Seculici, despre ginerele-primar: Nu îl consider duşman pe Gheorghe Falcă

Preşedintele PDL Arad, Gheorghe Seculici, susţine că sunt "ridicole" afirmaţiile apărute în presă conform cărora el ar fi "instrumentat descinderea DNA la Primăria Arad", afrmând că nu îl consideră "duşman" pe Gheorghe Falcă, informează Mediafax.
Romania TV
30 mart. 2012, 11:19
Seculici, despre ginerele-primar: Nu îl consider duşman pe Gheorghe Falcă

Seculici arată că este plecat din ţară, deplasarea sa fiind „planificată cu mult înaintea descinderii DNA la Primăria municipiului Arad şi Consiliul Judeţean”.

„Nu există nicio legătură între drumul meu în Statele Unite şi ceea ce se întâmplă acum în Arad, orice speculaţie fiind făcută probabil cu scopul de a pune în conflict liderii PDL Arad, una dintre cele mai performante organizaţii PDL din ţară”, afirmă Seculici.

El mai spune că „în cadrul PDL Arad nu există relaţii de duşmănie”. „Nu ne răfuim între noi, nu ne răzbunăm unul pe celălalt. Poate că asta se întâmplă în alte partide politice, dar PDL Arad este puternic fiindcă este unit. Într-adevăr, mi-am manifestat intenţia de a candida la preşedinția Consiliului Județean Arad, iar în jurul acestui anunţ s-a creat o dezbatere în partid. Dar este o dezbatere, nu un război. Nu îl consider duşman pe primarul Aradului, Gheorghe Falcă, sau pe oricine altcineva din organizaţia noastră, doar pentru că în unele situaţii avem opinii diferite”, precizează Seculici.

Potrivit lui Seculici, în presă s-a afirmat că el a „instrumentat descinderea DNA la Primăria Arad şi la Consiliul Judeţean”, catalogând această informaţie drept „ridicolă”. „Nu am relaţii la DNA şi nu cunosc persoane care să aibă intenția sau capacitatea să manipuleze DNA. Mai mult, cred că cei care susţin că pot influenţa procurorii anticorupţie încearcă să epateze, fac afirmaţii fără acoperire în realitate”, spune liderul PDL Arad în comunicat, precizând la final că va reveni în ţară la sfârşitul săptămânii viitoare.

Gheorghe Falcă este căsătorit cu fiica lui Gheorghe Seculici, naşul de căsătorie al celor doi fiind preşedintele Traian Băsescu.

Joi, poliţiştii au ridicat de la Primăria Arad mai multe documente legate de licitaţiile la care a participat firma Confort Construct din Timişoara. Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Arad, Corina Drăghici, ancheta se referă la dosarul în care Primăria Timişoara a semnalat că a fost falsificată semnătura primarului Gheorghe Ciuhandu şi a altor funcţionari ai Primăriei Timişoara pe documente prezentate de Confort Construct la o licitaţie organizată în Arad.

Direcţia Naţională Anticorupţie preciza, la rândul său, că sunt ridicate acte de la Primăria Arad şi Consiliul Judeţean într-un dosar aflat în faza actelor premergătoare, nefiind vorba despre percheziţii.

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, şi-a prezentat, în decembrie 2011, demisia din conducerea PDL Arad, unde deţinea funcţia de prim-vicepreşedinte, surse din filiala judeţeană afirmând că motivul este legat de desemnarea candidatului pentru şefia CJ, Falcă opunându-se candidaturii socrului său, Gheorge Seculici.

Potrivit unor surse din PDL Arad, la o şedinţă a filialei care a avut loc în decembrie 2011, Gheorghe Falcă a avut dispute cu alţi membri din conducerea organizaţiei judeţene pe tema nominalizării candidatului la conducerea Consiliului Judeţean, primarul Aradului ameninţând că îşi dă demisia din funcţia de prim-vicepreşedinte al organizației.

Ulterior, afirmau sursele citate, Falcă s-ar fi prezentat la partid cu demisia scrisă, exprimându-şi dorinţa de a rămâne simplu membru, însă nu ar fi primit răspunsul preşedintelui PDL Arad, Gheorghe Seculici (care este chiar socrul său), dacă demisia îi este sau nu acceptată.

Aceleaşi surse afirmau că în ultima perioadă în filiala judeţeană ar fi apărut neînţelegeri între Falcă şi alţi membri din conducere, inclusiv socrul său, pe tema desemnării candidatului pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Arad la alegerile din 2012. Falcă ar fi susţinătorul actualului preşedinte, Nicolae Ioţcu, în timp ce alţi membri importanţi îl susţin pe socrul său, preşedintele PDL Arad.

Seculici, care a mai fost preşedinte al CJ Arad şi în prezent este consilier judeţean, şi-ar fi exprimat intenţia în partid de a candida pentru această funcţie.

Ulterior, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, declara că îşi va menţine demisia din funcţia de prim-vicepreşedinte al PDL Arad, fiind nemulţumit că filiala judeţeană nu a decis la termenul stabilit candidatul pentru şefia Consiliului Judeţean.

Gheorghe Falcă declara că filiala judeţeană a PDL avea un termen stabilit pentru desemnarea candidatului la şefia CJ, dar acest lucru nu s-a întâmplat deocamdată.

El spunea că din această cauză şi-a prezentat demisia din funcţia de prim-vicepreşedinte al filialei judeţene, dar că va rămâne vicepreşedinte al PDL Arad, alături de Nicolae Ioţcu, Falcă ocupând de drept postul de vicepreşedinte al filialei, în calitatea sa de primar.

Falcă este judecat pentru fapte de corupţie, în legătură cu vânzarea unui teren al municipalităţii unui apropiat al familiei, la un preţ considerat de către procurorii DNA ca fiind sub preţul pieţei.

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Toți șoferii, la control. Se rețin permisul și talonul auto. Nu se mai acceptă încălcarea acestor reguli
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
S-au găsit etichete FALSE la Kaufland! O româncă a spus adevărul! Răspunsul companiei
Adevarul
Prețul unei jumătăți de secol de închisoare. Cât a primit un bărbat pentru că a stat nevinovat după gratii, timp de 48 de ani
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Nu ai chef să gătești? Află cum poți prepara rapid un sandvici cu halloumi și gem de caise
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Interzis pentru românii care stau în chirie. Proprietarii îi pot da afară imediat. Trebuie să aibă acest document
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
ȘOC în SUA! Mișcare DISPERATĂ a lui TRUMP să o BATĂ pe KAMALA HARRIS
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...