AVERTISMENTUL unui diplomat rus: În Transnistria ar putea avea loc un CONFLICT ARMAT

Renunţarea la actuala misiune de menţinere a păcii din regiunea transnistreană ar putea agrava situaţia şi chiar duce la un nou conflict armat. Avertizarea vine din partea ambasadorului cu misiuni speciale al Federației Ruse în procesul de soluționare a problemei transnistrene, Serghei Gubarev.
Alina Costache
09 iul. 2015, 11:11
AVERTISMENTUL unui diplomat rus: În Transnistria ar putea avea loc un CONFLICT ARMAT

Într-un interviu pentru agenţia TASS, Serghei Gubarev a acuzat politicienii moldoveni că cer în mod constant transformarea operaţiunii de menţinere a păcii din regiunea transnistreană într-o misiune de poliţie multinaţională şi încalcă astfel declaraţia semnată la Moscova în martie 2009. Ambasadorul rus a avertizat că această iniţiativă ar putea avea consecinţe dramatice.

De asemenea, oficialul care reprezintă Moscova la negocierile privind soluţionarea conflictului transnistrean a subliniat că o provocare la adresa Tiraspolului înseamnă, de fapt, suspendarea oricăror negocieri.

Vicepremier moldovean: Chişinăul nu are resurse pentru „jocul de-a războiul”

Diplomatul a mai declarat că Rusia este îngrijorată de stagnarea discuţiilor în formatul 5+2. Totuşi, acesta a salutat faptul că reprezentant din partea Chişinăului la negocieri este Victor Osipov, pe care l-a descris drept un politician flexibil şi pragmatic. 

Liderul de la Tiraspol, Evgeni Șevciuk, s-a întâlnit la Moscova cu vicepremierul rus Dmitri Rogozin, cei doi discutând despre riscurile crescânde pentru economia Transnistriei „în condițiile instabilității social-politice regionale și a unor factori creați artificial”.

Șevciuk s-a întâlnit azi la Moscova cu vicepremierul rus Dmitri Rogozin, reprezentantul special al președintelui rus pentru Transnistria. Potrivit agenției „Novosti Pridnestrovia”, la întâlnire s-au discutat „riscurile tot mai mari pentru economia regiunii separatiste și factorii creați în mod artificial, care blochează potențialul economic transnistrean”.

În cadrul dialogului s-a accentuat faptul că „acțiunile urmărind creșterea nivelului de sărăcie în regiune, contravin scopurilor de indentificare a unor soluții constructive și amiabile în cadrul negocierilor pentru soluționare a diferendului transnistrean, iar măsurile de presiune suplimentară asupra economiei regiunii din partea Ucrainei și Moldovei sporesc riscurile destabilizării și subminează stabilitatea din zonă”, a comentat reprezentantul Serviciului de presă a lui Șevciuk, citat de „Novosti Pridnestrovia”.

Rogozin a îndemnat părțile implicate în problema transnistreană să „lase retorica belicoasă și acțiunile unilaterale neprietenoase, să înceteze a mai pune bariere artificiale”.

Potrivit sursei, în cadrul întâlnirii s-a mai discutat despre problemele cetățenilor Federației Ruse care locuiesc în regiunea transnistreană și, de asemenea, aspectele „realizării cu succes” în autoproclamata republică a proiectelor umanitare, lansate de Moscova.


Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Românii care stau la casă sunt obligați să plătească. Este ORDIN în România
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Traian Băsescu. A lovit sau nu a lovit copilul
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Mașinile sunt interzise. Restricția a intrat în vigoare de miercuri, 14 august, de la ora 20:00
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...