Cum îţi dai seama dacă îndrumătorul tău spiritual, călugăr sau guru, este UNUL FALS. La ce să fii atent

Traim intr-o lume materialista in care avem atata nevoie de spiritualitate. Insa cei care incearca pe calea spiritualitatii de unii singuri adesea se ratacesc si, de aceea, au nevoie de invatatori spirituali autentici care sa-i indrume. Exista insa un aflux de "maestri iluminati ai Universului" in aceste vremuri. Calugari, guru si profesori spirituali sunt in stanga si in dreapta. Multi dintre ei sunt doar niste farsori, care nu urmaresc altceva decat sa-si umple buzunarele de bani, fara sa-i intereseze spiritualitatea.
Iulian Tudor
25 iul. 2015, 09:56
Cum îţi dai seama dacă îndrumătorul tău spiritual, călugăr sau guru, este UNUL FALS. La ce să fii atent

In acest articol, vom vorbi despre niste criterii dupa care ii vom putea identifica pe invatatorii spirituali falsi, scrie almeea.ro.

1) Cere sume mari de bani. Actiunile vorbesc mai mult decat cuvintele. Poate ca cea mai mare problema pe care o gasim la acei guri falsi este problema banilor. Asa numitii profesori spirituali cer sume foarte mari de bani pentru informare, cunoastere sau pentru asa-zisa „intelepciune”. Daca cineva va cere, de exemplu, 300 de dolari pentru activarea ADN-ului spiritual cu 12 componente, atunci probabil ca ati fost inselati.

Citeşte şi Un FALS PREOT a înşelat sute de oameni disperaţi: Face o grămadă de bani din dezlegări şi exorcizări VIDEO

2) Isi acorda singuri titluri pompoase. Daca acei invatatori spirituali se proclama singuri cu titluri pompoase, ca de exemplu „maestru iluminat” sau „mare invatator al Universului”, atunci sa stiti ca acele persoane sunt doar niste farsori. O persoana iluminata autentica nu are nevoie de asemenea titluri, pentru a-si satisface egoul. Cei care au experimentat realitatea ultima nu se lauda despre modul in care au realizat iluminarea sau despre faptul ca ar fi mai buni decat altii. Ei sunt, de fapt, destul de umili, poate uneori mult prea umili.

3) Nu accepta critica. Un alt semn de identificare al unui invatator spiritual autentic este capacitatea acestuia de a accepta sau nu critica. Cei care nu sunt profesori spirituali autentici vor fi jigniti de criticile formulate la adresa lor. Cum de a indraznit un „muritor neiluminat” sa-i critice!

4) Se ocupa exagerat de mult de scopul final. Daca observati un profesor spiritual sau un guru care exagerat de mult cu starea de iluminare/mantuire, atunci fiti precauti. Multe dintre acesti invatatori spirituali se concentreaza exagerat de mult pe iluminarea/mantuirea in sine, decat sa-i invete pe altii cum sa atinga aceasta stare. Si asta pentru acesti falsi guru nu cunosc cu adevarat etapele spiritualitatii… doar gura e de ei.

5) Se comporta ca niste ipocriti. Feriti-va de ipocriti! Aceasta este, probabil, una dintre cele mai simple metode de descoperire a falsilor invatatori spirituali. Uitati-va atenti daca ei practica ceea ce predica. Un proverb popular spune: „Fa ce spune popa, nu ce face popa”. Ei bine, ar trebui sa fie invers. Adica, popa trebuie sa si faca ceea ce predica. Atunci cand un invatator spiritual ne vorbeste despre meditatie ca si crestere spirituala, el va face acest lucru de unul singur? Daca el vorbeste de iubire si lumina, el este asa? Iubitor si plin de lumina?

6) Se concentreaza spre satisfacerea propriilor dorinte egoiste. Un aspect deosebit de important pentru a identifica un profesor spiritual autentic este acela de a-i investiga propria viata. Acel invatator se concentreaza prea mult pe bani, sau putere? Atunci este un invatator fals. El ar trebui sa aiba o viata echilibrata.

7) Afiseaza un materialism spiritual. Materialismul spiritual este un lucru care a devenit o problema in ultimii ani. Materialismul spiritual este procesul prin care egoul acumuleaza realizarile si progresele inregistrate de sine pe calea spirituala. Atentia sporita pentru ca materialismul spiritual este o mare problema. Toate cursurile, invataturile, cartile si atelierele de lucru care se concentreaza pe legea atractiei pentru a ne aduce bogatii si abundenta tine de dorintele materialiste si nu reflecta o crestere spirituala reala.

8) Are un comportament egoist. Altruismul trebuie sa fie calitatea dominanta al unui invatator spiritual avansat, nu egoismul. Spiritualitatea nu are loc pentru superstaruri. Nu profesorul spiritual trebuie sa fie in centrul atentiei, ci mai degraba mesajele spirituale si invataturile transmise. Cum putem atinge propriile noastre dorintele de spiritualitate, daca pozitia noastra de constientizare este axata pe profesor si nu pe planul intern al Sinelui?

Citeşte şi Mare e Grădina Domnului! Un preot s-a îmbătat şi a cântat Hristos a Înviat pe stradă VIDEO

9) Promite o cale rapida de auto-realizare. Cand vedeti pe cineva care ofera un curs spiritual care costa mii sau zeci de mii de lei si dureaza cateva zile sau saptamani, la sfarsitul caruia se promite iluminarea/mantuirea sau alte lucruri spirituale de genul acesta, atunci sa stiti ca acela este un farsor.

Da, e adevarat, cu totii avem vietile ocupate si simtam ca si cum nu avem suficient timp pentru a ne dedica cresterii noastre spirituale, dar sa fim realisti: este foarte putin probabil ca veti deveni auto-realizati in 3 saptamani. Procesele de crestere spirituala sau auto-realizare pot dura ani intregi sau o intreaga viata.

DailyBusiness
Alertă națională de nivel național! „Nu mâncați ouăle de găină”
Spynews
Abia a divorțat de mama copiilor, dar acum vrea să se întoarcă la a doua soție?! Gestul făcut de fotbalistul de la Națională față de femeia cu care n-a mai vorbit de 5 ani
Bzi.ro
Ce pensie alimentară plătește Valeriu Gheorghiță! Ce sumă încasează lunar medicul
Fanatik.ro
Cum arată Dacia Bigster, cel mai scump model din istoria acestei mărci. Ce opțiuni are ”fratele mai mare” al lui Duster
Capital.ro
Interzis să ai acest obiect în mașina proprie! Vei fi arestat pentru 30 de zile
Playtech.ro
Cât de util este RO-Alert pentru români. Tinerii spun că le provoacă anxietate, ce modificări cer
DailyBusiness
Decizie radicală privind banii cash în România. BNR face anunțul momentului pentru toți românii
Adevarul
Ce ne facem cu bolnavii noștri? Avertismentul medicilor după ce un om a fost ucis, iar altul grav rănit
wowbiz.ro
Se schimbă data la care vor fi livrate pensiile în luna octombrie! Anunțul care îi vizează pe toți seniorii
Spynews
Oana Ciocan, avertisment pentru Jador, după ce cântărețul a spus că a văzut-o cu noul ei iubit: ”M-ai filmat...” | FOTO
Spynews
Florinel Coman și Ioana Timofeciuc se cunună religios! Când va avea loc marele eveniment
Evz.ro
Christopher Nolan pregătește un nou film. Un mare actor va avea rolul principal
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe acre le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume adoră să ia palme de la alte domnișoare
kanald.ro
România introduce „salariul minim european” de la 1 ianuarie 2025. Cât vor câștiga angajații începând cu anul viitor
Cancan.ro
Delia Matache reacționează după derapajul Andrei Măruță: „Ești…” + Mesajul ei GENIAL pentru fanii care cred că umilesc artiștii
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Florin Piersic, în lacrimi și suspine: Îmi vine să plâng! Aici vreau să mor (VIDEO)
StirileBZI
Pensiile s-ar putea majora cu 2,7%! Guvernul intenționează să umble la pensii
Prosport.ro
FOTO. Tânăra de 24 de ani, suspendată pe viață pentru că a apărut într-o filmare interzisă cu un bărbat de 61 de ani
stirilekanald.ro
De ce s-a sinucis Andrei, tânărul din Vaslui care s-a spânzurat în pădure
substantial.ro
Podul suspendat peste Dunăre la Brăila intră în proces de reasfaltare pentru a patra oară
MediaFlux
A SCĂPAT VIU după un ACCIDENT ȘOCANT! A PLONJAT cu mașina în pasaj
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Ryanair schimbă politica de bagaje: Costurile suplimentare vor dubla prețul biletului