Situaţie ALARMANTĂ. Bucureştiul, SUFOCAT de maşini. Ce SOLUŢII propune Primăria Capitalei

"Trebuie să convingem oamenii să renunţe la maşini", spune cu îngrijorare Ion Dedu, directorul Direcţiei de Transporturi din Primăria Capitalei. Traficul rutier în Bucureşti a crescut cu 15% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Peste un milion şi jumătate de maşini circulă în prezent pe suprafaţa de doar 220 de km pătraţi ai Capitalei.
Cristiana Ionescu
24 iun. 2015, 05:59
Situaţie ALARMANTĂ. Bucureştiul, SUFOCAT de maşini. Ce SOLUŢII propune Primăria Capitalei

Odată cu scăderea preţului la carburant, bucureştenii au fost încurajaţi să circule cu maşinile personale. Marile bulevarde ale Capitalei sunt sufocate de autoturisme, în special la orele de vârf.

Traficul a crescut cu 15% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut de când au scăzut preţurile la carburanţi. În Bucureşti s-a ajuns la limita de încărcare cu trafic, încât orice capac de canalizare rupt, de exemplu, care blochează o bandă de circulaţie, produce adevărate ambuteiaje„, a declarat Ion Dedu pentru RomaniaTV.net.

Potrivit şefului Direcţiei de Transporturi din PMB, problema traficului rutier din Bucureşti este „o problemă de cultură”. 

Bucureştiul faţă de alte oraşe din Europa are o cultură diferită a mobilităţii. După 1989 oamenii şi-au cumpărat câte două, trei maşini personale. Drept urmare, pe o suprafaţă de 220 de km pătraţi, avem peste un milion şi jumătate de autoturisme. În comparaţie cu Viena, care are acelaşi număr de locuitori şi care pe 400 de km pătraţi are numai 680.000 de maşini„, spune directorul din Primăria Capitalei.

De ce nu avem BENZI PENTRU AUTOBUZE

Primăria Capitalei a întocmit în 2014 o lista cu 28 de artere pe care ar urma să fie amenajate benzi speciale pentru RATB. Autorităţile au prezentat atunci studii care arătau că RATB ar economisi astfel 25 de milioane de lei din carburant. Iar călătorii ar putea ajunge chiar şi cu jumătate de oră mai devreme la destinaţie. Din păcate, pe un singur bulevard din cele 28, Splaiul Independenţei, s-au făcut aceste marcaje.

Trebuie să covingem oamenii să renunţe la maşini. Când sunt mai mulţi şoferi, autorităţile sunt înclinate să investească mai mult în zona de facilităţi pentru maşinile private. Avem în plan benzi pentru autobuze, însă din aceleaşi motive de cultură ne este greu să le facem pentru că avem reacţii negative din partea şoferilor. Aceste benzi vor lua o bandă din zona destinată maşinilor. Oamenii trebuie să înceapă să-şi lase maşinile acasă„, explică Dedu.

Tot din cauza traficului aglomerat din Capitală multe proiecte de infrastructură sunt întârziate, întrucât autorităţile nu îndrăznesc să demareze lucrările pentru a nu încurca şi mai mult circulaţia. Este şi cazul Pasajului pietonal subteran de la Piaţa Romană. Deşi autorităţile au anunţat că lucrările vor fi demarate în această vară, acum se văd nevoite să amâne proiectul din cauza circulaţiei intense din zonă.

Mai aşteptăm să vedem ce se întâmplă cu circulaţia din zonă. În momentul de faţă situaţia din zona Romană este grea, mai ales la oră de vârf. Ar trebui să se mai reducă traficul pentru a putea interveni în zonă. Încă facem nişte analize pe tema asta să vedem cum vom susţine traficul în zonă„, a declarat Ion Dedu pentru RomaniaTV.net.

DailyBusiness
Atenție, șoferi! Ce nu trebuie să ignori înainte de a închiria o mașină în UE
Spynews
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Bzi.ro
Cum a apărut Andreea Esca alături de copiii ei. Unde a fost în prima seară de Crăciun
Fanatik.ro
Doliu la Hollywood. Un actor extrem de apreciat a murit într-un accident cumplit
Capital.ro
Verdict pentru Simona Halep. Veștile nu sunt bune deloc: Coșmarul continuă
Playtech.ro
Ce preparate au mâncat deținuții din închisorile din România în prima zi de Crăciun. Regim special pentru diabetici
DailyBusiness
Ambulanța București a primit mii de solicitări în ultimele zile. Alis Grasu, managerul SABIF: „S-ar putea să înceapă să crească”
Adevarul
Misterul fotografiei cu alimentara ceaușistă cu rafturile pline. Trucul la care au apelat nostalgicii „epocii de aur” ca să inducă în eroare
wowbiz.ro
Mii de euro de la stat pentru tinerii care vor deveni părinți! Ce condiții trebuie să îndeplinească
Spynews
Ghiță, Amme și George au părăsit ieri competiția Chefi la cuțite. Diseară, echipele gătesc cu ustensile în miniatură. Chef Richard: ”Cum să pregătim 14 farfurii cu jucăriile astea?!”
Spynews
Cum s-au afișat Laura și Mihai, după ce au câștigat sezonul 10 al emisiunii Mireasa. Cum decurge căsnicia lor, după show-ul matrimonial | FOTO
Evz.ro
Se construiește încă un pod peste Dunăre. Investiție uriașă
Ego.ro
Artista de muzică populară care a înnebunit internetul la 46 de ani! Abia o mai recunoști
Prosport.ro
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
kanald.ro
Pensiile românilor se indexează de la 1 ianuarie 2025! Cum poți vedea dacă ți se majorează pensia
Cancan.ro
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Decizie pentru șoferii cu permis categoria B. Regula se aplică în România și în Spațiul Schengen
StirileBZI
Nu se mai dau 1.400 de lei! Banii se taie de la 1 ianuarie 2025
Prosport.ro
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
stirilekanald.ro
Au ars de vii în a doua zi de Crăciun, după ce autoturismul le-a luat foc la impactul cu o cisternă. Autoritățile nu știu, încă, numărul morților
substantial.ro
Avion prăbușit în Kazahstan: Indicii sugerează implicarea unui sistem rusesc
MediaFlux
ANUNȚ despre PENSIILE DIN IANUARIE! ÎNGRIJORĂRI pentru PENSIONARI
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Când se despodobește, de fapt, bradul. Data exactă la care trebuie să îl scoatem din casă