Abdul-Hakeem Rezgui a stat două zile în arestul poliției din Tunis, fiind interogat în legătură cu atacul sângeros comis de fiul său. ‘Acești oameni i-au distrus creierul fiului meu cu idei și gânduri îngrozitoare. Nu știu ce să spun, nu știu nimic. Nu am știut ce face, asta am spus și poliției și asta vă spun și dumneavoastră. Oamenii continuă să îmi ceară informații și nu știu ce să le spun, am fost total surprins de știrea despre ce a făcut fiul meu. Mă întorsesem de la serviciu la 11:30 a.m., lucrez la Căile Ferate. M-am dus să mă culc pentru că este Ramadanul și țin post; apoi, la 4:00 p.m., polițiștii au venit la mine acasă și au zis că trebuie să merg cu ei. I-am întrebat care este motivul și mi-au răspuns: ‘Nu ai văzut știrile?’; atunci am aflat. Am fost șocat, desigur, nu am realizat ce s-a întâmplat. ‘Fiul meu merge la universitate și este bine’, asta este tot ce știam”, a declarat Abdul-Hakeem Rezgui.
Unul dintre colegii de facultate ai lui Seifeddine Rezgui (în vârstă de 23 de ani) a spus că acesta se comporta normal și era un student foarte bun. Dar, în atitudinea sa s-a produs o schimbare după ce a început să petreacă tot mai mult timp alături de un grup de musulmani salafiști, care promovează jihadul. El a devenit foarte apropiat de liderul acestui grup, Rashed, potrivit Agerpres.
Citeşte şi Marea Britanie avertizează că sunt posibile noi ATACURI ISLAMISTE în Tunisia
Rauf Alsaaidy, asistent al secretarului general al Uniunii Generale a Studenților Tunisieni de la Universitatea Sfax, a declarat că Seifeddine Rezgui făcea parte din alt sindicat studențesc ce avea legături strânse cu Frăția Musulmană.
„Era un băiat normal în primul an de facultate, potrivit colegilor lui. Era foarte conștiincios până a aderat la sindicatul studenților islamici. Obișnuia să sprijine și să participe la campania islamistă a alegerilor studențești și să participe la dawah (predicarea islamului) în corturile din fața universității. Treptat, el s-a rupt complet de universitate. S-a înscris la master în octombrie 2014, dar nu a urmat niciun curs”, a explicat Rauf Alsaaidy.
Vezi şi Imagini ŞOCANTE de la MASACRUL turiştilor din Tunisia VIDEO
Pagina de Facebook a lui Seifeddine Rezgui conținea un amestec de referiri la echipa de fotbal favorită, Real Madrid, și la sprijinul său pentru organizația Statul Islamic, alături de câteva înregistrări video propagandistice, adaugă publicația citată.