Garniturile care vor circula pe Magistrala 5 vor fi din parcul propriu de inventar

Trenurile de metrou care vor circula pe Magistrala 5 vor fi din parcul de inventar al Metrorex și, în cazul introducerii trenurilor de tip BM1-IVA, acestea vor îndeplini în totalitate condițiile tehnice și de siguranță impuse, informează, miercuri, Metrorex, ca reacție la un articol apărut în presa centrală potrivit căruia "trenurile care vor circula pe linia de metrou din Drumul Taberei, care va fi finalizată în a doua parte a anului viitor, vor fi niște vechituri".
Filip Stan
15 iul. 2015, 14:33
Garniturile care vor circula pe Magistrala 5 vor fi din parcul propriu de inventar

„Trenurile de metrou care vor circula pe Magistrala 5 vor fi din parcul de inventar al Metrorex. În funcție de traficul de călători, pentru asigurarea capacității de transport pe Magistrala 5, tronsonul I, vor fi minim opt trenuri și maxim 13 trenuri. De asemenea, asigurarea cu necesarul de trenuri pentru Magistrala 5 nu va afecta parcul de exploatare sau intervalul de circulație aferent Magistralelor 1, 2, 3 și 4”, se menționează într-un comunicat al Metrorex.

Compania precizează că, în cazul introducerii în circulație a trenurilor de tip BM1 — IVA, acestea vor îndeplini în totalitate condițiile tehnice și de siguranță impuse.

De asemenea, acestea vor circula până la finalizarea achiziționării trenurilor pentru Magistrala 5, tronsonul I.

„În acest sens precizăm că, în cadrul contractului nr. 79/2014 încheiat cu firma CAF pentru achiziția a opt trenuri de tip BM3, intervalul de livrare a acestora este cuprins între martie și iunie 2016”, subliniază Metrorex.

Reprezentanții companiei spun că, în acest moment, nu preconizează un deficit de material rulant pentru asigurarea capacității de transport pe Magistrala 5, tronsonul I.

Vezi şi: Magistrala 5 de metrou va funcţiona cu trenuri vechi de 30 de ani

„La acest moment, Metrorex, împreună cu consultantul de specialitate, asocierea Sistra-Metroul SA și furnizorul serviciilor de mentenanță Alstom Transport, analizează ce tip de tren din parcul de inventar al Metrorex va fi utilizat pe Magistrala 5 de metrou, urmând ca, la finalizarea acestei analize, Metrorex să comunice opiniei publice tipul de tren care va fi utilizat temporar pe Magistrala 5”, precizează compania, potrivit Agerpres.

Licitația organizată de Metrorex pentru achiziționarea unui număr de 51 de trenuri de metrou de la producătorul spaniol Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF) a fost blocată, după ce Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a decis suspendarea soluționării contestațiilor depuse de societățile Alstom și Astra Vagoane cu privire la derularea acestei proceduri, până când autoritățile statului nu vor pronunța o hotărâre definitivă în cercetarea în cauză derulată de DNA.

Conform DNA, trei membri ai Comisiei de licitație din Metrorex sunt urmăriți penal de procurorii anticorupție pentru trucarea licitației pentru atribuirea acordului-cadru „Achiziția de trenuri noi de metrou pentru Magistrala 5 Drumul Taberei — Pantelimon” de către Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF) SA Bilbao.

Citeşte şi: Veste bună despre construcţia Magistralei 5 de metrou

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Cei mai bine plătiți angajați de la stat. Și nici nu sunt amenințați de șomaj
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'