Romeo Moşoiu, consilier personal al Ministrului Educaţiei, în calitate de lider al Asociaţiei Părinţi pentru Ora de Religie (APOR), propunea ca „elevii să fie educaţi spre înfrânarea trupească şi amânarea relaţiei intime până la vremea căsătoriei”.
Specialistul în planificare familială, Jenica Arreco, se întreabă pe ce criterii se poate stabili o limită a abstinenţei în condiţiile în care vârsta pubertăţii a scăzut drastic. „Educaţia sexuală face parte din categoria subiectelor tabu, motiv pentru care părinţii se feresc să le vorbească propriilor copii, care ajung prin clasa a VII-a să mai creadă că i-a adus barza. Aşa cum se vorbeşte despre nas, urechi, organe genitale, ar trebui să se vorbească despre pericolele la care se expun din cauza lipsei de igienă şi chiar a proastei tratări după doctorul internet a unor boli cu transmitere sexuală. Educaţie sexuală nu înseamnă să îi înveţi pe elevi să facă sex, poziţii sau vizionări de filme porno. Viaţa sexuală începe atunci când eşti pregătit şi îţi asumi responsabilitatea, iar copiii trebuie să fie pregătiţi să devină adulţi cu un comportament normal„, a spus medicul Jenica Arreco, potrivit cugetliber.ro.
Pe de altă parte, liderul Asociaţiei Elevilor din Constanţa, Alexandru Manda, salută propunerea ministrului Sănătăţii şi o consideră bine venită. „Nu suntem de acord cu solicitarea APOR, deoarece o considerăm drept o propunere care ar atrage fundamentalismul religios şi nu îşi are locul în sistemul public de învăţământ din România, deoarece propunerile lor sunt fundamentate pe pasaje din Biblie. Elevii au nevoie de ore de educaţie sexuală pentru a şti cum să se protejeze, o sarcină intervenită în timpul şcolii sau liceului afectând actul de educaţie. Din toamnă chiar intenţionăm ca în parteneriat cu Direcţia pentru Sănătate Publică să insistăm pe introducerea orelor de educaţie sexuală„, a mai spus liderul elevilor.