Planurile de afaceri se depun pe Internet, începând cu 24 august 2015, ora 10, timp de zece zile, până la ora 20 a ultimei zile de înscriere, scrie libertatea.ro. Dacă bugetul nu a fost epuizat, există posibilitatea deschiderii unei noi sesiuni de inscriere pana la epuizarea bugetului.
Programul de anul acesta beneficiază de un buget de aproape 30 de milioane de lei (circa 7 milioane de euro), ceea ce înseamnă că cel puţin 700 de tineri români pot beneficia de finanţare.
Citeşte şi Guvernul alocă 15 milioane de lei pentru sprijinirea IMM-urilor
Acesta va fi cel de-al şaselea an de funcţionare a programului SRL-D. Conform Ziarului Financiar, în ultimii cinci ani, de la lansarea programului pentru SRL-D-uri şi până în prezent au fost înfiinţate aproape 21.000 de SRL-D-uri. Cele mai mari dintre acestea au ajuns anul trecut la afaceri de peste 43 de milioane de lei.
Domeniul auto este, pe lângă comerţ, sectorul pe care pariază cei mai muţi debutanţi în business, o mare parte din SRL-D-urile înfiinţate în ultimii ani având ca activitate fie transportul rutier de mărfuri, fie comerţul cu autoturisme.
Se pot înscrie în program tinerii din România care nu au mai fost proprietari sau asociaţi în cadrul unui SRL până la depunerea solicitărilor. Un SRL-D poate fi înfiinţat de cel mult 5 întreprinzători.
Una dintre cele mai importante condiţii impuse în planul de afaceri este angajarea cu contract de muncă a cel puţin 2 salariaţi pe toată durata funcţionării sub formă de microîntreprindere. Un SRL-D îşi pierde statutul de microîntreprindere dacă obţine o cifră de afaceri anuală mai mare de 500.000 de euro. Pe de altă parte, angajatorii sunt scutiţi în cadrul acestui program de plata contribuţiilor de asigurări sociale pentru cel mult patru salariaţi.
Citeşte şi SCHIMBĂRI IMPORTANTE pentru cei care vor să-şi înfiinţeze microîntreprinderi
Un alt avantaj oferit în cadrul programului poate fi reprezentat de garanţii acordate de Fondul National de Garantare al Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijloci pentru maxim 80% din valoarea unui credit bancar acordat, în limita sumei de 80.000 de euro.