INFOTRAFIC: Coadă pe autostrada A2 pentru taxa de pod, la Feteşti

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române a informat că vineri, la ora 7.15, în judeţul Vrancea, circulaţia s-a desfăşurat uşor îngreunat pe DN2, în localitatea Dumbrăveni, deoarece pe acostament, pe sensul de mers Buzău - Focşani, se află semiremorca unui autotren care a lovit un stâlp. Spre Constanţa, coadă la Feteşti şi carosabil umed pe A2. 
Filip Stan
31 iul. 2015, 05:35
INFOTRAFIC: Coadă pe autostrada A2 pentru taxa de pod, la Feteşti

INFOTRAFIC: Pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, traficul rutier s-a desfăşurat, vineri dimineaţa, în condiţii de carosabil umed între kilometrii 140 şi 150. La staţia de taxare de la Feteşti a existat o coloană de autovehicule care măsura aproximativ 500 de metri pe sensul de mers Bucureşti – Constanţa, pe banda destinată achitării pe loc a tarifului. Poliţiştii prezenţi în zonă au informat conducătorii auto că pot plăti taxa prin SMS sau la staţiile de distribuţie a carburanţilor autorizate, însă preferă să achite cash.

Amintim că autovehiculele pot trece liber pe benzile doi şi trei, în ambele sensuri, cu obligativitatea ca taxa să fie plătită în avans sau ulterior, până la ora 24 a zilei următoare trecerii, la staţiile de distribuţie a carburanţilor autorizate (OMV PETROM, MOL, ROMPETROL) ori prin SMS, la numărul 7577 – număr disponibil în reţelele de telefonie mobilă ORANGE ROMANIA, VODAFONE ROMANIA, TELEKOM MOBILE şi RCS&RDS (detalii pe site-ul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România – http://www.cnadnr.ro/pagina.php?idg=316).

În judeţul Prahova, până în data de 15 octombrie 2015, în vederea desfăşurării lucrărilor de reparaţii la podul de pe DN1A situat în Pasul Bratocea, la kilometrul 156+502 metri, la ieşirea din Cheia către Braşov, traficul rutier se desfăşura restricţionat, cu ajutorul semafoarelor sau al piloţilor de dirijare. În condiţii similare se circula şi în zona Măneciu, pe porţiunea kilometrică 133+100 – 133+370 de metri, din cauza erodării terasamentului.

Amintim că, pe DN5(E85), pe timpul desfăşurării lucrărilor de reparaţii la podul Giurgiu-Ruse, sunt impuse restricţii pe sectorul cuprins între kilometrii 63+780 și 64+852 de metri, astfel:

  • între km 63+780 – km 64+212, autovehiculele circulă pe o bandă, alternativ, semaforizat, pe sensul de deplasare Ruse – Giurgiu, pe o lungime de 422 de metri, asigurându-se o lățime a părții carosabile deschisă traficului de 2,80 metri;
  • între km 64+212 – km 64+852, tot pe sensul de deplasare Ruse – Giurgiu, traficul rutier este restricționat, asigurându-se o lățime a părții carosabile deschisă traficului de 3,50 metri, pe o lungime de 640 de metri.

În vederea evitării ambuteiajelor, poliţiştii recomandă conducătorilor auto să respecte semnalizarea rutieră temporară şi să nu se angajeze în depăşirea coloanelor de autovehicule. De asemenea, pot fi folosite următoarele puncte de trecere a frontierei:

  • Calafat (rutier);
  • Negru-Vodă (rutier);
  • Vama Veche (rutier);
  • Bechet (trecere cu bacul);
  • Zimnicea (trecere cu bacul);
  • Călărași (trecere cu bacul).

În județul Caraș-Severin, DN57 Orșova – Moldova Nouă este închis la kilometrul 65+600 de metri, în zona localității Cozla (aproape de limita cu judeţul Mehedinți). Măsura este luată în scopul prevenirii unor accidente ce se pot produce din cauza căderilor de stânci și grohotiș pe partea carosabilă. Rută ocolitoare: DN57 Orșova – DN6 Iablanița – DN57B Oravița – DN57 Moldova Nouă.

Circulația rutieră pe DN1C Gherla – Dej este întreruptă la kilometrul 49, din cauza unor lucrări de reparaţii la podul peste râul Someșul Mic, în zona localității clujene Buneşti (comuna Mintiu Gherlii). Pe parcursul executării lucrărilor, traficul rutier se desfăşoară pe DN1C-varianta de ocolire a municipiului Gherla. De asemenea, poate fi utilizat traseul alternativ DJ172F Gherla – Mintiu Gherlii – Mănăstirea – Dej.

În judeţul Olt, circulația rutieră pe DN65 (E574) Slatina – Craiova se desfășoară, pe o bandă, alternativ, între kilometrii 34+140 și 35+900 de metri, în zona Pădurea Sarului, din cauza executării unor lucrări la partea carosabilă.

În judeţul Dolj, pe DN56(E79) Craiova – Calafat, la kilometrii 58+280 şi 76+970 de metri, pe două podeţe aflate în lucru se circulă alternativ, semaforizat.

În judeţul Galaţi, pe DN24D, în localitatea Bălăbăneşti, din cauza unei alunecări de teren care a afectat terasamentul, a fost impusă restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.
Tot în judeţul Galaţi, pe DN2B, pe podul situat la ieşirea din Şendreni către Brăila, se circulă pe o bandă, alternativ, semaforizat, din cauza unor lucrări.

Pe Valea Jiului, pe DN66 Bumbeşti-Jiu – Petroşani (tronsonul cuprins între kilometrii 93+500 şi 126+000), traficul rutier se desfăşoară în regim de şantier, în unele zone alternativ, semaforizat. În condiţii similare se circulă şi pe DN73 Piteşti – Câmpulung.

În judeţul Buzău, pe DN10 Buzău-Braşov, în zona lacului Siriu, se menţin restricţiile pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone şi restricţia de viteză de 10 km/h, din cauza degradării unor grinzi ale viaductului Stânca Teherău. Rute ocolitoare pentru traficul greu:
– DN1B Buzău – Ploieşti, DN1A Ploieşti – Cheia – Săcele;
– DN10, km 47+100, DJ 102B Cislău, Gura Bâscei – Vălenii de Munte, DN1A Vălenii de Munte – Cheia – Săcele.

Începând cu data de 1 iulie 2015, în judeţul Constanţa, în nodul rutier A4 (km 19+750) – DN 39 (km 8+100) a fost modificată semnalizarea verticală, traficul greu (autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone) dinspre A2 către Agigea fiind direcţionat pe pasajul existent de pe A4, care supratraversează DN 39. Autovehiculele de mare tonaj îşi vor continua deplasarea până în intersecţia cu sens giratoriu în care se termină autostrada (zona Sanatoriul Agigea), apoi vor reveni pe aceasta (pe a treia ieşire a sensului giratoriu), până în intersecţia cu sens giratoriu cu DN39, pe care o vor părăsi tot la a treia ieşire, către Agigea.

Măsura, care se aplică pentru perioada 1 iulie – 15 septembrie 2015, a fost luată în vederea protejării structurii de rezistență a podului peste Canalul Dunăre-Marea Neagră de la Agigea, situat pe DN39 (km 8+988). Astfel, prin fragmentarea traficului greu, se previne pătrunderea pe pod a mai multor autovehicule de mare tonaj în acelaşi timp, în condiţiile în care valorile de trafic sunt ridicate în perioada sezonului estival.

Pe acest pod, este permisă circulaţia tuturor categoriilor de autovehicule, pe cele patru benzi, exceptând transporturile agabaritice. Însă, este impusă restricţie de viteză de 50 km/h.

În perioada 1 iulie – 31 august 2015, în conformitate cu prevederile H.G. nr. 1777/2004, cu modificările şi completările ulterioare, circulaţia vehiculelor, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, va fi restricţionată la sfârşit de săptămână, astfel:
pe autostrada A2 Bucureşti – Murfatlar, pentru vehiculele rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone:

  • pe sensul de parcurs Bucureşti – Constanţa – vinerea, între orele 12:00 şi 24:00, iar sâmbăta între orele 6:00 şi 14:00;
  • pe sensul de parcurs Constanţa – Bucureşti – duminica, între orele 12:00 şi 24:00;
  • pe sensul de parcurs Feteşti – Cernavodă – duminica, între orele 12:00 şi 24:00;
  • pe DN39 Agigea – Mangalia, pentru vehiculele rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, în ambele sensuri, vinerea, între orele 12:00 şi 22:00, iar sâmbăta şi duminica, între orele 6:00 şi 22:00;
  • pe DN22C, pe sensul de parcurs Murfatlar – Cernavodă, pentru vehiculele rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, duminica, între orele 12:00 şi 24:00.

Având în vedere informarea referitoare la instabilitate atmosferică emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, valabilă până la ora 23:00, se recomandă conducătorilor auto să ruleze cu viteză adaptată în funcţie de condiţiile meteo-rutiere, să mărească distanţa în mers între autovehicule şi să folosească luminile de întâlnire, pentru a fi mai vizibili în trafic.

Spynews
Au fost găsite frigărui din carne de câine într-o destinație turistică frecventată de o mulțime de români. Autoritățile au luat măsuri de urgență
Bzi.ro
Iuliana Pepene a făcut ravagii, în costum de baie, pe litoral! Imagini incendiare cu blondina de la Antena 1
Fanatik.ro
Greșeala banală care a costat-o pe o familie de români 150 de euro în vacanță. “A mai pățit cineva așa ceva”
Capital.ro
Obligatoriu pentru românii care au luat permisul de conducere. Trebuie să-l ai pe mașină timp de 12 luni
Playtech.ro
A murit românul care a vândut NATO rușilor. Mihai Caraman, spionul care a pus „pe tavă” sovieticilor cele mai importante secrete
DailyBusiness
Este alertă de ultimă oră! România va fi măturată de furtuni și inundații
Adevarul
A fost confirmat primul caz de infectare cu West Nile în România. Un bucureștean de peste 60 de ani
Spynews
Capul Doloșman, comoara ascunsă de pe litoralul românesc, oferă peisaje unice. Cum ajungi la punctul turistic aflat în Jurilovca
Spynews
Se închide temporar circulația pe autostrada A2 București – Constanța. Șoferii vor fi restricționați în plin sezon
Evz.ro
Veste pentru proprietarii din România. Vine marea surpriză
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Cauza decesului lui Sorin Nazîru. De ce a murit fostul portar al juniorilor de la Dinamo, de fapt
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum a reacționat mama suspectului crimei din Brăila, după ce anchetatorii au găsit în casa ei o posibilă armă a crimei: „Un briceag cu care îşi tăia..”
Capital.ro
Interdicție pentru toți românii. Lege în România. Te duci la închisoare 30 de zile
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Fraudă uriașă de peste 120 milioane de dolari în criptomonede investigată în România
MediaFlux
CREȘTE vârsta de PENSIONARE. GRAFICE din noua LEGE a pensiilor
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!