Elevii îi cer ministrului Educaţiei modificarea structurii anului şcolar 2015-2016. Vezi PROPUNERILE

Asociaţia Elevilor din Constanţa a transmis Ministerului Educaţiei o scrisoare deschisă prin care cere o serie de modificări în structura şi activităţile anului şcolar 2015-2016.
Iulian Tudor
17 iun. 2015, 20:34
Elevii îi cer ministrului Educaţiei modificarea structurii anului şcolar 2015-2016. Vezi PROPUNERILE

Elevii din Constanţa doresc ca şcoala să înceapă şi să se încheie mai devreme cu o săptămână, pentru a evita perioada verii, când elevii, dar şi profesorii, îşi pierd interesul pentru ore.

Proiectul de ordin privind structura anului şcolar 2015-2016 a fost introdus în dezbatere publică la data de 10 iunie. Cinci zile mai târziu, Asociaţia Elevilor din Constanţa a transmis Ministerului Educaţiei adresa prin care propune o serie de modificări.

Vezi mai jos scrisoarea elevilor din Constanţa :

Stimate domnule ministru,

Având în vedere faptul că în data de 10 iunie a.c. a fost introdus în dezbatere publică proiectul de ordin privind structura anului şcolar 2015-2016, Asociaţia Elevilor din Constanţa, organizaţie neguvernamentală reprezentativă a elevilor din judeţul Constanţa, formulează următoarele propuneri:

1.Semestrul I să înceapă cu o săptămână mai devreme faţă de cum este propus, pe data de 7 septembrie 2015, urmând ca semestrul al II-lea să se finalizeze cu o săptămână mai devreme, pe data de 11 iunie 2015. De asemenea, cursurile pentru clasele terminale din învăţământul liceal, respectiv pentru clasa a VIII-a, să se finalizeze pe data de 20 mai 2015, respectiv pe data de 3 iunie 2015. La baza acestei propuneri stă faptul că elevii îşi pierd concretarea odată cu sosirea verii. Astfel, prin începerea, respectiv terminarea, mai devreme a cursurilor şcolare interesul pentru şcoală al elevilor va rămâne ridicat până în ultimele zile, astfel nemaiexistând timp în care elevii vin la şcoală fără a se concentra asupra activităţii de învăţare.

2. Modificarea art. 3 alin. (2) prin introducerea în categoria zilelor marcate prin activităţi specifice a datei de 17 noiembrie – Ziua internaţională a elevilor şi studenţilor. Considerăm că este imperios necesar ca Ziua internaţională a elevilor şi studenţilor să fie sărbătorită în şcolile din România, aşa cum se întâmplă şi în alte ţări din Europa şi nu numai. Suntem de părere că celebrarea acestei zile va creşte respectul beneficiarilor primari ai actului de educaţie faţă de calitatea de elev şi va dezvolta simţul de responsabilizare civică a elevilor. De asemenea, considerăm că este inechitabilă aplicarea dublei măsuri, şi anume celebrarea Zilei învăţătorului, furnizorul actului de educaţie, dar nu şi a elevului, beneficiarul actului educaţional.

3. Având în vedere faptul că interesul faţă de şcoală al elevului este foarte scăzut în preajma datei de 18 decembrie, considerăm că tezele din semestrul I ar trebui susţinute, de regulă, până pe data de 11 decembrie.

4. Considerăm că denumirea programului “Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun” ar trebui să fie schimbată în “Şcoala altfel”, aşa cum a fost denumit când a fost introdus, în anul şcolar 2011-2012.

5. Considerăm că este necesar ca organizaţiile reprezentative ale elevilor, la nivel judeţean şi naţional, să poată organiza, în săptămâna “Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun”, activităţi independente faţă de unităţile de învăţământ, beneficiind, în cauză, de sprijin din partea inspectoratelor şcolare, respectiv a ministerului educaţiei.

În speranţa unui răspuns afirmativ şi a unei bune colaborări viitoare, vă rog să primiţi, domnule ministru, expresia înaltei noastre consideraţii„.

vezi şi: STRUCTURA ANULUI ŞCOLAR 2015-2016. Vezi când începe şcoala, când sunt vacanţe şi când se dau examenele

Spynews
”De când se trezeşte...” Ce părere avea Adrian Minune despre ginerele său, înainte să se despartă de Karmen Minune. Manelistul, declarații despre Bogdan Căplescu
Bzi.ro
Maria de la Insula Iubirii a făcut senzație în costum de baie! Ce manelist a pus ochii pe blondină
Fanatik.ro
Ce a găsit un bărbat din Neamț într-o fântână la care lucra. A venit imediat poliția
Capital.ro
Avertisment pentru cei cu termopane la bloc. Sunt obligați prin lege. Amenda e 4000 lei
Playtech.ro
WOW ce schimbare totală! Păpușa de la Glina e de nerecunoscut ACUM. Dumnezeule, cât e de frumoasă
DailyBusiness
Românii dau năvală la Lidl pentru acest produs. E delicios și APROAPE GRATIS!
Adevarul
Mesajul Mongoliei după ce nu a pus în aplicare mandatul de arestare emis pe numele lui Putin: „Mâinile noastre sunt cam legate”
Spynews
Nu mai există șanse de împăcare! Perneș de la Mireasa vorbește despre despărțirea de Sabrina! De ce s-au separat și cum trebuie să fie viitoarea lui iubită
Spynews
Ce era în plicul de pe sicriul prințesei Diana pe care Harry a scris "mami"
Evz.ro
Generalul Dumbravă a depus în dosarul de la DNA o înregistrare cu denunțătorul Hideg
Ego.ro
Oana Zăvoranu, imaginile pe care le-ar vrea ȘTERSE! Cum a ajuns să arate azi Querida, la 51 de ani
Prosport.ro
Avem detaliile fabuloase din dosarul secretizat în care Florinel Coman a primit 11 luni de închisoare! Cum a luat permisul fals din Ucraina și câți bani a dat
wowbiz.ro
Fiica lui Adrian Minune divorțează! Karmen a dat vestea în urmă cu puțin timp
Cancan.ro
Familia lui Radu Brînzan, polițistul care a murit în timp ce tundea iarba în curte, nu va primi pensia de urmaș
Playsport.ro
Cristiano Ronaldo și Georgina, așa cum nu au mai fost surprinși niciodată! Ce au făcut pe un iaht de lux, în larg, când credeau că nu-i vede nimeni
kanald.ro
Pisica Vasi ar fi fost găsită! Oana Zăvoranu intervine, și ea, în cazul mascotei aeroportului Otopeni: „Mă doare sufletul! Nu există legi care să protejeze animalele”
Capital.ro
Adio, maestre! Marele actor și cântăreț s-a stins. România se roagă pentru sufletul lui
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
stirilekanald.ro
"Ea era rece, moartă, iar el abia respira" Ana Maria a murit în beci, lângă soțul ei, din cauza monoxidului de carbon emanat de mustul în fermentație. Cei cinci copii ai soților au ajuns în grija statului
substantial.ro
Polițist din Sibiu reținut după agresarea unui șofer în trafic
MediaFlux
Pensiile se CALCULEAZĂ din nou! ANUNȚUL Șefului Casei de Pensii, Daniel Baciu
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...