Serena Williams, regină la Wimbledon. A câştigat turneul pentru a şasea oară

Serena Williams a câştigat sâmbătă al şaselea său titlu la Wimbledon şi, totodată al 21-lea titlu de Grand Slam din cariera sa la simplu, învingând-o în finala de la All England Club, pe spaniola Garbine Muguruza în două seturi, 6-4, 6-4, într-o oră și 22 de minute.
Filip Stan
11 iul. 2015, 14:57
Serena Williams, regină la Wimbledon. A câştigat turneul pentru a şasea oară

Deloc impresionată de atmosfera copleșitoare de pe Terenul Central al Templului tenisului, Garbine Muguruza a început foarte bine finala, obținând rapid un break, confirmat prin propriul serviciu până la scorul de 4-2. De aici, însă, Serena Williams a preluat conducerea ostilităților, impunându-se în primul set, după 44 de minute, cu 6-4.

Setul al doilea părea o simplă formalitate pentru marea campioană americană, care a ajuns rapid la 5-1 în mai puțin de 20 de minute de joc. Spaniola, însă, a profitat de relaxarea Serenei Williams și ajuns la 5-4. Din nou, însă, experiența și-a spus cuvântul și mezina surorilor Williams a realizat scorul simetric, 6-4, 6-4, în mai puțin de o oră și jumătate de joc, în timpul căruia a reușit 12 ași.

Citeşte şi WIMBLEDON 2015. Federer, legenda continuă. S-a calificat pentru a 26-a oară într-o finală de Grand Slam

În vârstă de aproape 34 de ani (născută pe 26 septembrie 1981, la Saginaw, statul american Michigan), Serena Jameka Williams, nr. 1 mondial fără întrerupere din februarie 2013, a cucerit în carieră 67 de turnee, dintre care 21 de Grand Slam, la simplu, la un pas de recordul din era open al germancei Steffi Graff (22). Ea deține și 13 titluri la dublu și alte 2 la dublu mixt în aceste competiții majore. La Wimbledon s-a impus la simplu pentru a 6-a oară.

Anul acesta poate realiza cea mai importantă performanță din tenis, Marele Șlem, cucerirea tuturor celor 4 turnee majore într-un singur an, după ce în 2015 s-a impus la Melbourne, Roland Garros și, acum, la Wimbledon, ultimul rămas fiind Openul SUA, din toamnă.

Jucătoare de mână dreaptă, cu reverul cu 2 mâini, atletică (1,75 m, 70 kg), Serena este profesionistă de la 14 ani, din 24 septembrie 1995. Ea conduce detașat și în clasamentul premiilor din tenis.

Învinsa sa de sâmbătă, spaniola Garbine Mugurza (21 ani), nu a câștigat până acum decât un singur titlu WTA, anul trecut, la Antipozi, în turneul de la Hobart. Pentru jucătoarea spaniolă de origine venezueleană, născută la Caracaras, a fost sâmbătă prima sa finală de Mare Șlem.

Serena Williams și Garbine Muguruza Blanco s-au mai întâlnit de trei ori până acum în circuitul WTA, americanca impunându-se de două ori, ultima oară anul acesta, în optimile de finală la Australian Open. Muguruza a reușit să o învingă la rândul ei pe cea mai mică dintre surorile Williams, anul trecut, în primul tur la Roland Garros.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!