În Bucureşti, cei mai mulţi bani au fost acordaţi primăriei sectorului 2, condusă de Nicolae Onţanu (UNPR). Acesta va dispune de un fond suplimentar de nu mai puţin de şase milioane de lei.
Democrat-liberalul Liviu Negoiţă, primarul sectorului 3, primeşte 2,3 milioane de lei, iar Cristian Poteraş (PDL), de la sectorul 6, va primi două milioane de lei.
Există şi un primar al opoziţiei care primeşte bani şi anume Marian Vanghelie. Către primăria sectorului 5, Guvernul Ungureanu a direcţionat 2,8 milioane lei. În schimb, celelalte două primării de sector conduse de edili ai opoziţiei, liberalul Andrei Chiliman de la 1 şi Cristian Popescu Piedone de la 4, nu au primit niciun ban.
Marian Vanghelie a mai demonstrat o dată anul trecut că este în graţiile puterii. În decembrie 2011, Vanghelie a fost decorat şi de către preşedintele Traian Băsescu, primarul primind Ordinul Naţional pentru Merit, în grad de cavaler, alături de alţi primari cu mai multe mandate din oraşe importante.
Potrivit Hotărârii de Guvern adoptată de cabinetul Ungureanu privind banii alocaţi din Fondul de rezervă, cele mai mari sume merg spre Consiliul Judeţean Covasna, condus de UDMR. Acesta primeşte 4,8 milioane de lei.
La primăria Călăraşi, unde primarul candidează la alegeri din partea UNPR, Guvernul trimite 4,1 milioane de lei. Primăria Oţelul Roşu, se clasează pe locul al treilea. Condusă de un primar PDL, instituţia are alocate 3 milioane de lei.
Ca să îi mulţumească pe primari, Guvernul a suspendat pe tot parcursul anului o regulă mult lăudată de Emil Boc. Şi anume: primăriile pot primi bani din Fondul de rezervă numai dacă şi-au redus plăţile restante.