Cine sunt cu adevărat ÎNGERII. Trăsăturile incredibile ale acestor fiinţe misterioase

Multa lume se intreaba ce sunt ingerii si ce calitati au ei. Pentru a raspunde la o asemenea intrebare, vom apela la Biblie, acolo unde se vorbeste pe larg despre ingeri. Exista numai putin de 108 referinte despre ingeri in Vechiul Testament si 165 de referinte in Noul Testament. Asadar, ce stim despre ingeri?
Iulian Tudor
18 iul. 2015, 07:58
Cine sunt cu adevărat ÎNGERII. Trăsăturile incredibile ale acestor fiinţe misterioase

1) Ingerii au fost creati direct de catre Dumnezeu. Fiecare inger a fost creat si individual de catre Dumnezeu, pe cand, in cazul oamenilor, Dumnezeu i-a creat doar pe Adam si Eva, omenirea inmultindu-se din cei doi, scrie almeea.ro.
* La inviere, deci, a carui dintre cei sapte va fi femeia? Caci toti au avut-o de sotie. Raspunzand, Iisus le-a zis: Va rataciti nestiind Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu. Caci la inviere, nici nu se insoara, nici nu se marita, ci sunt ca ingerii lui Dumnezeu in cer. (Matei 22:28-30).
* La inceput era Cuvantul si Cuvantul era la Dumnezeu si Dumnezeu era Cuvantul. Acesta era intru inceput la Dumnezeu. Toate prin El s-au facut; si fara El nimic nu s-a facut din ce s-a facut. (Ioan 1:1-3).

Citeşte şi MINUNE. O adolescentă şi-a revenit miraculos după ce a fost vizitată de un ÎNGER. Totul a fost filmat VIDEO

2) Ingerii au fost creati inainte de creatia Pamantului:

* Unde erai tu, cand am intemeiat pamantul? Spune-Mi, daca stii sa spui. Stii tu cine a hotarat masurile pamantului sau cine a intins deasupra lui lantul de masurat? In ce au fost intarite temeliile lui sau cine a pus piatra lui cea din capul unghiului, atunci cand stelele diminetii cantau laolalta si toti ingerii lui Dumnezeu Ma sarbatoreau? (Iov 38:4-7).

3) Ingerii au fost creati ca fiinte perfecte. Insa unii dintre ei au cazut mai tarziu in pacat (Satana si demonii sai). Dumnezeu nu a creat ingeri imperfecti sau pacatosi.

4) Ingerii sunt fiinte spirituale, cu trup spiritual, avand forme fixe si definite:
* Ingerii oare nu sunt toti duhuri slujitoare, trimise ca sa slujeasca, pentru cei ce vor fi mostenitorii mantuirii? (Evrei 1:14)
* Nu toate trupurile sunt acelasi trup, ci unul este trupul oamenilor si altul este trupul dobitoacelor si altul este trupul pasarilor si altul este trupul pestilor. Sunt si trupuri ceresti si trupuri pamantesti; dar alta este slava celor ceresti si alta a celor pamantesti. (1 Cor. 15:39-40).

5) Ingerii sunt, de obicei, invizibili, dar, in anumite conditii, devin vizibili si pot capata diferite forme:
– apar sub forme de oameni: „Si privind ei, pe cand El mergea la cer, iata doi barbati au stat langa ei, imbracati in haine albe” (Fapte 1:10).
– cu aripi: „Serafimi stateau inaintea Lui, fiecare avand cate sase aripi: cu doua isi acopereau fetele, cu doua picioarele, iar cu doua zburau” (Isaia 6:2), „Si pe cand vorbeam in rugaciunea mea, iata un om, Gavriil, pe care l-am vazut in vedenia mea cea de la inceput, in zbor grabit, s-a apropiat de mine pe la vremea jertfei de seara” (Daniel 9:21).
Asadar, ingerii nu pot fi vazuti in mod normal, la fel cum undele radio sau TV nu pot fi vazute (dar asta nu inseamna ca nu exista).

6) Ingerii sunt nemuritori. Nu putem citi niciodata in Biblie cum un inger ar fi fost ucis sau ar fi murit: „Caci nici sa moara nu mai pot, caci sunt la fel cu ingerii si sunt fii ai lui Dumnezeu, fiind fii ai invierii”. (Luca 20:36). Dar, desi ingerii nu pot muri, ei pot suferi o pedeapsa eterna: „Atunci va zice si celor de-a stanga: Duceti-va de la Mine, blestematilor, in focul cel vesnic, care este gatit diavolului si ingerilor lui”. (Matei 25:41).

7) Ingerii nu se pot inmulti. Desi ingerii sunt nemuritori, ei nu se pot inmulti, intrucat nu au aparat reproducator. Numarul ingerilor este acelasi, ca la inceputul Creatiei. Din moment ce ingerii reprezinta creatia directa a lui Dumnezeu, ei nu pot creste (ca oamenii) si nici sa aiba copii: „Caci la inviere, nici nu se insoara, nici nu se marita, ci sunt ca ingerii lui Dumnezeu in cer”. (Matei 22:30).

Citeşte şi Povestea MIRACULOASĂ a unui tânăr care a fost mort 20 de minute. „M-am întâlnit cu Iisus…”

8 ) Ingerii sunt diferiti si de oameni si de Dumnezeu:

* Facandu-Se cu atat mai presus de ingeri, cu cat a mostenit un nume mai deosebit decat ei. Caci caruia dintre ingeri i-a zis Dumnezeu vreodata: “Fiul Meu esti Tu, Eu astazi Te-am nascut”; si iarasi: “Eu Ii voi fi Lui Tata si El Imi va fi Mie Fiu”? Si iarasi, cand aduce in lume pe Cel intai nascut, El zice: “Si sa se inchine Lui toti ingerii lui Dumnezeu”. Si de ingeri zice: “Cel ce face pe ingerii Sai duhuri si pe slujitorii Sai para de foc” (Evrei 1:4-8).

9) Ingerii sunt persoane reale, caci au intelect, vointa si emotii:
– ingerii au intelepciune: “Ca sa dea o alta infatisare lucrului, a facut robul tau Ioab lucrul acesta. Dar Domnul meu este tot atat de intelept ca si un inger al lui Dumnezeu, ca sa cunoasca tot ce se petrece pe pamant.” (2 Samuel 14:20);
– ingerii au discernamant: “Roaba ta a zis: ‘Cuvantul domnului meu, imparatul, sa-mi dea odihna. Caci domnul meu, imparatul, este ca un inger* al lui Dumnezeu, gata sa auda binele si raul.’ Si Domnul, Dumnezeul tau, sa fie cu tine.”  (2 Samuel 14:17);
– ingerii au curiozitate: “Lor le-a fost descoperit ca nu pentru ei insisi, ci pentru voi slujeau ei aceste lucruri, care acum vi s-au vestit prin cei ce, intru Duhul Sfant trimis din cer, v-au propovaduit Evanghelia, spre care si ingerii doresc sa priveasca.” (1 Petru 1:12);
– ingerii au cunoastere, insa sunt unele lucruri pe care nu le stiu, ca de exemplu cea de-a doua venire a lui Iisus pe Pamant: “Iar despre ziua aceea si despre ceasul acela nimeni nu stie, nici ingerii din cer, nici Fiul, ci numai Tatal”. (Marcu 13:32).
– ingerii pot vorbi, deci au intelect bine dezvoltat: “Dar chiar daca noi sau un inger din cer v-ar vesti alta Evanghelie decat aceea pe care v-am vestit-o – sa fie anatema!” (Galateni 1:8).
– ingerii au vointa si putere de decizie: “Iar pe ingerii care nu si-au pazit vrednicia, ci au parasit locasul lor, i-a pus la pastrare sub intuneric, in lanturi vesnice, spre judecata zilei celei mari”. (Iuda 1:6).
– ingerii au sentimente, ca de exemplu bucuria: “Zic voua, asa se face bucurie ingerilor lui Dumnezeu pentru un pacatos care se pocaieste”. (Luca 15:10).

10) Ingerii poseda mari puteri, dar cu anumite limitari. Ei nu sunt atotputernici, ca Dumnezeu, puterea lor venind de la Dumnezeu, care i-a creat:
– ingerii pot chiar omori oameni;
– puterea ingerilor e mai mare decat cea a oamenilor: “Ce este omul ca-ti amintesti de el? Sau fiul omului, ca-l cercetezi pe el? Micsoratu-l-ai pe dansul cu putin fata de ingeri, cu marire si cu cinste l-ai incununat pe el”. (Psalmi 8:4-5);
– ingerii pot controla elementele naturii: “Dupa aceasta am vazut patru ingeri, stand la cele patru unghiuri ale pamantului, tinand cele patru vanturi ale pamantului, ca sa nu sufle vant pe pamant, nici peste mare, nici peste vreun copac”. (Apocalipsa 7:1).

11) Ingerii nu sunt limitati de timp si spatiu. Ingerii sunt deasupra legilor materiei, timpului si spatiului.
– ingerii pot apare brusc in orice colt al Pamantului doresc: “Si i s-a aratat ingerul Domnului, stand de-a dreapta altarului tamaierii”. (Luca 1:11);
– ingerii pot traversa intreg Universul in cateva minute: “Si in vreme ce graiam si ma rugam si marturiseam pacatul meu si pacatul poporului meu Israel si cadeam cu ruga mea fierbinte inaintea Domnului Dumnezeului meu, pentru sfant muntele Dumnezeului meu. Si pe cand vorbeam in rugaciunea mea, iata un om, Gavriil, pe care l-am vazut in vedenia mea cea de la inceput, in zbor grabit, s-a apropiat de mine pe la vremea jertfei de seara”. (Daniel 9:20-21).

DailyBusiness
Autostrada Unirii A8. Proiectul Târgu Neamț-Iași-Ungheni, gata de start!
Spynews
Abia a divorțat de mama copiilor, dar acum vrea să se întoarcă la a doua soție?! Gestul făcut de fotbalistul de la Națională față de femeia cu care n-a mai vorbit de 5 ani
Bzi.ro
Câți bani au strâns la nuntă Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță: Au fost invitați care au chefuit gratis!
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care a spart topurile. E cel mai vizionat de utilizatorii din România și e numărul unu pe platformă
Capital.ro
Se reintroduce o taxă pe fum. Decizie pentru cei care au sobe pe lemne
Playtech.ro
Mama Monicăi Bîrlădeanu, IREAL de frumoasă la 71 de ani. A atras toate privirile la nunta fiicei sale. E SUPERBĂ
DailyBusiness
120.000 de lei la pensie. Tot mai mulți români aleg să contribuie lunar
Adevarul
O fostă patinatoare care a reprezentat România la JO din 2018 vinde poze ”picante” cu ea pe OnlyFans
wowbiz.ro
Se schimbă data la care vor fi livrate pensiile în luna octombrie! Anunțul care îi vizează pe toți seniorii
Spynews
Oana Ciocan, avertisment pentru Jador, după ce cântărețul a spus că a văzut-o cu noul ei iubit: ”M-ai filmat...” | FOTO
Spynews
Florinel Coman și Ioana Timofeciuc se cunună religios! Când va avea loc marele eveniment
Evz.ro
Veste mare pentru cei ce stau la bloc. Va fi gratuit!
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe acre le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. A dansat twerk în fața ei, după ce a sugrumat-o! Cea mai controversată luptătoare
kanald.ro
Ce pensionari beneficiază de recalcularea din oficiu a pensiilor și cum se poate solicita recalcularea la cerere. Prevederile noii legi a pensiilor
Cancan.ro
BREAKING | Andrei, un tânăr farmacist de 29 de ani, s-a sinucis din cauza datoriilor 😢
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Ora de iarnă 2024. Nu se mai dă ceasul înapoi? Ora de vară va fi utilizată permanent
StirileBZI
Salariile cresc cu cel puţin 650 de lei! Majorarea se va aplica de la 1 ianuarie 2025!
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume adoră să ia palme de la alte domnișoare
stirilekanald.ro
„Îmi vine să plâng! Aici vreau să mor!” Florin Piersic, cu ochii plini de lacrimi, mărturisiri emoționante despre starea de sănătate
substantial.ro
Vizita ministrului israelian al apărării la Washington amânată: contextul tensiunilor în creștere în Orientul Mijlociu
MediaFlux
DONALD TRUMP a dat LOVITURA! KAMALA HARRIS, în CĂDERE LIBERĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Ryanair schimbă politica de bagaje: Costurile suplimentare vor dubla prețul biletului