O intelegere care nu iese niciodata bine pentru cei in cauza, condamnarea lor fiind mult mai grava decat bucuria lucrurilor pe care le-ar obtine, sustin autorii acestor povestiri.
Totusi, dincolo de fictiune, exista anumite personaje istorice care sunt acuzate de incheierea unui pact cu diavolul, iar aceste idei persista si in ziua de azi. Sunt adevarate aceste povesti? Exista intr-adevar suflete condamnate pentru un pact blestemat?
Citeşte şi Cartea lui Toth, cea mai veche CARTE INTERZISĂ din lume. În ea s-ar afla SECRETUL NEMURIRII
Quo incearca sa raspunda la aceste intrebari, prezentand faptele din jurul unor personaje controversate.
Robert Johnson
Cunoscut drept muzicianul care a facut un pact cu diavolul, evolutia carierei sale a fost una surprinzatoare. S-a nascut in 1911, in urma unei relatii pasagere. Desi era atras de muzica, nu avea reputatia unui cantaret prea bun, , scrie ziare.com.
Se spune ca succesul lui Robert Johnson a survenit in urma unei nopti in Mississippi, la incrucisarea autostrazilor 61 si 49. Aici, la miezul noptii, l-a asteptat pe diavol pentru a-si vinde sufletul in schimbul dobandirii talentului, dorinta sa fiind sa cante blues mai bine ca oricine.
Incepand din 1930, a intrat in randul celor mai mari cantareti de blues din epoca respectiva, stilul sau fiind unul inovator. Desi inainte era un muzician cu foarte putine calitati, a devenit in scurt timp unul cu o tehnica perfecta.
Legenda intalnirii acestuia cu diavolul a aparut in perioada respectiva, iar Johnson a stiut sa se foloseasca de ea: a creat Crossroad Blues, in care vorbeste despre intalnirea cu diavolul la o intretaiere de drumuri, si Me and the Devil Blues.
Obisnuia sa cante in penumbra, disparea in mijlocul spectacolelor si niciodata nu ramanea in acelasi loc. Cand avea insa 27 de ani, a sedus femeia nepotrivita si a fost otravit cu stricnina.
Si mai multe povesti despre el au aparut dupa moarte, existand trei locuri in care se presupune ca ar fi ingropat. Legenda sau realitate, Robert Johnson a fost unul dintre cei mai mari chitaristi ai lumii.
Charles Manson
Crimele comise de Familia Manson sunt inca invaluite intr-o aura de mister si legenda, Charles Manson fiind unul dintre asasinii in serie cei mai faimosi ai secolului XX.
Adoratia satanica este considerata ca fiind una dintre explicatiile crimelor violente din 1969, tinand cont de picturile cu sange de pe pereti si de discursurile lui Manson, bazate pe concepte ale budismului si pe religiile orientale, impregnate insa cu un misticism obscur.
La aceasta teorie a contribuit si uciderea actritei Sharon Tate, sotia lui Roman Polanski, care tocmai terminase filmul Rosemary’s Baby, in care se explora satanismul si venirea fiului lui Satana pe lume, pentru care primise amenintari publice din partea mai multor grupuri ezoterice.
Asasinatele lui Manson au avut o componenta religioasa importanta, bazate pe modul in care Mason interpreta Apocalipsa. Expertii au spus ca aceste crime au aparut si in urma consumului de alcool si droguri.
Giuseppe Tartini
In cazul muzicianului italian Giuseppe Tartini nu se poate vorbi chiar de un pact, ci mai degraba de o colaborare cu diavolul, care i-a adus acestuia faima.
Tartini a povestit ca atunci cand avea 21 de ani, diavolul i-a aparut in vis, iar el l-a facut pe acesta sa cante la vioara. Tartini a spus ca muzica pe care Satana a cantat-o era incredibil de frumoasa. Dupa ce s-a trezit, a incercat sa recompuna aceasta simfonie, insa i s-a parut ca era cu mult inferioara celei din vis.
Citeşte şi FOCUL VIU din România. MITUL fântânii MIRACULOASE, care vindecă orice boală FOTO
Si-a publicat insa opera sub numele de Trilul diavolului si a devenit cunoscut, reusind sa isi deschida propria sa scoala. Nu a reusit insa sa mai compuna ceva la fel de frumos ca Trilul diavolului.
Charles Baudelaire
Poetul francez Charles Baudelaire a fost acuzat de satanism si de adorarea diavolului, cu care se spune care ar fi incheiat un pact pentru a avea succes in domeniul literar, datorita unora dintre versurile sale, in special Litaniile catre Satana. In aceste versuri, poetul isi exprima admiratia pentru personajul intunecat.
Modul in care s-a incheiat viata sa, cu hemiplegie, paralizie si afazie, a contribuit la aceasta teorie potrivit careia corpul sau era condamnat treptat, dupa ce si-a vandut sufletul.
Teoria pactului cu diavolul nu se sustine insa in cazul lui Baudelaire. Ateu declarat, poetul folosea arta sa pentru a distruge canoanele impuse de altii, codul moral din acel moment si a refirma individualitatea oamenilor.
In acest context, versurile de adoratie pentru Satana nu trebuie luate ca atare, ci ca un simbol, Demonul este un simbol al revolutiei morale a autorului.
Niccolo Paganini
Niccolo Paganini era numit „violonistul diavolului”. Talentul cu care canta la vioara, alaturi de un aspect palid si cadaveric si niste miscari imposibile pe care le facea cu mainile in timp ce canta, precum indoirea articulatiilor degetelor lateral sau incrucisarea coatelor, au dus la castigarea acestui renume.
Totusi, astazi, majoritatea biografilor spun ca Paganini suferea de sindromul Marfan, o boala genetica ce produce hiperactivitate articulara si degete foarte alungite.
Urbain Grandier
De numele preotului francez Urbain Grandier, care a trait in secolul al XVII-lea, este legat primul pact scris cu diavolul din istorie. Documentul, scris in latina, despre care se presupune ca ar fi putut fi falsificat, a fost gasit in camera acestuia, reprezentand o dovada puternica pentru a-l condamna la moarte.