„Vă spun o părere sinceră și, din păcate, chiar îmi pare rău că o spun. Din păcate, Parlamentul României, ca instituție, nu prea are încrederea românilor. E cam printre ultimele în clasament. Nu cred că este un moment potrivit (pentru creșterea pensiilor parlamentarilor — n.r.).
Dacă Parlamentul era o instituție mai respectată, nu cred că era nicio problemă. Dar momentul nu este potrivit. Românii nu au încredere în Parlament și normal că sunt suspicioși când apar alte drepturi ale unor oameni în care nu au încredere”, a afirmat Oprea.
CITEŞTE ŞI: Oprea: Anul acesta intrăm în Schengen, este opinia mea. Voi conduce Guvernul ca un militar, ca la armată
Totodată, premierul interimar Gabriel Oprea a declarat la Realitatea TV, că susține continuarea mandatelor Laurei Codruța Kovesi, procurorul șef al DNA, și al lui Tiberiu Nițu, procuror general al României.
„Propunerile pentru șefii Parchetelor le face ministrul Justiției. România este dată un exemplu în Europa, discut cu tot felul de demnitari din NATO pe securitate națională. România este respectată, printre altele, și pentru lupta anticorupție și este dată și exemplu. Dacă oamenii aceștia sunt dați exemplu, normal că i-aș susține pe acești oameni la încă un mandat, sunt oameni care își fac datoria„, a afirmat Gabriel Oprea.
Șeful interimar al Executivului a apreciat că interesul național al României constă într-un stat puternic și o justiție puternică.
Referindu-se la modificările propuse pentru Codul penal, Gabriel Oprea a precizat că orice modificare a legislației se face cu „toți actorii”, nefiind de acord cu aceasta dacă nu sunt respectate „regulile jocului”.
CITEŞTE ŞI: Oprea: Am avut întâlniri cu liderii PNL în biroul meu. Le-am spus că sprijin coaliţia şi pe Victor Ponta
„Definesc interesul național al României printr-un stat puternic, cu instituții puternice, în care românii să trăiască mai bine, acesta este interesul național al României, simplu și clar: stat puternic și justiție puternică, acesta este interesul național al României, ca să-l definesc scurt. (…)
Întotdeauna, orice modificare benefică a unei legii sau a unui cod penal se face în mod transparent, cu toți actorii, mă refer la membrii Parlamentului, membrii Guvernului, reprezentanții societății civile. Atunci când nu se respectă regulile jocului, bineînțeles că UNPR se va opune„, a subliniat el.