Borbely l-a amânat pe Ungureanu. Premierul îl convocase la Guvern

Ministrul Laszlo Borbely a fost convocat de premierul Ungureanu la Palatul Victoria pentru a da explicaţii legate de ancheta în care este acuzat de trafic de influenţă. Deşi întîlnirea trebuia să aibă loc miercuri seara, aceasta a fost amânată pentru joi. Conform Constituţiei, în cazul în care s-a cerut urmărirea penală a unui ministru, preşedintele Traian Băsescu poate dispune suspendarea acestuia din funcţie.
Romania TV
04 apr. 2012, 13:46
Borbely l-a amânat pe Ungureanu. Premierul îl convocase la Guvern

UPDATE Întâlnirea dintre Mihai Răzvan Ungureanu şi Laszlo Borbely a fost amânată pentru joi. Potrivit Mediafax, premierul Ungureanu a discutat, miercuri seara, la telefon cu Borbely, aflat încă pe aeroportul din Cluj-Napoca, cei doi convenind să se întâlnească în cursul zilei de joi pentru a discuta despre acuzaţiile DNA, având în vedere ora târzie la care ministrul pleca din Cluj. Potrivit unor surse oficiale, în discuţia avută cu şeful Guvernului, Borbely şi-a exprimat intenţia de a studia dosarul care i-a fost întocmit pentru a afla acuzaţiile formulate de DNA şi abia după aceea să aibă o întâlnire cu primul-ministru.

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu l-a convocat pentru miercuri seara, la Palatul Victoria, pe ministrul Mediului, Laszlo Borbely, pentru a avea o discuţie referitoare la acuzaţiile DNA, a declarat agenţiei Mediafax purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

Aflat la Cluj-Napoca, Laszlo Borbely a confirmat că va merge la întâlnirea cu premierul de la Palatul Victoria.

Ministrul nu a făcut prea multe comentarii legate de cazul său, precizând că a aflat din presă de faptul că DNA a cerut declanşarea procedurilor pentru începerea urmăririi penale în cazul său. Borbely a spus că va spune mai multe atunci când va avea acces la dosar şi va şti despre ce este vorba.

Procurorii DNA au sesizat Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru a solicita Camerei Deputaţilor declanşarea procedurilor pentru obţinerea cererii necesare urmării penale faţă de Laszlo Borbely.

Ministrul Mediului este acuzat de trafic de influenţă şi fals în declaraţiile de avere. „Direcţia Naţională Anticorupţie a sesizat Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru a solicita Camerei Deputaţilor declanşarea procedurilor pentru obţinerea cererii necesare urmării penale faţă de Laszlo Borbely, deputat în Parlamentul României şi ministru al Mediului şi Pădurilor, pentru două infracţiuni de trafic de influenţă şi infracţiunea de fals în declaraţiile de avere, în formă continuată„, a precizat DNA.

Solicitarea a fost făcută de procurorii DNA în conformitate cu dispoziţiile articolului 109 alineatul 2 din Constituţie, articolului 12 şi articolului 19 din Legea 115/1999 republicată privind responsabilitatea ministerială, precum şi ale deciziilor Curţii Constituţionale nr. 665/5 iulie 2007 şi nr. 270/10 martie 2008, a precizat DNA.

Potrivit articolului 109 din Constituţie, Guvernul răspunde politic numai în faţa Parlamentului pentru întreaga sa activitate, iar preşedintele poate dispune suspendarea din funcţie a unui ministru în cazul în care s-a cerut urmărirea penală.

Numai Camera Deputaţilor, Senatul şi Preşedintele României au dreptul să ceară urmărirea penală a membrilor Guvernului pentru faptele săvârşite în exerciţiul funcţiei lor. Dacă s-a cerut urmărirea penală, Preşedintele României poate dispune suspendarea acestora din funcţie. Trimiterea în judecată a unui membru al Guvernului atrage suspendarea lui din funcţie. Competenţa de judecată aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie„, potrivit alineatului 2 al articolului 109 din Constituţie.

Procurorul general al României a înaintat, miercuri, ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, sesizarea procurorilor anticorupţie privindu-l pe ministrul mediului Laszlo Borbely, cercetat pentru două fapte de trafic de influenţă şi fals în declaraţiile de avere.

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Toți șoferii, la control. Se rețin permisul și talonul auto. Nu se mai acceptă încălcarea acestor reguli
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
S-au găsit etichete FALSE la Kaufland! O româncă a spus adevărul! Răspunsul companiei
Adevarul
Prețul unei jumătăți de secol de închisoare. Cât a primit un bărbat pentru că a stat nevinovat după gratii, timp de 48 de ani
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Nu ai chef să gătești? Află cum poți prepara rapid un sandvici cu halloumi și gem de caise
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Interzis pentru românii care stau în chirie. Proprietarii îi pot da afară imediat. Trebuie să aibă acest document
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
ȘOC în SUA! Mișcare DISPERATĂ a lui TRUMP să o BATĂ pe KAMALA HARRIS
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...