Mulţi specialişti din domeniile sănătate şi wellness ţi-ar recomanda ca, pe timpul verii, să sari peste cafea şi să îţi începi ziua cu o cană cu apă călduţă sau la temperatura camerei, în care ai stors suc de lămâie proaspătă. Sună incredibil, nu-i aşa? Dar pentru multe persoane care au joburi solicitante, ideea de a sări peste cafeaua de dimineaţă nu este întotdeauna un obiectiv realist.
Cafeaua nu este un obicei nociv în sine. De fapt, cafeaua îţi poate aduce multe beneficii pentru sănătatea organismului tău. Problema apare, de obicei, atunci când adăugăm prea mult zahăr, prea multe produse lactate (lapte, frişcă, etc.) şi ingrediente artificiale în cafeaua noastră.
Iată mai jos câteva sugestii care te ajută să îţi transformi consumul de cafea într-un obicei sănătos şi într-un ritual pozitiv:
1. Începe-ţi dimineaţa cu apă.
Indiferent dacă alegi sau nu să elimini cafeaua, vei dori să îţi începi dimineaţa cu apă. Bea apă înainte de a-ţi bea cafeaua. Poţi, de pildă, să îţi pui o carafă sau un pahar cu apă lângă pat, pe noptieră, astfel încât să bei apa chiar înainte de a te da jos din pat.
2. Sari peste substanţele chimice care sunt reprezentate de acele adaosuri pentru cafea.
Dacă adaugi creme artificiale şi prafuri cu tot felul de arome, această etapă înseamnă un mod rapid de a-ţi transforma cafeaua în ceva toxic. Optează pentru variante naturale în totalitate.
Specialiştii îţi recomandă, dacă nu îţi place laptele de vacă, variante alternative, cum ar fi laptele de migdale sau laptele de orez ori laptele de soia (în moderaţie). Poţi cumpăra o cutie pentru tine şi să o laşi în frigiderul de la birou, iar atunci când îţi prepari cafeaua simplă, adaugi lapte după gust.
Descoperă celelalte trucuri pe feminis.ro.