PROGNOZA METEO. Vremea schimbă foaia. Temperaturile scad, instabilitatea atmosferică creşte

PROGNOZA METEO. În zilele următoare se va înregistra o scădere a temperaturilor, pe fondul accentuării instabilităţii atmosferice. De joi, însă, vremea înregistrează o ameliorare, încadrându-se în mediile anuale normale. De altfel, de marţi până joi jumătatea estică a ţării şi zona de centru se află sub cod galben de furtuni.
Romania TV
15 iun. 2015, 14:31
PROGNOZA METEO. Vremea schimbă foaia. Temperaturile scad, instabilitatea atmosferică creşte

PROGNOZA METEO MARŢI vremea se răceşte faţă de ziua anterioară în toată ţara, dar în sud şi sud-est temperaturile maxime se vor menţine peste mediile climatologice, caracterizând o vreme călduroasă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 de grade în Dealurile de Vest şi 31 de grade în Oltenia şi Lunca Dunării.

Acest lucru se datoreaza faptului ca instabilitatea atmosferică va fi accentuată în majoritatea regiunilor şi se va manifesta prin averse, însoţite de descărcări electrice şi de intensificări de scurtă durată ale vântului, care izolat vor lua aspect de vijelie. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente şi mai intense în nord-vestul, nordul, centrul şi estul ţării, unde ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp şi izolat 50…60 l/mp.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI Marţi va fi în continuare călduroasă, deşi temperaturile mai scad puţin. Maxima zilei va fi de 29…30 de grade. Instabilitatea atmosferică se va manifesta după-amiaza şi noaptea, când vor fi înnorări temporar accentuate şi se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Vremea va fi răcoroasă şi în general instabilă, în majoritatea regiunilor. Cerul va avea înnorări şi va ploua, cu tunete si fulgere pe arii relativ extinse în sud, local în centru şi est şi pe arii restrânse în rest. Cantităţile de apă vor fi izolat însemnate şi vor mai fi condiţii de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în regiunile estice şi la munte, trecător în vest, iar de scurtă şi în timpul averselor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 grade în nordul Moldovei şi 30 de grade în sudul Olteniei.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI Miercuri instabilitatea atmosferică se accentueaz şi în Capitală, iar temperatura aerului va continua să scadă uşor. Cerul se va înnora şi vor cădea averse, însoţite de fenomene electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperatura maximă va fi de 25…27 de grade.

PROGNOZA METEO JOI. Vremea se va ameliora sub aspectul precipitaţiilor, iar valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice specifice perioadei, exceptând Oltenia, unde temperaturile vor fi mai scăzute. Vor fi înnorări şi local va ploua în regiunile sudice şi sud-vestice, precum şi în zonele montane aferente. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar ploile vor fi izolate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în cursul zilei în estul ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18…19 grade în Oltenia şi 27 de grade în Câmpia de Vest.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI Joi valorile termice vor fi apropiate de normele climatologice specifice acestei perioade, iar termometrele vor strange peste zi 25…26 de grade. Cerul va fi temporar noros şi trecător vor mai fi condiţii de ploaie slabă. Vântul va sufla slab şi moderat.

Sfarsitul saptamanii vine vremea va fi în general instabilă. Probabilitatea de apariţie a fenomenelor de instabilitate atmosferică va fi destul de ridicată în majoritatea regiunilor, dar mai cu seama in zonele de munte, în jumătatea estică a ţării dar si in partea de nord şi centru a teritoriului. Temperaturile cresc de la o zi la alta si se vor incadra intre 21 si 28 de grade.

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Acesta este cel mai puternic animal din lume. Poate ridica mașini și doborî copaci
Capital.ro
Simona Halep a fost EXCLUSĂ. Ion Țiriac a taxat-o: Uite că nu-l primește
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia desfășoară obuziere de pe vremea lui Stalin pe frontul din Ucraina. Moscova rămâne și fără stocurile din epoca sovietică
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Alimentul care te salvează în zilele caniculare. E mai eficient decât apa
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Cuplul de la Insula Iubirii care NU S-A DESPĂRȚIT după terminarea filmărilor 😍 A fost prezent și la nunta Iustinei cu Cornel Luchian
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autostrada București-Ploiești, închisă! În ce zone este redirecționat traficul și când se va relua circulația pe A3
Capital.ro
Se confiscă banii în România. S-a dat lege astăzi, 18 Iulie. Te duci la închisoare între 2 și 7 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Apa îmbuteliată din România, printre cele mai scumpe din Europa
MediaFlux
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'