterior că ministrul Robert Cazanciuc s-ar putea înscrie în UNPR, formaţiune care să preia şi portofoliul Justiţiei, aceasta fiind o variantă discutată miercuri la nivel politic.

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, declara, miercuri, întrebat despre înlocuirea sa din funcţie, că nu i s-a făcut niciun reproş în chestiuni concrete şi că el crede că şi-a îndeplinit mandatul, dar dacă lucrurile sunt „văzute obiectiv altfel”, este „gata să plece”.

Robert Cazanciuc spunea că nu i-a fost făcut niciun reproş pe chestiuni concrete şi că el crede că şi-a îndeplinit mandatul.

„Nu mi-a făcut nimeni un reproş în chestiuni concrete. Eu cred că mi-am îndeplit mandatul şi asta este o evaluare evident obiectivă, dar dacă lucrurile sunt văzute obiectiv altfel, sunt gata să plec”, adăuga ministrul Justiţiei.

Premierul Victor Ponta declara, marţi, că i-a transmis o serie de reproşuri ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc, arătând că acesta nu poate da ordine justiţiei, dar că trebuie să contribuie, alături de Parlament şi de CSM, la îmbunătăţirea sistemului judiciar şi evitarea unor erori şi abuzuri.

„I-am reproşat, dar nu o fac în public. Cred cu adevărat că ministrul nu trebuie să dea ordine justiţiei, dar trebuie să aibă un rol în a contribui, alături de Parlament şi CSM, la a îmbunătăţi un sistem – nu există un sistem perfect – şi la a evita pe viitor ca asemenea lucruri să se mai întâmple. ori aici cred că lucrurile sunt destul de clare: de ce trebuie să arestezi preventiv înainte să judece un judecător ? Nu vorbesc de criminali, violatori. Nu cred că doamna Rarinca era un pericol pentru societate”, spunea Ponta la Antena 3, întrebat dacă are ceva să îi reproşeze ministrului pentru cazul Rarinca.

Senatorul social-democrat Daniel Savu declara, luni seară, că în şedinta Comitetului Executiv al PSD a fost cerută premierului Victor Ponta înlocuirea din funcţie a ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc, din cauza prestaţiei slabe a acestuia din ultima perioadă.

Potrivit lui Savu, Ponta ar fi spus că nu îl schimbă pe Cazanciuc la acest moment, ci peste o săptămână.

De asemenea, deputatul PSD Cătălin Rădulescu relata cum i-a cerut demisia lui Robert Cazanciuc în şedinţa Comitetului Executiv al partidului şi cum toţi colegii l-au aplaudat pentru această propunere.

Totodată, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicușor Constantinescu, susţinea că toate organizaţiile PSD din ţară au cerut schimbarea lui Robert Cazanciuc de la Ministerul Justiţiei şi este convins că acest lucru se va întâmpla în următoarele zile.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Ideea inedită a unui român pentru o vacanță ieftină în Grecia. Postarea lui a generat mari controverse
Capital.ro
Ilegal în România în orice zi din an. Se consideră infracțiune. Faci închisoare până la 7 ani
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Litoralul românesc în anii '80, marea piață neagră a Europei de Est. Ce averi făceau bișnițarii polonezi în vacanțele la Marea Neagră
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
De ce îl urăsc Harry și Meghan pe Prințul William. Culisele marii gelozii din Familia Regală
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Ce a primit Andreea din Sibiu, după ce a comandat meniul zilei, la 28 de lei, într-un restaurant din Neptun
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Tu știai că e ilegal? Activitatea pe care mulți români o practică, dar nu știu că pot risca sancțiuni drastice
Capital.ro
Amendă între 580 și 725 de lei. E interzis să faci asta în mașină
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
Român arestat în Italia cu 2 kilograme de cocaină după o urmărire spectaculoasă
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!