Culcer reclamă înăbuşirea vocii intelectualilor din PDL şi „degringolada” din partid

Într-o postare pe blogul propriu, jurnalistul Rodica Culcer constată că PDL îşi împinge oamenii cu probleme cu justiţia în UNPR, într-o formă de sabotaj a Codului Etic al partidului, concomitent cu reducerea la tăcere a celor consideraţi "intelectualii" din partid, proces în care vârful de lance este Silviu Prigoană, candidatul democrat-liberal la Primăria Capitalei.
Romania TV
03 apr. 2012, 10:37
Culcer reclamă înăbuşirea vocii intelectualilor din PDL şi

Nu mai ştiu sigur ce semnifică P şi L din iniţialele principalului partid de guvernământ, dar încep să cred că D vine de la degringoladă. Nu ştiu dacă P vine de la Prigoană, care a scos în spaţiul public această degringoladă, dar ce se întâmplă de o săptămână cu acest partid este de natură să dea frisoane celor care au crezut că poate reprezenta o alternativă la actuala opoziţie – care nu este ea însăşi o alternativă dezirabilă la actuala putere„, scrie Rodica Culcer.

Fostul director al Ştirilor TVR crede că există o campanie deliberată de reducere la tăcere a intelectualilor democrat-liberali din considerente electorale.

La început nu m-a surprins faptul că Silviu Prigoană face scandal, pentru că acesta este „naturelul” lui. Nu are program (sau nu-l ştim noi), dar are întotdeauna motiv de scandal. Mi s-a părut totuşi mai agresiv decât altădată, ameninţând mai întâi că va candida la Primăria Capitalei pentru orice partid îi face o ofertă convenabilă – adica să nu-i cerem valori şi principii, că nu se poartă, nu sunt eficiente, sunt chestii pentru nenorociţii de intelectuali – şi apoi cerând de-a dreptul demisia intelectualilor din partid, ca preţ al candidaturii sale. Deja era prea mult, nu mai era deloc credibil şi mirosea a dinamită. În replică, liderii partidului, vajnici barbaţi de stat, moşmondeau replici în doi peri„, constată Culcer.

Concomitent cu marginalizarea intelectualilor ar avea loc un proces de „externalizare” a pedeliştilor cu probleme în justiţie la UNPR, astfel încât PDL să nu-i sancţioneze şi să nu piardă sprijinul lor. „Aşadar partidul care „face ce trebuie” şi care s-a angajat să reformeze România este chemat să pună pumnul în gura intelectualilor şi societăţii civile cu o retorică ce aminteşte de sloganul „Moarte intelectualilor!” din ianuarie 1990. Mai mult, este somat să se alieze cu UNPR, şi asta în plin scandal Boldea (…) De fapt Mihail Boldea exemplifică perfect parteneriatul PDL-UNPR: penalii din PDL sunt transferaţi la UNPR, iar PDL este chemat să susţină UNPR cu penalii săi externalizaţi cu tot, aruncand în aer practic codul etic al Monicăi Macovei„, scrie Culcer.

În acest context, vocile critice ale intelectualilor îi reprezintă pe cei care apără identitatea PDL împotriva partizanilor alianţei cu UNPR. „Este limpede că în interiorul acestui partid se dau bătălii crâncene între cei care vor să-l aservească practic UNPR şi cei care încă îi mai apără identitatea. Singurii care au ieşit la atac împotriva aripii pro-UNPR au fost intelectualii – Teodor Baconschi, Teodor Paleologu şi Cristian Preda. Altădată era şi Sever Voinescu cu ei, acum nu ştiu pe unde a mai rămas. Rezultatul acestei bătălii este crucial nu numai pentru PDL, ci şi pentru politica românească în ansamblu. În mod normal, ar trebui să se producă o ruptură care să limpezească apele, altfel PDL dispare, dar nu îmi fac iluzii în acest sens„, concluzionează Rodica Culcer.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Zodiile binecuvântate săptămâna viitoare. Cinci nativi sunt pe cai mari până pe 28 iulie
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Trebuie să plătească până pe 30 septembrie. S-a dat ordin în România
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
ITP-ul va fi marele test pentru șoferi. Totul se schimbă, autoritățile sunt în alertă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se adâncește ! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
Codul Rutier 2024. Regula obligatorie în toate mașinile din România. Nu poate fi încălcată
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Bărbat prins cărând cadavrul unei femei pe o stradă din Sectorul 5 al Capitalei
MediaFlux
⁠Tradiții și obiceiuri de Sfântul Ilie. Ce trebuie să respecte orice creștin
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'