Tragedie în Rusia: O clădire de la o bază militară din Siberia s-a prăbuşit. Cel puţin 23 morţi UPDATE VIDEO

O tragedie s-a produs în Rusia, în Siberia, unde acoperişul unei baze militare s-a prăbuşit şi a ucis cel puţin 23 soldaţi, iar alţii sunt răniţi.
Filip Stan
13 iul. 2015, 06:26
Tragedie în Rusia: O clădire de la o bază militară din Siberia s-a prăbuşit. Cel puţin 23 morţi UPDATE VIDEO

UPDATE 14:05  În total, 42 de militari au fost recuperați de sub dărâmături, dintre care 23 sunt morți‘, a declarat un purtător de cuvânt al instituției de apărare ruse. Alți nouăsprezece militari au fost spitalizați.

UPDATE 12:15 Cel puțin 18 militari și-au pierdut viața în urma prăbușirii duminică seara a unei cazărmi la periferia orașului Omsk (în Siberia occidentală, situat la circa 2.700 km distanță de Moscova), în timp ce echipele de salvare continuă să caute alți cinci militari care se presupune că au rămas sub dărâmături, ei fiind dați dispăruți.

Alţi 24 de soldaţi au fost scoşi de sub dărâmături. În momentul producerii tragediei, în clădire se aflau peste 330 de oameni, potrivit România TV.

Din fericire, majoritatea au reuşit să fugă la timp. Paispezece persoane sunt încă date dispărute. Nu este clar deocamdată ce a provocat prăbuşirea. Potrivit primelor informaţii, clădirea a fost renovată recent şi este posibil ca lucrările să nu fi respectat normele. Autorităţile au demarat o anchetă.

Echipele de salvare, au încheiat deja cea mai mare parte a lucrărilor de înlăturare a dărâmăturilor. În total, 337 de militari se aflau în momentul incidentului în cazarmă, 38 dintre ei trezindu-se sub dărâmături.

Cauza prăbușirii cazărmii ar putea să fie nereguli în timpul lucrărilor recente de reparații, au indicat surse din cadrul forțelor de ordine din regiune. ‘În clădirea cazărmii (…) au fost făcute recent reparații.

Conform uneia dintre versiuni, s-ar putea să fi fost comise nereguli în timpul acestor reparații, inclusiv modificarea structurii clădirii’, a declarat, sub rezerva anonimatului, agenției de presă TASS o sursă din cadrul poliției regionale. Totuși, serviciul de presă al Ministerului rus al Apărării a declarat că în cursul reamenajării cazărmii nu au fost executate lucrări care să fi vizat structura clădirii.

Prăbușirea planșeului de la etajul doi al cazărmii nr. 242 din cadrul Centrului de pregătire a forțelor aeropurtate din Omsk în 12 iulie nu este primul caz de acest gen printre obiectivele militare din Rusia. Astfel, la 3 iulie, s-a prăbușit plafonul unei săli de sport a trupelor speciale din Novgorod în timpul schimbării acoperișului. Cinci persoane au murit atunci. Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a dispus ca toate clădirile care au fost supuse recent reparațiilor la unitatea militară din Omsk să fie minuțios verificate.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Când începe postul Sfintei Marii 2024. Ce nu e bine să faci până la Adormirea Maicii Domnului
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Cei mai bine plătiți angajați de la stat. Și nici nu sunt amenințați de șomaj
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Patriarhia Română răspunde acuzațiilor privind canonizarea unor clerici cu legături legionare
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'