„Mai aşteptăm să vedem ce se întâmplă cu circulaţia din zonă. În momentul de faţă situaţia din zona Romană este grea, mai ales la oră de vârf. Ar trebui să se mai reducă traficul pentru a putea interveni. Încă facem nişte analize pe tema asta să vedem cum vom susţine traficul în zonă„, a declarat pentru RomaniaTV.net Ion Dedu, şeful Direcţiei Transporturi, Drumuri şi Siguranţa Circulaţiei din Primăria Capitalei.
Potrivit Planului Urbanistic Zonal pasajul pietonal va avea cinci căi de acces (două la ASE, una la Coloane, una în faţă la BCR şi una între bulevardele Lascăr Catargiu şi Dacia), scări fixe şi rulante.
CITEŞTE ŞI Bucureştenii NU VOR pasaj subteran la Piaţa Romană: Nu vrem să intrăm într-un beci cu ferestre
La suprafaţă vor fi plantaţi 55 de copaci, trecerile de pietoni vor fi desfiinţate şi va fi amenajată o suprafaţă de 528 de metri pătraţi de spaţiu verde.
Proiectul este evaluat la aproximativ 18 milioane de euro şi va fi finanţat exclusiv din bugetul local al Municipiului Bucureşti.
Lucrările de construcţie a pasajului voi dura în jur de doi ani. Circulaţia nu va fi blocată în zonă în timpul lucrărilor deoarece se va lucra pe porţiuni care vor permite devierea traficului pe zone, care vor asigura o circulaţie rutieră corespunzătoare.