Doi directori din UMF „Carol Davila” au fost trimişi în judecată pentru luare de mită

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a anunțat, luni, că doi directori din cadrul Universității de Medicină și Farmacie "Carol Davila" din București au fost trimiși în judecată pentru infracțiuni de corupție.
Ionela Marcu
29 iun. 2015, 12:19
Doi directori din UMF

Potrivit unui comunicat al PÎCCJ, Dan Pahoni a fost trimis în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare de mită, abuz în serviciu și conflict de interese, iar Corina-Antoaneta Angheluță, pentru luare de mită și abuz în serviciu.

CITEŞTE ŞI: Reţineri după PERCHEZIŢIILE de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti

În același dosar, au mai fost trimiși în judecată oamenii de afaceri Elena Bărbulete și Cristian Dumitroiu — pentru dare de mită.

Potrivit rechizitoriului, Dan Pahoni, în calitate de director general administrativ, și Corina-Antoaneta Angheluță, în calitate de director tehnic, în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, au atribuit contracte de achiziție publică, cu încălcarea cadrului legislativ care reglementează sistemul achizițiilor publice, unor societăți comerciale deținute sau controlate de oameni de afaceri aflați în cercul lor relațional.

„Pentru atribuirea contractelor de achiziție publică, Dan Pahoni și Corina-Antoaneta Angheluță au pretins și primit de la administratorii firmelor beneficiare diferite sume de bani”, susțin procurorii.

De asemenea, conform sursei citate, cei doi au dispus divizarea achizițiilor publice în mai multe contracte distincte, care să se încadreze în limitele valorice impuse de OUG nr. 34/ 2006 privind atribuirea contractelor de achiziție publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice și a contractelor de servicii, astfel încât să poată fi aplicată fie procedura de achiziție directă, fie cea simplificată a cererii de ofertă, iar contractele să fie direcționate către firmele agreate.

Pentru același tip de activitate, în speță reabilitarea unor imobile aflate în patrimoniul UMF și aproximativ în aceeași perioadă de timp, decembrie 2014 — martie 2015, „au fost încheiate mai multe contracte cu societățile deținute sau controlate de Elena Bărbulete și Cristian Dumitroiu, oameni de afaceri aflați în cercul relațional al lui Pahoni și Angheluță”.

„Astfel, Bărbulete Elena și Dumitroiu Cristian, în calitate de reprezentanți a două societăți comerciale ce au derulat cu U.M.F. contracte de prestări servicii, au oferit celor doi inculpați importante sume de bani, în schimbul atribuirii de contracte în regim preferențial”, arată PÎCCJ.

De asemenea, în urma probatoriului administrat în cauză, a reieșit faptul că Dan Pahoni, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a semnat, în noiembrie 2013, „atât un act adițional prin care se prelungea un contract având ca obiect închirierea unui spațiu aparținând UMF „Carol Davila” către o societate comercială administrată de fiica sa, cât și unul având obiect similar, încheiat în favoarea unei societăți al cărei administrator de fapt era inculpatul însuși”.

Dosarul a fost trimis spre soluționare Tribunalului București.

DailyBusiness
Vești despre călătoriile cu AVIONUL. Europa se pregătește de o scumpire drastică a biletelor!
Spynews
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Bzi.ro
Partidul AUR nu va participa la alegerile parlamentare. La Giurgiu și Bistrița-Năsăud au fost respinse dosarele candidaților. Urmează Iașul – UPDATE
Fanatik.ro
Locul în care rușii și ucrainenii trăiesc în pace. E aproape de România, ambele tabere au proprietăți aici, statul face parte din NATO
Capital.ro
Interzis în UE din 15 februarie 2025. S-a dat ordin României. Nimeni nu mai vinde
Playtech.ro
Un nou cutremur a lovit România! Câte grade a avut. S-a simțit cel mai tare la...
DailyBusiness
20.000 de morți anual. România, la cheremul indiferenței Guvernului!
Adevarul
Clipe de groază în Turcia. Un resort din Antalya plin cu turiști români a fost cuprins de flăcări
wowbiz.ro
România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră
Spynews
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Soția lui Radu Mazăre, Roxana, a născut! Fostul edil a devenit tată pentru a doua oară
Evz.ro
Semnele care îți arată cine ai fost într-o viață anterioară
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe care le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. Miliardarul de 74 de ani se iubește cu o femeie care e cu 30 de ani mai tânără
kanald.ro
Ea este Camelia, românca găsită fără suflare lângă o gară din Italia. Ce au descoperit anchetatorii pe corpul femeii
Cancan.ro
Top 50 vedete jucăușe și provocatoare în poziții care mai de care! Iuliana Luciu, Geanina Ilieș și Bianca Drăgușanu s-au mângâiat pe posterioare!
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
A murit marea prezentatoare TV a României. Zi de doliu național
StirileBZI
Această băutură te lasă fără permisul de conducere! Provoacă un rezultat fals pozitiv la DrugTest
Prosport.ro
FOTO. Face bani din onlyfans după ce a dezvăluit că o colegă are relații intime cu un șef al ei
stirilekanald.ro
"E primul pas spre un război mondial". Cei 10.000 de soldați din Coreea de Nord trimiși în Ucraina ar putea arunca în aer butoiul cu pulbere
substantial.ro
Miniștrii apărării din G7 acuză Rusia de agresiune brutală și ilegală
MediaFlux
Pensii 2025. Ministerul Muncii anunță cine sunt românii care NU vor primi bani în plus
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Sfaturi simple la îndemâna oricui: mic tratat despre comportamentele inadecvate față de anumite specii animale