Un prim remediu sunt frunzele de varză, care, aplicate pe varice, au acţiune decongestionată, scrie efemeride.ro. Mai sunt indicate şi în senzaţiile de gambe grele. Se aplică 2-3 straturi de frunze proaspete, uşor zdrobite, care se ţin sub comprese toată noaptea. Se leagă fără a se strânge prea tare.
Argila este un alt remediu împotriva varicelor. Amestecată cu apă până se obţine o pastă moale, se aplică pe părţile bolnave unde se ţine 3 ore. Se îndepărtează dacă apare senzaţia de frig sau durere. Foarte eficient este şi oţetul de mere. Acesta se aplică seara şi dimineaţă pe zona varicoasă. Se masează uşor cu palma, de la genunchi până la degetul mare de la picior. Intern, se iau câte două linguriţe de oţet de mere într-un pahar cu apă.
Citeşte şi Te-ai lovit şi ai rămas cu o VÂNĂTAIE? Cum scapi de ea repede şi natural
Tratamentul varicelor
Un tratament excelent pentru varice este următorul decoct: frunze şi fructe de păducel, frunze şi fructe de afin, frunze de urzică, păpădie, scoarţă de sălcie, flori de sulfina şi talpă gâştei. Din acest ceai se beau 1-2 litri pe zi. Apiterapia recomanda un preparat din 600 ml suc de ceapă roşie plus 300 grame miere de salcâm. Se stoarce ceapă mărunţita şi se strecoară prin tifon. Se adăugă mierea şi se amestecă bine. Se păstrează la frigider.
Se iau câte 50 grame, înainte sau după mesele principale, timp de o lună. După o pauză de o lună, tratamentul se poate repeta, până la dispariţia varicelor. Preparatul este contraindicat în gastritele hiperacide şi ulcerele de stomac şi duoden.
tratament naturist
Nu uitaţi de regimul alimentar. Beţi multe sucuri, în special de lămâie, luaţi laxative uşoare şi consumaţi cât mai multe legume şi fructe.