CARMEN IOHANNIS va purta ţinutele unui nou designer

Carmen Iohannis adaugă pe lista de designeri un nou nume. Andreea Tincu anunţă, într-un articol pe blogul personal, că şi ea va semna câteva dintre ţinutele soţiei preşedintelui Klaus Iohannis.
Ionela Marcu
21 iul. 2015, 13:39
CARMEN IOHANNIS va purta ţinutele unui nou designer

Designerul Andreea Tincu îi ia apărarea lui Carmen Iohannis în faţa criticilor privind ţinutele pe care soţia preşedintelui alege să le poarte la evenimentele oficiale.

Nu as putea sa inteleg niciodata de unde este acest interes subit al romanilor pentru moda. Orice persoana, indiferent de meseria pe care o are, a inceput sa fie experta in fashion si in tinutele pe care ar trebui, sau nu, sa le poarte Doamna Iohannis. Ca noi, romanii, comentam orice o stim foarte bine, deoarece nu este domeniu in care sa nu ne pricepem sau sa ne dam putin cu parerea. Pe de o parte, nu este o chestie rea deoarece inseamna ca nu am devenit un popor apatic si plictisit, dar, pe cealalta parte, cand nu cunoastem bine domeniul despre care discutam, este foarte posibil sa raspandim informatii false si sa cadem in capcana vorbelor rautacioase, fabricate cu un scop bine gandit.

Societatea noastra de dupa anii’90 nu a avut pana in prezent o sotie de presedinte care sa isi insoteasca sotul in vizite oficiale, sa fie o imagine a Romaniei si o prezenta placuta. Anii comunismului au reprezentat imaginea Elenei Ceausescu, cu parul vesnic aranjat, parca sub un borcan, si in eternele ei rochii banale. In pozele cu regina Elizabeth sau Anne-Aymone Giscard d’Estaing, primele doamne apareau in rochii cu maneci scurte, decoltate iar tovarasa Elena acoperita toata, nu care cumva sa vada poporul roman un cm de piele ceausista.

Anii au trecut si Primele Doamne si-au schimbat stilul, in trend cu timpurile in care traiau. Nu discut, bineinteles, despre tovarasa noastra care a ramas ancorata cu indarjire in cu totul alti ani”, scrie Andreea Tincu.

CITEŞTE ŞI Iulia Albu, atac la Carmen Iohannis: Ea nu are atribuţii în stat, aşa cum are prima doamnă a SUA

Designerul dă mai multe exemple în sprijinul teoriei sale, între care Angela Merkel: „Doamna Merkel nu are probleme cu decolteul, pe care recunosc sincer ca inca il are frumos, in timp ce la noi se scriu pagini intregi despre lungimea fustei doamnei Carmen Iohannis.”

Sau Michelle Obama. „Doamna Obama pozeaza vesela si nonsalanta, fara maneci si cu rochia ridicata, iar optimismul ei este molipsitor. La rochia rosie este culmea indraznelii sa nu poarte sutien cu bretele si sa dezvaluie portiuni importante din piele, ceea ce provoaca lesin in masa. Bine ca Romania nu e America si Doamna Iohannis nu este Doamna Obama deoarece nu stiu ce ne faceam cu asa tinute.”

„Exemplele pot continua cat vreti deoarece Primele Doamne din lume sunt femei absolut normale, mandre sa poarte tinutele designerilor si sa fie o imagine moderna a tarii pe care o reprezinta. Pot purta rochii fara maneci si , credeti-ma, nu in acest aspect sta eleganta sau nu a unei tinute. La rochiile de ocazie sau cocktail se poarta sandale sau pantofi inchisi stiletto„, susţine Andreea Tincu.

Aceasta continuă spunând că „este dificil pentru noi sa acceptam ca avem o altfel de Prima Doamna”, în condiţiile în care Primele Doamne de după Revoluţie, Nina Iliescu, Nadia Constantinescu si Maria Basescu, au avut o prezenţă discretă, ultima relativ mai activa in spatiul public decat predecesoarele.

„In concluzie, este timpul sa vedem ca o Prima Doamna nu este o femeie depasita de moda si chiar nu vad unde este problema ca se imbraca intr-un stil modern, in tendinte, la fel ca alte Prime Doamne din toata lumea. Nu as fi corecta in acest articol daca nu as preciza ca si eu ii voi semna cateva dintre tinutele Doamnei Iohannis, asa cum probabil si alti colegi de breasla o vor face. Iar daca avem, in sfarsit, posibilitatea sa ne vedem creatiile pe o Prima Doamna inseamna cu adevarat o schimbare in societatea romaneasca actuala.„, conchide designerul.

Spynews
Ultima imagine cu Andrei Versace în viață. Cum s-a afișat și ce mesaj controversat a transmis cel căruia i se mai spunea și "Regele” fițelor | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Ce conțin, de fapt, iaurturile Danone și Danonino. Mulți români le dau copiilor, dar puțini se uită pe etichetă
Capital.ro
Vladimir Putin a ordonat retragerea. Umilință pentru Rusia: A însemnat o batjocură
Playtech.ro
Cele mai norocoase zodii în toamna 2024. Vor avea parte de mulți bani și iubire adevărată
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
ANALIZĂ. Cât de afectată este imaginea României de scandalul Dianei Șoșoacă în Parlamentul European
Spynews
Adevărul despre averea lui Andrei Versace. Ce afaceri avea, de fapt, influencerul
Spynews
Cine a fost Andrei Versace. Cunoscut ca și ”Regele Fițelor”, tânărul se lăuda cu o viață de lux și locuia într-un apartament de 600.000 euro | FOTO
Evz.ro
Show-ul verii de pe Netflix. Deja a cucerit publicul
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Ce a apărut pe pagina de Facebook a lui Andrei Versace, după ce a murit. Ce probleme grave ar fi avut
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Ce făcea dentista din Brăila cu pacienții în cabinet? Era singurul cabinet stomatologic fără camere de supraveghere
Capital.ro
Amendă de 500 de lei. Este lege pentru toți șoferii: Trebuie să fie vizibil
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Anca Şelariu, românca din echipajul NASA, a trăit un an într-o capsulă care simulează condiţiile de pe Marte
MediaFlux
Răsturnare de situație privind TESTAREA ANTIDROG a șoferilor
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'