Aceste infectii se pot preveni, de fiecare data cand observi o taietura sau o rana deschisa la nivelul pielii, este important sa clatesti cu apa si sapun dezinfectant, sa mentii tot timpul zona curata si uscata, sa
folosesti produse antiseptice si sa te bandajezi. Infectia este contagioasa daca rana este purulenta, iar daca devine neobisnuit de dureroasa si rosie, este nevoie sa te adresezi unui medic, fiind un semn ca infectia se
raspandeste.
Pentru tratarea infectiilor cu stafilococ auriu, se folosesc antibioticele. Dar s-a produs o schimbare in timp a eficacitatii acestor medicamente. In trecut, pentru majoritatea infectiilor se administra penicilina, dar din 1980 si pana acum, sunt necesare antibiotice mult mai puternice.
In aproximativ jumatate dintre cazuri, se observa rezistenta bacteriilor si la noile antibiotice. Multi doctori sunt obisnuiti sa prescrie antibiotice, care apoi esueaza in a trata problemele. Daca infectia se raspandeste, incat implica muschii sau fibrele care ii inconjoara, trebuie sa fie curatata chirurgical.
In ultimii ani, au existat numeroase studii prin care se incearca gasirea unor metode naturale care au efect in prevenirea si tratarea infectiei cu stafilococul auriu. Iata cateva dintre acestea.
Ulei de cocos, agrise si curcuma
O combinatie de ulei de cocos, agrise si curcuma a suprimat infectia cu stafilococ, dupa cum a demonstrat un studiu publicat in 2009 in African Journal of Microbiology Research. Terapia naturala a functionat prin blocarea bacteriilor, prevenind astfel infectia ulterioara si in final, eradicand complet germenii.
Citeste continuarea articolului.