Pentru clasa I, Ministerul Educaţiei a aprobat manuale pentru „Comunicare în Limba Română”, „Comunicare în limba maternă”, „Comunicare în Limba Engleză”, „Abecedar”, „Matematică şi explorarea mediului” şi „Religie”.
La clasa a II-a, singura schimbare este că, în loc de Abecedar, a fost aprobat primul manual de „Limba şi Literatura Română”.
La clasa a III-a, Ministerul a aprobat manuale şcolare pentru „Educaţie muzicală”, „Educaţie civică”, „Matematică” şi „Ştiinţe ale naturii”. În programa de clasa a III-a apar mai multe limbi moderne: germană, italiană, spaniolă, rusă, bulgară, cehă, polonă, slovacă).
Pentru clasa a IV-a, Ministerul Educaţiei a aprobat manuale pentru „Istorie” şi „Geografie”.
La clasa a V-a, elevii au manuale aprobate pentru „Biologie”, „Educaţie plastică”, „Educaţie muzicală”, „Educaţie tehnologică”, „Geografie”, „Istorie”, „Matematică”, „Limba şi Literatura Română”, manualele pentru limbile materne şi cele pentru limbile moderne (engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană, rusă).
În clasa a VI-a, pe lângă materiile enumerate mai sus, apare şi „Fizica”.
În clasa a VII-a, elevii vor avea manuale şi pentru „Chimie” şi „Educaţie civică”.
În clasa a VIII-a, în programă vor apărea „Geografia României” şi „Limba Latină”.
În clasa a IX-a, Ministerul Educaţiei a aprobat manuale pentru „Biologie”, „Chimie”, „Desen tehnic”, „Ecologie generală”, „Educaţie muzicală”, „Educaţie plastică”, „Fizică”, „Geografie”, „Informatică”, „Istoria muzicii”, „Istorie”, „Limba engleză”, „Limba germană”, „Limba franceză”, „Limba spaniolă”, „Limba italiană”, „Limba rusă”, manualele pentru limbile materne, „Limba şi literatura română”, „Matematică”, „Logică şi argumentare”, „Religie”, „Tehnologia informaţiei”, precum şi alte manuale pentru anumite profiluri de învăţământ.
În clasa a X-a, „Logica” este înlocuită cu „Psihologia”, în clasa a XI-a apare „Sociologia”, iar în clasa a XII-a apare „Filosofia”.