Noul tratament se bazează practic pe transmiterea unui impuls electromagnetic către creier, însă cercetătorii atrag atenția că nu este tocmai un înlocuitor pentru protocoalele de tratament disponibile în prezent.
Potrivit Agerpres, în schimb, stimularea magnetică transcraniană ar putea să ofere o opțiune viabilă pentru pacienții care nu răspund favorabil la tratamentele clasice.
Potrivit cercetătorilor, dacă aceste studii clinice ample vădesc eficacitatea stimulării magnetice transcraniene demonstrate în studiul de față, atunci ar trebui să se ia măsuri pentru punerea în aplicare a procedurii ca un tratament clinic pentru tinitus cronic.
Într-adevar, Robert Folmer de la Portland Veterans Affairs Medical Center și Oregon Health and Science University a spus că nu vede noul tratament ca pe o formă de înlocuire a celor clasice, ci numai ca pe o altă opțiune pentru a ajuta unii pacienți.
Folmer, care este cercetător la National Center for Rehabilitative Auditory Research de la VA Portland Health Care System, a subliniat că tinitus apare probabil mai ales la persoanele cu pierderi de auz sau la cele care au fost expuse mult timp la zgomote și, deci, este asociat de obicei cu leziuni ale sistemului auditiv, mai scrie piercepioneer.com.
Vezi: Studiu de amploare. Care este legătura dintre telefonul mobil şi cancerul la creier