SUBIECTE BIOLOGIE BAC 2015. Profesor liceu, REZOLVARE SUBIECTE: Digestia nu este un subiect pe placul elevilor

SUBIECTE BACALAUREAT 2015, subiecte biologie, subiecte, subiecte edu.ro, bacalaureat, rezolvare subiecte biologie, BAC, bac 2015, bacalaureat 2015. Peste 68.000 de absolvenţi de liceu au dat vineri examen la biologie. 
Filip Stan
03 iul. 2015, 11:19
SUBIECTE BIOLOGIE BAC 2015. Profesor liceu, REZOLVARE SUBIECTE: Digestia nu este un subiect pe placul elevilor

SUBIECTE BACALAUREAT 2015, subiecte biologie, subiecte, subiecte edu.ro, bacalaureat, rezolvare subiecte biologie, BAC, bac 2015, bacalaureat 2015. Vineri, 3 iulie, s-a desfăşurat ultima probă a Bacalaureatului, cea la alegere a profilului. Elevii au putut opta între biologie, geografie, chimie, fizică, anatomie, filosofie, informatică, economie, logică, sociologie şi psihologie. Absolvenţii de liceu care au ales biologia au avut de rezolvat varianta 9.

Nicoleta Oprea, profesoară de biologie la Şcoala Postliceală „Carol Davila” a declarat că subiectele la BIOLOGIE ANATOMIE sunt de nivel mediu, realizabile, cu excepţia sistemului digestiv care nu este tocmai pe placul elevilor.

„La punctul „d.” de la primul subiect trebuiau să completeze cu adevărat sau fals. La primul era fals, însă la al doilea enunţ a fost mai complicat, nu mai era ceva de înlocuit în frază, ci doar de scos cuvântul „anexita”. La problema cu grupele de sânge trebuiau să îşi noteze datele problemei pe foaia de concurs. La punctul b, donatorul comun este 01. La al treilea punct trebuia explicat că o persoană cu RH negativ nu poate primi sânge de la o persoană cu RH pozitiv şi de ce. La punctul d trebuia completat cu o altă cerinţă, puteam să cerem antigenul de pe suprafaţa hematiilor, care este aglutinina etc. Digestia nu este un subiect pe placul elevilor, are multe mistere, dar este important. La punctul a, un suc digestiv era sucul pancreatic sau sucul intestinal. O altă cerinţă, un exemplu de enzimă, dădeam exemplu amilaza intestinală etc. În funcţie de asta se cerea o substanţă asupra căreia acţionează enzima. Despre absorbţia intestinală puteau să facă uşor o propoziţie cu nutrientele care ajung în intrestin, că sunt supuse unor mecanisme active şi pasive şi să dea exemple. Segmentele unui analizator sunt receptor, de conducere şi central”, a declarat pentru adevarul.ro Nicoleta Oprea, profesoară de biologie la Şcoala Postliceală „Carol Davila”

SUBIECTE BIOLOGIE VEGETALĂ ŞI ANIMALĂ

SUBIECTELE şi BAREMELE de corectare le vedeţi AICI, după ora 15.00.

„La subiectul I trebuiau completate spaţiile libere, adică fosele nazale sunt căi respiratorii. La al doilea subiect, evau de caracterizat două exemple ale fazei diviziunii mitotice. O capcană este cu ovulul, unde zice că conţine numeroşi foliculi, nu e corect, pot confunda cu ovarul. Corect era participă la procesul de fecundaţie. Coroina din structura ochiului mamiferelor conţine vase de sânge, dacă scriau atât, luat şase puncte. Mai departe, puteam să scriu că reptilele, amfibienii, păsările sunt cordate. La subiectul doi avem o problemă clasică din sistemul circulator, aş porni de la prevenirea bolilor prin alimentaţie, putem să mai menţionăm la evitarea stresului”, a explicat Oprea.

În vederea susţinerii examenului naţional de Bacalaureat, în sesiunea iunie-iulie 2015, s-au înscris 168.945 de candidaţi, cu peste 7.000 mai mulţi decât în aceeaşi sesiune a anului trecut (161.682 de elevi). Dintre aceştia, 143.949 de candidaţi (76,89%) provin din promoţia curentă, iar 24.996 de candidaţi (23,11%) provin din seriile anterioare. În funcţie de forma de învăţământ absolvită, candidaţii înscrişi pentru a participa la această sesiune a Bacaluareatului sunt distribuiţi astfel: 163.462 – zi, 2.943 – seral şi 2.540 – frecvenţă redusă.

Prima sesiune din acest an a examenului naţional de Bacalaureat a debutat luni, 8 iunie, cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A). Proba se va desfăşura pe durata a trei zile (8-10 iunie). În intervalul 10-12 iunie a avut loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B), iar în perioada 15-19 iunie s-a desfăşurat evaluarea competenţelor digitale (proba D). Ciclul probelor orale s-a încheiat cu evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C), programată între 22 şi 26 iunie.

Probele scrise ale examenului naţional de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2015, au început luni, 29 iunie, cu testarea cunoştinţelor de limbă şi literatura română (proba E)a).

DailyBusiness
Românii vor scoate din nou bani din buzunar! Câți bani trebuie să plătești în plus dacă stai la bloc
Spynews
Cum s-a înțeles Alina Petre cu fosta soție a lui Bogdan Vasiliu. Îl acuză că ar fi mințit-o în legătură cu femeia cu care are un copil
Bzi.ro
Viorel Lis a ajuns de urgență la spital! Oana Lis este în lacrimi: „Asta este viața!”
Fanatik.ro
Orașul surpriză din România care a trecut printr-o schimbare la față. E printre cele mai bogate din țară, construiește pe bandă rulantă și atrage fonduri cu o forță de nedescris. E la zi cu tot ce e nou și frumos. Până și transportul public este exclusiv electric
Capital.ro
Obligatoriu pentru românii care nu stau la adresa din buletin. Regula se aplică pentru toți
Playtech.ro
2025, anul marilor realizări pentru aceste zodii. Scapă de ghinion, le merge pe toate planurile
DailyBusiness
Anunț oficial de la Guvern! Probleme rezolvate, vești importante pentru români!
Adevarul
Concluzia sumbră a fostului comandant suprem al armatei ucrainene, după ce Coreea de Nord s-a implicat în război
wowbiz.ro
Adriana Bahmuțeanu, dispusă să se mute în casa lui Silviu Prigoană pentru a fi alături de copiii ei! Declarația neașteptată făcută de jurnalistă după ce și-a îmbrățișat din nou băieții: „Era firesc să îmi propună asta”
Spynews
Fructul care ajută la pierderea în greutate. Este delicios, îl găsești în orice supermarket, și poate fi consumat crud sau în smoothie
Spynews
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au plecat în vacanță. De când s-au împăcat, foștii soți se comportă ca doi îndrăgostiți / VIDEO
Evz.ro
Locul din România în care Creatorul a împărțit muritorilor o bucățică de cer. E binecuvântat
Ego.ro
Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață
Prosport.ro
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
kanald.ro
Statul oferă ajutoare persoanelor care trec prin situații critice! Cât primesc acești oameni din partea Guvernului
Cancan.ro
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Schimbare pentru permisul auto. Va fi ZERO. Guvernul României dă lege nouă
StirileBZI
Acești angajați vor beneficia de al 13-lea salariu! Vor primi nici bonusuri de Crăciun
Prosport.ro
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
stirilekanald.ro
„Un prunc” Igor Cuciuc, primele declarații despre cel de-al doilea copil, după moartea tragică a fiicei lui. Artistul este pregătit să devină tată din nou
substantial.ro
Selly încurajează tinerii să participe la alegeri: „Este modul vostru de a ține democrația în viață”
MediaFlux
VINE PENSIA în DECEMBRIE cu ÎNTÂRZIERE? Simona Bucura a CONFIRMAT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Adolescenții și tentațiile interzise: care este drogul preferat al elevilor bucureșteni