Imigraţia în FORTĂREAŢA EUROPA îi costă foarte mult pe contribuabilii din UE

Țările Uniunii Europene au cheltuit 11,3 miliarde de euro cu începere din 2000 pentru a-i repatria pe imigranții ilegali și 1,6 miliarde de euro pentru a asigura protecția granițelor Europei, dezvăluie o anchetă realizată de un grup de jurnaliști europeni, publicată joi în 16 țări, relatează AFP, citată de Agerpres.
Filip Stan
18 iun. 2015, 05:11
Imigraţia în FORTĂREAŢA EUROPA îi costă foarte mult pe contribuabilii din UE

Țările Uniunii Europene au cheltuit 11,3 miliarde de euro cu începere din 2000 pentru a-i repatria pe imigranții ilegali și 1,6 miliarde de euro pentru a asigura protecția granițelor Europei, dezvăluie o anchetă realizată de un grup de jurnaliști europeni, publicată joi în 16 țări, relatează AFP.

 Ancheta este publicată într-un moment în care se poartă discuții aprinse în rândul UE cu privire la un plan de acțiune pentru a întări lupta contra imigrației clandestine și a primirii refugiaților și solicitanților de azil.

Statele membre sunt unanime pentru accelerarea repatrierii imigranților ilegali și divizate în ce privește asistența oferită Italiei și Greciei, două țări ale căror sisteme de primire sunt sufocate de sosirea imigranților.

Cum să se organizeze repatrierea imigranților ilegali? Chestiunea este de mai mulți ani punctul vulnerabil al politicilor europene în domeniul imigrației. „Rata repatrierii imigranților ilegali a fost de 33% în 2014”, a subliniat marți comisarul pentru migrație, afaceri interne și cetățenie, Dimitris Avramopoulos, potrivit Agerpres.

Or, statele membre cheltuiesc sume uriașe pentru repatrierea lor: 11,3 miliarde de euro cu începere din anul 2000, potrivit anchetei. Expulzarea unui imigrant costă în medie 4.000 de euro, din care jumătate sunt pentru transport.

La rândul lor, imigranții au plătit 15,7 miliarde de euro pentru drumul spre Uniunea Europeană, precizează această anchetă, prezentată ca rezultatul a șase luni de muncă a 20 de jurnaliști, statisticieni și programatori din 16 țări europene.

În 2014, peste 600.000 de imigranți au cerut azil în Uniunea Europeană.Din ianuarie până în mai 2015, peste 100.000 de imigranți au traversat Marea Mediterană, iar 1.865 s-au înecat, potrivit Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM).

De asemenea, cetățenii europeni sunt nevoiți să contribuie la finanțarea protecției frontierelor: 1,6 miliarde de euro cu începere din 2000, principalii beneficiari fiind marile grupuri industriale specializate, ca Airbus, Finmeccanica și Thales, subliniază ancheta.

Citeşte şi Ungaria ridică ZID de 4 metri la frontiera cu Serbia. Se teme de venirea imigranţilor

Barierele de garduri instalate pentru a apăra enclavele spaniole Ceuta și Melilla în Africa de Nord costă 10 milioane de euro anual pentru întreținerea lor, afirmă documentul. Gardul de la granița dintre Grecia și Turcia îi costă în fiecare an peste șapte milioane de euro pe contribuabilii greci.

Comisia Europeană contribuie la finanțarea centrelor de primire a solicitanților de azil și a măsurilor de protecție a frontierelor.

Pentru perioada 2014-2020, în bugetul UE sunt prevăzute 3,1 miliarde de euro pentru Fondul destinat azilului, migrației și integrării (AMIF), iar 3,8 miliarde de euro pentru Fondul pentru securitate (ISF), precizează Comisia.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Oraşul din România unde se construiește o clădire de sute de milioane de euro. Va fi a doua, ca suprafaţă în toată țară, după Casa Poporului
Capital.ro
Obligație în toate județele României din 1 octombrie. Oamenii pot cere ordin. Statul nu respinge
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
O băutură japoneză îi scapă pe români de mahmureală. Afacerea a prins rădăcini
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se adâncește ! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
Se TAIE ajutoarele. Statul nu mai plătește niciun ban. Nu poți refuza scrisoarea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Acțiunile Crowdstrike scad cu aproape 15% după o eroare de securitate care a provocat haos global
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'