Edilul şi-a structurat discursul despre bilanţ în cinci capitole. La capitolul sănătate, Oprescu a vorbit despre înfiinţarea Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti şi preluarea în administrare a 19 spitale. Oprescu a „inventariat” câteva dintre spitalele mari din Capitală, făcând referire la înfiinţarea „celui mai modern centru de ortopedie din Europa de Est” la Spitalul de Ortopedie-Traumatologie Foişor.
Edilul-şef al Capitalei a vorbit şi despre refacerea totală a Spitalului Malaxa, reutilarea Spitalului „Panait Sârbu” şi reabilitarea clădirilor spitalelor Colentina şi „Sfânta Maria”.Oprescu, despre infrastructură: Nu spun eu că Bucureştiul se dezvoltă, ci statisticile
La capitolul „marilor obiective de interes naţional”, Sorin Oprescu a spus că Stadionul Naţional era o groapă la începutul mandatului său, iar în trei ani a fost ridicată o arenă care se pregăteşte pentru cel mai mare eveniment sportiv organizat de Capitală, el precizând că dacă atunci coşmarul lui era stadionul, acum este „gazonul”.
Oprescu a ţinut să precizeze în discursul său despre Stadionul Naţional că dacă la începutul mandatului „coşmarul” lui a fost stadionul, „acum este gazonul”. „Ăsta-i coşmarul meu, să nu sară gazonul pe 9 mai, pentru că de fiecare dată când am vorbit de stadion m-aţi întrebat: «Da’ gazonu’, gazonu’ ….»”, a subliniat primarul Sorin Oprescu.
Edilul şef al Capitalei a mai spus că alt obiectiv de importanţă alături de stadion îl reprezintă şi realizarea unei parcări supraterane în vecinătatea arenei, care va avea o terasă amenajată cu terenuri de sport în suprafaţă de 5.500 de metri pătraţi. Capacitatea parcării supraterane va fi de 1.300 de locuri, pe patru niveluri cu o înălţime de 13,5 metri, parcarea urmând să fie finalizată parţial până la finala Europa League programată în 9 mai.
La capitolul infrastructură, Oprescu, a declarat că una dintre cele mai mari realizări în cei patru ani de mandat este finalizarea Pasajului Basarab, deşi unii l-au acuzat că a fost o lucrare faraonică şi că a dus la bun sfârşit „proiectele lui Băsescu şi Videanu”.
„După unii, n-a fost bine că l-am terminat, am fost acuzat că a fost o lucrare faraonică, ce a costat foarte mult. Ce o fi costat foarte mult? Vă spun eu ce a costat foarte mult: 70 de milioane de euro exproprierile”, a spus Sorin Oprescu, la prezentarea bilanţului celor patru ani de mandat.
Edilul şef al Capitalei a arătat că a fost acuzat şi de faptul că a dus la bun sfârşit proiectele „lui Băsescu şi Videanu”. „Am să le dau o veste care o să-i surprindă: Bucureştiul nu a început şi nici nu se termină cu Băsescu, Videanu sau Oprescu”, a mai spus primarul general.
Oprescu a ţinut să precizeze că atunci când a preluat mandatul de primar, lucrările la Pasajul Basarab erau realizate în proporţie de 12-15 la sută, adică „şase stâlpi şi o parte din tablierul de beton”.
La capitolul educaţie, Oprescu a reamintit că, la preluarea mandatului, programul BEI de reabilitare a peste 100 de şcoli era blocat, iar în prezent au fost finalizate 65 de unităţi de învăţământ, alte 25 fiind recepţionate parţial.
La capitolul cultură, Oprescu a menţionat cele 26 de instituţii publice administrate de municipalitate, arătând că primăria a realizat, în patru ani, reabilitarea şi modernizarea mai multor săli de teatru, precum şi modernizarea singurei săli de spectacol a Teatrului Excelsior.