REZULTATE TITULARIZARE 2015. Clujul, cel mai ridicat procent de promovare la titularizare

REZULTATE TITULARIZARE 2015. Clujul are, anul acesta, cel mai ridicat procent de promovare la titularizare, 48%. Profesorii de matematică au obținut cele mai bune note.
Filip Stan
20 iul. 2015, 09:35
REZULTATE TITULARIZARE 2015. Clujul, cel mai ridicat procent de promovare la titularizare

REZULTATE TITULARIZARE 2015, înainte de contestaţii. Rata de promovare (cel puţin nota 5) înregistrată la proba scrisă a concursului pentru ocuparea posturilor didactice vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar din data de 15 iulie, înainte de depunerea contestaţiilor, este de 73,85% (79,88% în 2014).

Au fost transmise spre evaluare lucrările a 20.570 de candidaţi. 92 de lucrări au fost anulate la centrele de evaluare din motive legate de nerespectarea metodologiei de concurs, astfel că numărul candidaţilor cu note a fost 20.478. Dintre aceştia, 40 de candidaţi au obţinut nota 10, 7.649 de candidaţi (37,55%) au obţinut note între 7 şi 10, iar 7.434 de candidaţi (36,30%) au obţinut note între 5 şi 7. Alţi 5.323 de participanţi (26,15%) s-au situat în tranşa de note 1-4,99.

Județul Cluj are cel mai ridicat procent al notelor peste 7 la examenul de titularizare – 48%. Asta au arătat rezultatele afișate în 20 iulie, în urma concursului pentru ocuparea posturilor didactice vacante sau rezervate din învățământul preuniversitar. Potrivit voceatransilvaniei.ro, cele mai multe note între 9 și 10 au fost obținute de profesorii de Matematică.

De asemenea, Clujul are un procent de 82% de note peste 5, cu 8 procente mai mare decât cel aferent întregii țări.

În județul Cluj, din totalul de 1033 de candidați, 492 dintre ei au obținut note peste 7, iar 847 peste 5.

Ministrul Educaţiei a comentat rezultatele examenului de titularizare precizând că, pe viitor, este nevoie de o mai mare motovare pentru absolvenţii de liceu să-şi aleagă o carieră didactică.

Vezi şi: TITULARIZARE 2015. Ministrul Educaţiei, prima reacţie despre rezultatele DEZASTRUOASE de anul acesta

La nivel naţional, din promoţia curentă, 1.099 de candidaţi (33,86%) au obţinut note peste 7 şi 1.211 de candidaţi (28,94%), note între 5 şi 6,99.

Cel mai ridicat procent al notelor peste 7 s-a înregistrat în judeţul Cluj (48%), iar cel mai scăzut, în judeţul Călăraşi (18,47%).

Vezi şi: REZULTATE TITULARIZARE 2105, DEZASTRU înainte de contestaţii. Mii de profesori au obţinut nota 1 la examen

La proba scrisă pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar s-au prezentat 23.793 de candidaţi. 3.187 s-au retras din concurs din motive personale sau medicale, în conformitate cu prevederile metodologiei, 27 de candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă, iar lucrările a 9 candidaţi au fost anulate la centrele de concurs din motive legate de nerespectarea metodologiei de concurs.

Contestaţiile la proba scrisă se pot depune la sediile inspectoratelor şcolare judeţene astăzi, 20 iulie, după afişarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv marţi, 21 iulie, până la ora 15:00. Rezultatele finale se publică la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul http://titularizare.edu.ro/2015 vineri, 24 iulie.

Repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează în şedinţe publice organizate de centrele de concurs în zilele de 27 şi 28 iulie.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului

Detalii suplimentare pot fi obţinute pe http://titularizare.edu.ro, unde – la ora 9:00 – au fost postate rezultate înregistrate înainte de depunerea contestaţiilor.

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
Alina Eremia a ajuns să se îmbolnăvească din cauza standardelor. Ce spune artista despre schimbările prin care a trecut
Bzi.ro
Cine este câştigătorul Survivor România 2025: Când se difuzează marea finală
Fanatik.ro
Rețeta veche a sarmalelor românești. Secretele gospodinelor din Moldova
Capital.ro
S-a stins cea mai mare actriță a României. Toți românii au iubit-o și admirat-o. Râmâne veșnic în inimile tuturor
Playtech.ro
Ai sau nu voie să efectuezi devansare pe autostradă? Codul Rutier 2025 spune exact
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Originea raportului CIA privind soldați sovietici care ar fi fost prefăcuți în stană de piatră după întâlnirea cu un OZN
wowbiz.ro
Al patrulea deces la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași! Gabriela Ștefănescu este doctorița care a fost găsită moartă după ce a participat la un simpozion medical. Ce au arătat rezultatele venite de la INML
Spynews
Noua teorie a lui Alex Bodi despre femeile independente. Cum îi pune afaceristul la punct pe bărbații care au uitat să fie stâlpul familiei
Spynews
Când va avea loc priveghiul lui Rareș Ion, tânărul mort la doar 20 de ani. Familia lui urmează să își ia rămas bun de la el
Evz.ro
A murit Julieta Szönyi, actrița care a cucerit România cu roluri memorabile. A jucat și cu Belmondo
Ego.ro
Ce a pățit Armin. Nicoară, imediat după ce a devenit tată! Probleme cu botezul și... EXCLUSIV
Prosport.ro
Despărțirea anului între milionari! Prietena Soranei Cîrstea a rupt mariajul de 9 ani cu fostul celebru fotbalist
kanald.ro
Românii rămân fără căldură de Paște! Anunțul făcut de Termoenergetica București
Cancan.ro
Cine este, de fapt, mama lui Rareș Ion? Femeia e șefă la stat și are un salariu uriaș
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Candidatul pe care îl va susține Călin Georgescu: Are cel mai bun profil de președinte
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată iubita afaceristului care a plătit 400.000.000 de dolari pe 1.000 de apartamente
stirilekanald.ro
Imagini cutremurătoare cu Rareș Ion, tânărul care a murit după supradoză, filmate de Maru. Se vede clar cum i-a procurat substanțe interzise, deși neagă că ar avea o implicare. Prietena lui Rareș rupe tăcerea: "Își bătea joc de el"
Inca o moarte suspecta in randul angajatilor de la cel mai mare spital din Iasi: „Sunt ca negrii pe plantatie”
MediaFlux
De ce se trece pe sub masă în Vinerea Mare. Ce simbolizează și de ce nu se face oricând
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
„Farmacia verde” din curte. Cristela Georgescu dezvăluie secretele unei plante-minune: Uscați sau faceți ceai