Iohannis a REFUZAT o discuţie cu ministrul Finanţelor pe Codul Fiscal: „Probabil îl va retrimite în Parlament”

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, vineri, la ceremonia de la Cotroceni, un scurt dialog şi cu ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici. Şeful de la Finanţe a declarat ulterior că nu a găsit deschidere "nici astăzi" la şeful statului pentru promulgarea Codului Fiscal şi s-a declarat convins că acesta îl va retrimite la Parlament. 
Ionela Marcu
17 iul. 2015, 07:12
Iohannis a REFUZAT o discuţie cu ministrul Finanţelor pe Codul Fiscal:

Eugen Teodorovici a fost unul dintre puţinii miniştri prezenţi la ceremonia de depunere a jurământului de învestitură de către noul ministru al Transporturilor, Iulian Matache. În momentul în care a venit să îl salute, şeful statului a avut un scurt dialog cu ministru.

„Cum stăm cu Codul Fiscal? Îl promulgaţi?”, l-a intrebat Teodorovici pe Iohannis. „Vedem mai târziu”, a răspuns Preşedintele. 

Eugen Teodorovici a declarat ulterior că nu a găsit deschidere la preşedinte pe tema Codului Fiscal.

„Am încercat, i-am pus preşedintelui o întrebare legată de Codul fiscal şi dacă este dispus să avem o discuţie înainte de luarea unei decizii. Având în vedere lipsa consilierului pe probleme economice de la învestirea ministrului Transporturilor şi refuzul preşedintelui de a avea o discuţie, am convingerea că probabil noul Cod Fiscal va fi trimis Parlamentului de către preşedinte”, a declarat ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici, într-o intervenţie telefonică la România TV.

Întrebat care ar fi consecinţele întoarcerii Codului Fiscal la Parlament, Teodorovici a explicat: „Noi am spus că ne apucăm de bugetul pe 2016 din august. O astfel de decizie, de întoarcere în Parlament a Codului Fiscal, deja crează întârzieri. În al doilea rând, cu toţii aşteptăm – cetăţeni de rând, mediul economic – Codul Fiscal de foarte mult timp. A fost o dezbatere foarte intensă în Parlament, o decizie în unanimitate, şi acestă decizia de întorcere a Codului în Parlament automat va crea o nesiguranţă în mediul economic. În al treilea rând, întoarcerea codului în Parlament va crea din partea preşedintelui o breşă în relaţia noastră cu cei de la Comisia Europeană şi cu partenerii internaţionali„.

În opinia ministrului de Finanţe, „reducerea TVA este una dintre cele mai importante măsuri, cu impactul cel mai mare începînd cu 2016, dar o măsură care cu siguranţă va avea şi efecte pozitive, dacă ne uităm la reducerea TVA la 9% la alimente de la 1 iunie, măsură la care mulţi s-au îndoit de-a lungul timpului şi s-au înşelat , iar efectele ei sunt destul de bune”.

Întrebat care ar fi motivul pentru care preşedintele Klaus Iohannis ar întoarce Codul Fiscal în Parlament, Teodorovici a spus că din punctul său de vedere „nu e niciun motiv pertinent, niciun motiv de ordin economic, decât poate unul politic”.

CITEŞTE ŞI Absenţa lui Victor Ponta de la Cotroceni, TAXATĂ de Iohannis. Ce i-a spus preşedintele lui Zgonea VIDEO

Noul ministru al Transporturilor, Iulian Matache, a depus, vineri, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Transporturilor, la Palatul Cotroceni, în faţa preşedintelui Klaus Iohannis. Premierul Victor Ponta şi şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, au lipsit de la ceremonie, iar şeful statului nu a făcut niciun fel de declaraţii.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul din România unde cumperi un apartament cu 2 camere la doar 7.000 de euro. Ajungi imediat în centru, ai supermarket și restaurante aproape
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
Playtech.ro
Oana Roman i-a deschis DOSAR PENAL lui Marius Elisei. De ce se războiesc părinții Isabelei
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
WhatsApp introduce o funcție senzațională. Totul se schimbă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Limba romani a apărut pe Google Translate! Ce variantă a acestei limbi a fost aleasă de Inteligența Artificială
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Daniel Tudorache, condamnat la trei ani și jumătate de închisoare în „Dosarul diamantelor”
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'