1. De cele mai multe ori, vina pentru aceste senzatii neplacute o poarta hainele. Fie ca este vorba despre sutien, pulover, maiou, camasa sau tricou, cauza poate fi o alergie sau o dermatita de contact, aparuta in urma folosirii unui detergent ori balsam de rufe care contine diverse substante iritante. Consulta un medic dermatolog si intreaba-l daca este nevoie de anthistaminice ori de unguente antifungice pentru a scapa de probleme, potrivit divahair.ro
2. Obisnuiesti sa pulverizezi parfum pe pielea din zona sanilor? Atunci acesta poate fi raspunsul la intrebarea „Ce inseamna cand te mananca sanii?”. Alcoolul sau alte ingrediente tipice parfumurilor pot duce la aparitia iritatiilor.
3. Unele ciuperci, incluzand aici si Candida, duc la aparitia mancarimilor in zona sanilor. Un dermatolog iti poate pune diagnosticul exact si iti poate prescrie un tratament specific. Este foarte important, insa, ca in aceste cazuri sa mentii o igiena stricta a zonei si sa eviti contactul cu lenjeria confectionata din materiale sintetice, dar sa renunti si la detergentii pentru haine pe baza de chimicale, optand pentru unul bio.
4. Arsurile solare reprezinta o urmare comuna a expunerii pielii la radiatia UV fara a folosi crema cu factor de protectie. Desigur ca, pe termen lung, o astfel de actiune necugetata poate duce la aparitia cancerului de piele, mai ales daca in zona sunt prezente alunitele, dar inainte de toate, poate aparea mancarimea pielii, ca urmare a deshidratarii pielii. Din aceste motive, este bine sa folosesti o crema cu factor ridicat de protectie UV, mai ales daca ai un ten deschis, semn ca organismul tau nu secreta suficienta melanina astfel incat sa fie protejat in mod natural, cel putin partial, de efectele daunatoare ale soarelui.
Mai multe detalii, pe divahair.ro